Skip to main content

*24 December 2017*

Assalammualaikum...

Its been a while tak menulis di sini.
Busy? 
Busy lah juga tapi sekarang banyak masa habiskan tengok, Tengok ye bukan menulis, tengok facbeook dan instagram. Hahaha. Bukan tak nak menulis dah tapi konon perasan busy mengalahkan menteri.
Hahaha

Being a daughter & sister yang juga sekarang bekerja dengan syarikat keluarga yang menjadi kerja hakiki aka the breadwinner gang, become Independent Distributor bagi Young Living Malaysia, dan seorang student PJJ yang struggling every weekend attend kelas I try to survive.
Hahaha...

Menjaga emosi yang selalu naik turun, menjadi seorang makhluk yang kalau nak tidur pun dekat otak banyak menerawang berfikir untuk esok. Tapi yang lawaknya, bila tiba hari esok, ku layankan saja apa yang ada depan mata. May be ada yang tertulis di planner ku buat, ada yang ku abaikan. Itulah lumrah manusia kan. Bukannya robot yang dah fixed buat sekian-sekian. Alangkan robot pun ada masa sistem dia haywire. Hahaha

Selalunya aku lebih suka habiskan masa selepas waktu kerja di pejabat, siapkan kerja hakiki ataupun assignment dan projek kelas yang tergendala. sambil melayan haruman aroma Young Living bagi cergas otak dan telan Ningxia Red si minuman superfood. Kalau balik rumah mesti punya lepak dalam bilik terus tidur, ada masa tak sempat nak mandi sebab layankan bau aroma dari Dewdrop diffuser. Sebab dah menjadi tabiat, balik rumah, masuk bilik terus ON diffuser. My brain & body need rest. Lagipun bila buat kerja di pejabat ni, lepas office hour aku tenang tak ada yang menggangu unless ada projek atau tendering yang tak siap.

Apa lagi nak update?
I just hope this year end akan mendatangkan hasil berbaloi pada kami. Banyak benda yang kami telah buat, harapnnya semuanya membuahkan hasil. Baik untuk kerja hakiki dan juga apa yang aku tengah buat sekarang.
Ku mendoakan yang sama buat semua yang masih singgah membaca di blog ini. 

InsyaAllah, will start writing again. (ayat yang diulang untuk sekian kalinya...hahaha)




Comments

Popular posts from this blog

* 1st Post For 2019 *

Assalammualaikum..... My 1st post untuk tahun 2019, 2018 tak ada post apa-apa pun di blog ni. Hari ni nak cari gambar lama, teringat ada dalam blog ni, makanya kita koreklah mana yang patut. Bila dah korek blog ni, terimbaslah banyak benda. Ternyata kita ni manusia, tak lari dari segala macam keadaan. Hehehe. Bila terbaca balik few post masa selak gambar tadi, ada rasa macam nak hempuk diri sendiri, ada rasa macam nak tepuk bahu sendiri dan pelbagai rasa. Masih orang yang sama tetapi dengan pendirian yang mungkin agak berbeza. Ada yang mengatakan pengalaman silam ada masa sia-sia namun pada aku, pengalaman silam banyak mengubah hidup hari ini. Life must go on. Believe in yourself and not easy to fall dengan kata-kata orang. Many things need to be done. And many things that had been face. Begitulah kita, diharapkan dengan meningkatnya usia, lebih matanglah fikiran dan diri kita lebih maju dan lebih tenang. Amin. Last but not least. Yours truely latest photo. Hahaha.

*Aku Tau Siapa Aku, Aku Sedar Diri*

Kita adakalanya menangis sendiri saat berduka... Berselindung dari semua orang sebab buat apa menangis didepan mereka sedangkan kita bukan siapa-siapa yang  penting buat mereka... Malahan dipermain-mainkan... Kita cuba kuat untuk orang lain namun jatuh bangun kita sendiri kita harungi tanpa sokongan sesiapa... Adakalanya menangis sampai keluar air mata darah pun kita sendiri yang paham... Apa yang boleh dilakukan hanyalah bersabar... Redha dengan segala ketentuan, cuba yang terbaik untuk orang-orang yang tersayang dan berusaha perbaiki diri sendiri walaupun hati sendiri sentiasa sedih dn terluka.... Insan disekeliling kita takkan paham sebab mereka tak melalui apa yang kita lalui... Mereka hanya tahu melemparkan kata-kata yang hanya ditimbang ala kadar bagai guna timbang kati yang benkok jarumnya... Itupun cukup bertuah andai ditimbang semula, jika diluah dengan terhambur tanpa pakai otak lagi menyakitkan... Walaupun belajar setinggi mana tapi otak tak boleh pakai pun tak gun

* NUMBERS *

Me and numbers = allergy. Hahaha. Tapi apakan daya sem ni banyak pula kena main dengan nombor. Ambil 4 paper sem ni, 2 dah full calculation. Satu ada certain chapter main dengan nombor juga. Satu paper je yang lalala. Bacalah kau sampai muntah. Aku dari sekolah rendah lagi rasanya kalau bab-bab subjek bernombor ni memanglah lemah. Tapi alhamdulillah dengan duit atau matawang aku tak ngong. Hahaha. Mujur juga aku spesis boleh cepat congak kalau diberi nombor. Mungkin dengan lebih tepat aku allergy kepada mathematic.  * Macam nilah bayangan kepala aku bila tengok numbers. Benda tu macam bergiyang-goyang, berjoget suruh aku bagi jawapan betul-betul* Ni tadi masuk office blur sepagi, tengok-tengok pelan yang dah buat semalam, send bagi bos review, mujur semua lepas tanpa complaint. Syukur alhamdulillah. Almaklumlah, aku mana ada basic benda alah tu semua. Hantam sajalah labu, kira mapping atas pelan pun agak-agak, buat-buat tahu. So dah send kepada pihak yang berkenaan. Minta-mint