Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

* My Story In April *

Assalammualaikum, Macam dah lama tak membebel di sini. Aku pun makin sibuk sejak akhir-akhir ni ditambah kerja orang pun aku nak kena cover sebab orang berkenaan cuti kahwin sebulan. Aku tak tahulah di tempat lain ada tak perangai macam ni. Apapun, alhamdulillah I still can manage all the things by myself. Banyak benda aku nak share tapi aku tak tahu nak menulis macam mana.  First thing aku nak share adalah pasal kerja sekarang. Aku banyak buat kerja admin dan management. Aku terus terfikir, mungkin banyak hikmah dulu aku belajar benda lain dan sekarang aku buat benda lain. Syukur, ditambah ilmu dan diperluaskan pengetahuan. Bila aku di kelas, semua agak surprise dengan background kerja aku sebelum ni. Totally different dengan mereka yang memang datang dari background management dan banking. Alhamdulillah and syukur sebab aku masih boleh relate balik dengan kerja yang aku buat sekarang yang diam tak diam, dah setahun aku buat. Bukan mudah untuk absorb something new dan terus b

* Jepun? *

Assalammualaikum, Aku still berjaga sebab go tru notes untuk kelas hujung minggu ni dan settlekan assignment. Esok pula kena masuk kerja sebab nak kena buat repot projek yang makin cerewet sekarang ni. Ye, kelas pun dah start dan semester ni aku berulang setiap minggu dengan jarak yang makin bertambah disebabkan kelas dah berpindah ke Puncak Alam. Tak macam dulu kelas setiap 2 minggu sekali di Shah Alam. Semester kali ini jadual agak kelam kabut dan ramai antara kami terpaksa hadir every week. Selain itu, aku masih berjaga dek disebabkan nak buat kerja online. Buat malam laju sikit sebab sistem tak busy.  Sambil-sambil aku buat semua ni, sambil upload file, aku selak-selak FB dan blog. Bila selak FB ternampak dalam group Halal Executive dan Good Food Tech. tentang satu iklan peluang bekerja di Jepun di bawah satu anak syarikat Universiti tempatan. Andai ikutkan hati aku yang tengah merajuk ni, kalau wire dalam kepala tengah longgar, mahu saja aku apply. Bila baca requirement,