Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

* Lee Min Ho *

Dah hujung-hujung bulan 6 tapi entry ni baru masuk entry ke 3. Makin lama makin berhabuk blog ni. Hari ni aku kerja! Macam bangga je bunyinya kan? Padahal aku dah bosanlah... Tapi tak apa, layankan je dulu. Ni aku tengah meroyan ni sebab malas dan lapar. Hari ni masuk kerja agak lewat sebab aku nak kena stayback cover system validation. Kalau tak disebabkan kena kerja hari ni, kemungkinan besar dan sah-sah aku dah follow Kak Put ke Lee Min Ho Global Tour in Malaysia yang diadakan di KWC Fashion Mall. Aku ni bukanlah hard core bab-bab k-pop ke artis Korea ke tapi disebabkan LMH ni je. Dia sweet dan bukan aku follow sangat cerita-cerita lakonan dia even aku tak tahu pun dia penyanyi. Aku hanya minat tengok dia je. Boleh? Hahaha... Bab-bab cerita Korea aku tak nak tengok sangat disebabkan aku ni kalau dah tengok satu episode, aku gatal nak continue and at the end, tak tidur aku berapa malam. Sudahlah aku memang ada penyakit susah nak tidur dan bila kurang tidur aku jadi ting t

*hilang kata seketika*

Di awal pagi ini, aku terkejut dengan satu perkhabaran yang tak disangka... Terkedu lalu berita ku sampaikan ke seseorang yang mengetahui kisah ku... Itulah yang dinamakan takdir...Semua ketentuan ditangan tuhan.. Memang adakalanya agak sukar untuk diterima namun itulah hakikat yang kita perlu hadapi... Hakikatnya memang kecewa tapi hidup mesti diteruskan... Mak selalu kata, mungkin tuhan nak uji kita sekarang tapi bagi sinar kebahagiaan pada kita kemudian... Sesungguhnya memang aku sedih tapi nak buat macam mana... Redha adalah salah satu benda yang telah banyak aku pelajari akhir-akhir ini... Mood aku memang sedih glia.... Tapi tak apa....Doakan saja kebahagiaan untuk semua...pasti ada hikmah disebalik semua ini... Aminnnnn....

*I'm Back!*

Dah lama tak corat coret kat sini kan.... Alhamdulillah satu audit penting settle so stress aku pun berkurang sikit sebelum next internal audit dalam masa terdekat ni dan another audit penting ngam-ngam during raya week nanti... Lepas audit raya, 3 audit penting pula akan say "Hallo" on December... Last week sampai kena demam panas menggigil-gigillah tapi berpeluh dengan serabut fikir kerja, adik aku bertunang dengan mak tak sihat tapi syukur semua settle sikit demi sendikit... nak drive balik ke Johor tu pun siap berhenti-henti 3 Kali...tak larat.... Siap dekat seminggu tak lalu makan pun ye jugak..... Sehari suntuk tak makan boleh steady selamba jek, tak ke hairan orang keliling aku bila tengok tong nasi tak lalu makan.. Dalam hati ni terfikir,"Duhai perut, dah latih nak bersua dengan bulan Ramadhan yek" Dan ni kes terbaru, sekarang ni pula cukuplah aku dah tak tidur selama lebih kurang 42 jam lagi... Malam semalam aku bawa balik kerja yang nak tak