Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

* Syawal Ke 11*

* The latest Me on Syawal 11 * Pejam celik dah 11 Syawal rupanya... 4 hari lagi nak kena balik bekerja dah...Ohhhhhh......tak sukanya aku! Email opis masuk pun aku rasa dah nak muntah... Off HP kononnya tapi gatal juga buka, sudahnya email dan mesej dari makhluk2 berkenaan terpaksa ku reply juga.... Tahun ni konon cuti je lama (eh, bukan every year pun cuti raya 2minggu ke? hehe) tapi rumah yang pergi berayanya boleh dihitung dengan jari tangan je.. Cerita raya dan gambar raya yang happening pun nan hado... Tak semangat dan tak dan tangan ni nak snap2, include si kecik tak ada masa nak tolong usung kamera aku tahun ni... Amalan tahunan je masih kekal, 1st day pergi umah nenek belah abah than balik umah tunggu tentera adik beradik,anak buah, cucu cicit mak datang.. Selalu terus ke Pagoh sebab Pak Long balik rumah dia sendiri during raya even dah dekat 6tahun stay  dengan eldest cousin kami di USJ. Reason pertama, mak tak sihat so I've to take over segala hal rumah, men

*Salam Lebaran*

Belum terlambat rasanya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin.. Hari ni baru sempat nak update blog ni...Berhabuk dan bersawang dah rasanya ni... Hari ni jugalah baru sempat nak keluar beraya...beraya terus ke Klang Valley... Menuju, melawat melihat Pak Long kami yang dah uzur... Pak Long kami dah dibawa sepupu sulong kami... Mana tidaknya,zaman Jepun dulu dah berkhidmat dengan polis British katanya... Bila melawat macam ni jumpa anak-anak sepupu barulah sedar,besar-besar dah diarang... Tanda aku makin tua yek...erkkk... Masing-masing semua makin maju,dah habis belajar... Makin cun,makin handsome... Kerja kalah makcik pakcik... Syukurlah...Tapi yang tak best bila soalan cepu mas keluar, "Cik Min/Kak Long, bila lagi?" Letih ok! Ok now sedang beraya dan telinga sedang bertabah tahan ceramah... Need to put the pull stop! #Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin.. Sent from my BlackBerry® Smartphone