Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

* Vietnam Day 1 *

Dah berkurun baru cukup sebulan baru nak bercerita kan?Tapi ada aku kisah? Nak juga cerita. Tapi aku akan banyak sisipkan gambar sajok la ye. Trip kami ke Ho Chi Minh City selama 4hari 3malam dari 18.05.2012 hingga 21.05.2012. Trip kami dibahagikan kepada 2 kumpulan di mana kumpulan pertama diterbangkan seawal pagi  dengan penerbangan tambang murah Air Asia iaitu untuk non muslim group sebab mereka tak perlu risau tentang makanan, sampai HCM City boleh bedal apa saja. * Mahu Check In dengan muka melengas tunggu depa tak tiba lagi kat airport berapa lama dah * Manakala group kedua diterbangkan agak lewat dengan penerbangan MAS yang terdiri dari rakan-rakan muslim serta beberapa orang bos kami dan tiba di HCM City pada petang hari. * 16% yang dah sudah check in sibuk tayang passport.Gedik, Sakaieee ni!hahaha* * Just arrived! Tunggu yang lain ada tukar duit sat* Sampai saja di HCM City kami terus check in di Hoa Hai Long Hotel lebih kurang tak berapa minit dari Ben Thanh

* Berkecamuk *

Fikiran saya adalah berkecamuk serupa dengan keadaan berjerebu di luar pada saat ini. Saya adalah sangat sakit kepala. Mujur hari ni kakak tiri cuti kalau tidak mungkin bertambah lagi kekecamukkan aku. Dan mujur juga 2minggu ni kakak tiri tak banyak naik sheh, mungkin dah insaf sebab dah kena sekolah tak pun BF dia dah lamar dia kot...Balik pun lagi awal dari kami-kami...huhu Itu andaian kami saja yek... June adalah bulan memulangkan diri sendiri ke kampung halaman diatas sebab-sebab yang tertentu makanya duit yang mengalir keluar dari akaun dan dompet juga selaju minyak yang diisi kedalam tangki minyak kereta serta secepat smart tag detaction di plaza tol Shah Alam dan Tangkak. Bulan depan adalah bulan aku ikat perut pula.Bukan dek kerana dah puasa tapi bulan bayar roadtax insuran kereta dan ni kereta rosak lagi. Selain itu aku kena travel ALONE. Ni yang tambah buat otak aku semak.Kena pergi ke tempat yang seorang makhluk pun aku tak kenal dan bukan di bumi sendiri. Arrangem

* Misteri Bilik Tandas *

* Ini bukan rupa sebenar pintu bilik tandas yang ingin aku kisahkan..hehe* Entry sebelum ni konon nak cerita pasal Vietnam tapi at last hari ni aku cerita pasal bilik tandas pulak kan. Dah berkulat pasal Vietnam tu karang last2 aku tak hupdate kat sini lak.. Kisah bilik tandas ni terjadi di tempat kerja aku. Sebenarnya dah lama aku perasan just waktu tu tak adalah terdetik apa-apa even pernah satu malam waktu aku stay back, aku bau satu benda masa keluar pintu opis waktu nak balikdan masa tu tinggal aku dengan sorang partner.. Nasib baik kereta kami depan pintu je waktu tu tapi aku sempat lagi pergi tandas sesorang lenggang kangkung. Balik dekat kereta nampak partner dekat kereta belakang dah kejung mulut terkumat kamit. Sampai di kedai makan aku buka cerita barulah dia berani buka mulut yang rupa-rupanya dia pun ada bau tapi pelik kenapa aku boleh lagi pergi tandas dulu. Kalau aku takpergi tandas karang menjejes dalam kereta siapa nak tanggung? Aku jugak kan. Itu kisah lai

* Holla! *

Dah lama rasanya tak update anything here. Ku masih macam biasa, mencari masa untuk diri sendiri but last few weeks ku ada bercuti ke Ho Chi Minh City, Vietnam. Will update about it later when I'm free. A lots of things about that city I want to share here. Owh! Gila batak! Hahahaha, may be caused by the different language and different lifestyle!  Cheowwww! * Geng Shopping! Si Tudung Merah bini org, sakit pale beli baju laki guna matawang dhong.LOL *