Skip to main content

1st September 2020

 Assalammualaikum,

Second post for 2020 the year of Covid-19. Hahahaha...

Sebelum ni ku ada share I will do something for myself. Hari ni dah start melangkah ke arah itu walaupun hampir terlupa namun ada yang memberi ingatan. It's nothing relate to my official status in my life but it's actually an achievement for myself ✌. Next week will be the result and than, will see how it's gonna be next month.

I'm not a high-flying person but I'm just doing what ever that make my life feel more valuable. Yes, thanks to the individuals that non stop giving me their wise advises. For some people its just an easy decision to be made but for me, it's oppositely different. Many things need to be considered. Will update about it once confirm. Hehehe...Tak confirm buat malu je bagitahu kan.

I'm writing here to reminds myself, its not an easy path. Also a reminder for me in the future if one day I fell down. Iyelah, hidup ni ada turun naik. Bukan asyik menongkat langit saja kan. Buat sesuatu untuk diri sendiri dan berpegang dengan prinsip tak perlu dengar "Nanti apa orang cakap/ kata", asalkan aku bahagia, gembira, berjaya (& kaya). Hehehe.... Apa pun terjadi selagi hela nafas ni masih ada, hidup harus diteruskan walaupun bertongkat sekalipun. Macam mana hidup sekarang? Alhamdulillah masih siuman walau ada masa macam nak gila. Hahahaha.....

I think that all for now, just a short post for today. 



Comments

Popular posts from this blog

* 1st Post For 2019 *

Assalammualaikum..... My 1st post untuk tahun 2019, 2018 tak ada post apa-apa pun di blog ni. Hari ni nak cari gambar lama, teringat ada dalam blog ni, makanya kita koreklah mana yang patut. Bila dah korek blog ni, terimbaslah banyak benda. Ternyata kita ni manusia, tak lari dari segala macam keadaan. Hehehe. Bila terbaca balik few post masa selak gambar tadi, ada rasa macam nak hempuk diri sendiri, ada rasa macam nak tepuk bahu sendiri dan pelbagai rasa. Masih orang yang sama tetapi dengan pendirian yang mungkin agak berbeza. Ada yang mengatakan pengalaman silam ada masa sia-sia namun pada aku, pengalaman silam banyak mengubah hidup hari ini. Life must go on. Believe in yourself and not easy to fall dengan kata-kata orang. Many things need to be done. And many things that had been face. Begitulah kita, diharapkan dengan meningkatnya usia, lebih matanglah fikiran dan diri kita lebih maju dan lebih tenang. Amin. Last but not least. Yours truely latest photo. Hahaha.

*Aku Tau Siapa Aku, Aku Sedar Diri*

Kita adakalanya menangis sendiri saat berduka... Berselindung dari semua orang sebab buat apa menangis didepan mereka sedangkan kita bukan siapa-siapa yang  penting buat mereka... Malahan dipermain-mainkan... Kita cuba kuat untuk orang lain namun jatuh bangun kita sendiri kita harungi tanpa sokongan sesiapa... Adakalanya menangis sampai keluar air mata darah pun kita sendiri yang paham... Apa yang boleh dilakukan hanyalah bersabar... Redha dengan segala ketentuan, cuba yang terbaik untuk orang-orang yang tersayang dan berusaha perbaiki diri sendiri walaupun hati sendiri sentiasa sedih dn terluka.... Insan disekeliling kita takkan paham sebab mereka tak melalui apa yang kita lalui... Mereka hanya tahu melemparkan kata-kata yang hanya ditimbang ala kadar bagai guna timbang kati yang benkok jarumnya... Itupun cukup bertuah andai ditimbang semula, jika diluah dengan terhambur tanpa pakai otak lagi menyakitkan... Walaupun belajar setinggi mana tapi otak tak boleh pakai pun tak gun

* NUMBERS *

Me and numbers = allergy. Hahaha. Tapi apakan daya sem ni banyak pula kena main dengan nombor. Ambil 4 paper sem ni, 2 dah full calculation. Satu ada certain chapter main dengan nombor juga. Satu paper je yang lalala. Bacalah kau sampai muntah. Aku dari sekolah rendah lagi rasanya kalau bab-bab subjek bernombor ni memanglah lemah. Tapi alhamdulillah dengan duit atau matawang aku tak ngong. Hahaha. Mujur juga aku spesis boleh cepat congak kalau diberi nombor. Mungkin dengan lebih tepat aku allergy kepada mathematic.  * Macam nilah bayangan kepala aku bila tengok numbers. Benda tu macam bergiyang-goyang, berjoget suruh aku bagi jawapan betul-betul* Ni tadi masuk office blur sepagi, tengok-tengok pelan yang dah buat semalam, send bagi bos review, mujur semua lepas tanpa complaint. Syukur alhamdulillah. Almaklumlah, aku mana ada basic benda alah tu semua. Hantam sajalah labu, kira mapping atas pelan pun agak-agak, buat-buat tahu. So dah send kepada pihak yang berkenaan. Minta-mint