Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2020

My Master's Journey

 Assalammualaikum, Tak sure post ke berapa untuk tahun ni even boleh dikira dengan sebelah tangan sahaja. Hahaha... Dalam post terakhir sebelum ni ada share tentang something that I try to do. Yer, pasal my master's journey.  Masa nak apply untuk sambung belajar semula, banyak yang dikira-kira. Macam-macamlah. Dari segi kewangan sudah pasti, dari segi mental emosi juga tak ketinggalan. Tak pernah terfikir pun akan sambung sampai ke peringkat ini tapi disebabkan kata-kata semangat dari "semua orang", maka tergagahlah juga apply untuk sambung ke master. Banyak jugalah cabaran masa nak apply tu. Dari sistem open sampailah dah start kelas ni. Dengan separated dari geng-geng degree yang sama apply, dengan application mode setting sistem tak update la, dengan application for EPF withdrawal weng la (yes, I used my EPF fund, my own EPF account to pay the fee) dan macam-macamlah, tambah lagi dikala negara dan dunia dilanda pandemik ni, semuanya seakan makin menguji. Menulis disini