Skip to main content

Hallo on 2020

Assalammualaikum,

1st post for 2020.

The year that I imagined we will have flying cars.
During my school time, I still remember that I draw a poster for my Pendidikan Seni's homework proudly, a poster of our Malaysia with the Twin Towers and of coz together with flying cars around it like the driver dunno where they should park the cars. It's an imagination of a school kid who now, if I'm married, may be I already have a kid or kids. 

By the way, I'd stop/ reduce from posting anything in my socmed and decided to lessen my time looking at the socmeds as well. Why? Nothing much, I just need my own space, my own time as I think it was my privacy matter. Ya, makcik bawang everywhere. Even the influential person also judged by this people. I can't stop this type of people from keep talking but at least I manage it by my own way. Does it hurting anyone? I don't know as it's my socmed account and not others. I feel relief  and surprisingly, its good for me. I manage to do other thing rather than stuck to the socmed. I feel ok even didn't write or share what I've been tru in the socmed. 

Besides that, I make another big decision for myself, not for others. Not about relationship (please pray for me on this one, haha) but about my own self, my dream and my own satisfaction. When it happened and I have time, I will share it here. Thanks to my friends that encourage me to do so. They might not read this but I'm really thankful for their encouragement. 

Nothing much happened in my life for the 2019. Still the same person, may be already gain weight a little bit but still in normal range. Same workaholic person but rather than work hard, I make it as work smart. I talk less now, better quite rather than talk about unnecessary things. Hahaha. I still enjoy my life to the fullest, alhamdulillah. Start running on 2019, and will keep continue for 2020 insyaAllah if I can manage my health problem. Nothing serious but need to look into it.

I'm in the mood of updating something, thus, here I am. Next post? May be next year. Hahaha. Please excuse for my english writing. Knowing that its not really good but I just in the mood to write this post in english. 

Bye

Comments

Popular posts from this blog

* 1st Post For 2019 *

Assalammualaikum..... My 1st post untuk tahun 2019, 2018 tak ada post apa-apa pun di blog ni. Hari ni nak cari gambar lama, teringat ada dalam blog ni, makanya kita koreklah mana yang patut. Bila dah korek blog ni, terimbaslah banyak benda. Ternyata kita ni manusia, tak lari dari segala macam keadaan. Hehehe. Bila terbaca balik few post masa selak gambar tadi, ada rasa macam nak hempuk diri sendiri, ada rasa macam nak tepuk bahu sendiri dan pelbagai rasa. Masih orang yang sama tetapi dengan pendirian yang mungkin agak berbeza. Ada yang mengatakan pengalaman silam ada masa sia-sia namun pada aku, pengalaman silam banyak mengubah hidup hari ini. Life must go on. Believe in yourself and not easy to fall dengan kata-kata orang. Many things need to be done. And many things that had been face. Begitulah kita, diharapkan dengan meningkatnya usia, lebih matanglah fikiran dan diri kita lebih maju dan lebih tenang. Amin. Last but not least. Yours truely latest photo. Hahaha.

*Aku Tau Siapa Aku, Aku Sedar Diri*

Kita adakalanya menangis sendiri saat berduka... Berselindung dari semua orang sebab buat apa menangis didepan mereka sedangkan kita bukan siapa-siapa yang  penting buat mereka... Malahan dipermain-mainkan... Kita cuba kuat untuk orang lain namun jatuh bangun kita sendiri kita harungi tanpa sokongan sesiapa... Adakalanya menangis sampai keluar air mata darah pun kita sendiri yang paham... Apa yang boleh dilakukan hanyalah bersabar... Redha dengan segala ketentuan, cuba yang terbaik untuk orang-orang yang tersayang dan berusaha perbaiki diri sendiri walaupun hati sendiri sentiasa sedih dn terluka.... Insan disekeliling kita takkan paham sebab mereka tak melalui apa yang kita lalui... Mereka hanya tahu melemparkan kata-kata yang hanya ditimbang ala kadar bagai guna timbang kati yang benkok jarumnya... Itupun cukup bertuah andai ditimbang semula, jika diluah dengan terhambur tanpa pakai otak lagi menyakitkan... Walaupun belajar setinggi mana tapi otak tak boleh pakai pun tak gun

* NUMBERS *

Me and numbers = allergy. Hahaha. Tapi apakan daya sem ni banyak pula kena main dengan nombor. Ambil 4 paper sem ni, 2 dah full calculation. Satu ada certain chapter main dengan nombor juga. Satu paper je yang lalala. Bacalah kau sampai muntah. Aku dari sekolah rendah lagi rasanya kalau bab-bab subjek bernombor ni memanglah lemah. Tapi alhamdulillah dengan duit atau matawang aku tak ngong. Hahaha. Mujur juga aku spesis boleh cepat congak kalau diberi nombor. Mungkin dengan lebih tepat aku allergy kepada mathematic.  * Macam nilah bayangan kepala aku bila tengok numbers. Benda tu macam bergiyang-goyang, berjoget suruh aku bagi jawapan betul-betul* Ni tadi masuk office blur sepagi, tengok-tengok pelan yang dah buat semalam, send bagi bos review, mujur semua lepas tanpa complaint. Syukur alhamdulillah. Almaklumlah, aku mana ada basic benda alah tu semua. Hantam sajalah labu, kira mapping atas pelan pun agak-agak, buat-buat tahu. So dah send kepada pihak yang berkenaan. Minta-mint