Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

* Kisah Jodoh & Rezeki *

Hari ni kerja sehari selepas cuti Hari Malaysia dan esok dah cuti hujung minggu. Mesti banyak jemputan kahwin yang akan diadakan walaupun berjerebu. Orang plan kahwin tak tahu pun jerebu tu nak muncul. Minggu lepas mak bagitahu semasa di sebuah kenduri, ada yang bertanya pasal wife adik Ngah aku dah pregnant ke belum. Lepas soalan terjawab, jangkit kepada hal aku. Pasal apa lagi, wajiblah pasal bila nak kahwin. Mak mana yang tak sakit telinga bila soalan yang sama diajukan tentang perihal anaknya. Mula-mula mak aku selamber je tak cerita pada aku tapi lama-lama dia pun buka mulut. Mujur ada juga yang paham dan sefahaman dengan mak memberi jawapan jelas. Bila aku perhati semula pasal soalan-soalan bab-bab jodoh ni, aku perasan semua soalan tu datang dari mulut-mulut orang yang anak-anak atau yang kahwin awal, ada anak dan cucu awal. Mereka berasa amat secure untuk mempertikaikan tentang orang yang belum ada rezeki. Apa tidaknya, orang lain tak boleh pertikaikan mereka. Bila solo, d

* My Hometown *

Assalamualaikum! Dah berhabuk lagi blog ni ditinggalkan. Lepas raya tak ada kelas tapi busy dengan kerja dan projek personal baru yang tak berapa nak projek sangatlah. Selain tu busy pulun tengok online Japanese dan Kerean siries. Hahaha. Bab online series tu lain kali kita cerita. Hari ni nak story pasal hometown aku, Batu Pahat. Apa yang ada dekat Batu Pahat selain nasi beriyani gam dan mi racun? Meh aku nak buka kisah. Selepas beberapa bulan duk melangut di kampung halaman ni, baru aku sedar tentang kewujudan kedai-kedai ataupun tempat yang best di sini. Nampak sangat sebelum ni kalau balik kampung duk ulang-ulang pergi tempat yang sama -----> BP Mall tak pun Square One. Hahaha. One stop kot. Berlibur, berhibur dan tempat makan ada sekali. * Photo taken semasa dah start jerebu * Macam mana pula tempat lain? Tempat service kereta, aircond dan ect? Early of May air-cond kereta aku buat hal, tiba-tiba angin panas  sehari sebelum aku ada kelas di Shah Alam. Waktu tu ak