Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

* Dream Girls *

Malam tadi aku sangat enjoy sebab berkesempatan ke Panggung Sari Istana budaya untuk menonton teater muzikal broadway Dream Girls...Bunyi macam hasil dari kerja dari Negara omputih tapi hakikatnya ia adalah produksi dari negara kita iaitu hasil tangan Broadway Academy yang diadaptasi daripada sebuah TV series...Setelah lama tidak menonton teater, semalam aku dapat tiket free ke teater ini...Kredit kepada Puan Puteri Nuur untuk tiket tersebut...Seronok ok sebab dapat berlibur dalam masa kita sebenarnya sedang tertekan dengan tugasan ... * Kami The Ladies yang dapat tix.free..The Guys 3 org tak interframe...* Baiklah , The Dreams atau nama asal kumpulan tersebut The Dreamettes sebenarnya mengisahkan tentang tiga gadis kulit hitam yang nak jadi top dan popular yang terdiri dari Effie White (Dina NAzir & Elvira Arul), Deena Jones (Cheryl Samad), Lorelle Robinson( Azura Zainal) dan abang Effie, C.C White ( Dafi) yang mencuba nasib dalam satu ujibakat yang menemukan mereka dengan

* Calling Romeo *

Last night I try to close my eyes and sleep early but I can’t... I continue with my reading....Calling Romeo by Alexandra Potter, one of my favourite writer...I’m not good in English so I’ve to take quite long time to finish the novel...Last night at last I already read it until the last page at 2am... * Calling Romeo by Alexandra Potter is one of my collection * When I read the novel, a lot of things flew in to my mind...and one of it is, WHO’s GOING TO BE MY ROMEO? What the hell I’m thinking about hah! Now I realized that I do admire someone but just let the admire thing flew away....Think back to back who am I and what were happen before already remind me a lot of things and advices also ....It’s just like north and south, east and west....Just stop dreaming any things like in the novels...All of it are only imaginationS... Even in many novels that I read, the writer love to write many things sounds like very “WOWWWWW” but at the end she also remind us the things that writt

* Mesti Ada Hikmah *

Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya... Fikir secara positif.... Sebagai contoh macam semalam... Hahaha....Aku nak gelak dulu sebelum bercerita... Kisahnya semalam ada hal di Summit Hotel Subang jadinya selepas kerja rush ke sana.. Malam konon nak tengok movie tapi dibatalkan disebabkan sebab-sebab tertentu dan aku memang rela tak pergi... Ini kisah pasal tiket yang ada.. Yerrrrrr....Anything happens with reasons... Tak dapat tengok Harry Potter my favourite movie awal macam Mr.Harry Potter Malaysia cute tu tapi aku jumpa orang pakai baju pink dari Tourism... Hahaha...Apa motif dia berborak dengan kawan aku (kawan aku lelaki ye) pun aku tak tahu.... Takkan gay kot..Hahahaha Yang pasti cuci mata itu wajib... Dah dekat setengah jam wei depan mata muka makhluk ciptaan tuhan yang indah tu... Lepas tu Kementerian dia lepas ni dekat sebelah je Kementerian kakak aku kerja... Hahahaha...Please don't dreaming like in the novel... Aku lempang karang.... Fine, aku dah start

* Keje,Keje dan Keje*

Aku gila kerja? Biarlah...Suka hati akulah nak kerja sampai malam ke apa ke kan... Ok lah, entry hari ni adalah rentetan isu berbangkit.... Boleh cakap macam tu? Kira boleh la kan sebab sebelum ni pun pernah dapat ayat yang sama... Aku nak tidur dekat tempat kerja sekalipun, ada aku susahkan orang ke? Tak adalah kan...Aku nak bawa balik semua kertas kerja aku sekalipun, ada aku suruh orang usungkan? Tak ada rasanya...Dah tu? Ini adalah simptom-simptom orang busy body atau tidak pun hasad dengki... Aku nak gila kerja ke, aku malas nak kerja ke, itu hal aku kan? Aku tak kerja aku bukan minta duit dekat orang, bukan minta orang bayarkan hutang-hutang aku, bukan minta orang sponsor... Kalau aku kerja gila-gila pun tu untuk aku dan ikut suka hati akulah nak buat apa sebab tu semua hasil titik peluh aku sendiri.... Nak kecoh apa pasallah.... Kalau namanya manusia ni memang susah, orang buat betul dikutuk, orang buat salah pun dikata... Lumrah alam betul....

* I've No Luck With HP *

* Daniel Radcliffe aka My Harry Potter..=) * HP is referring to hand phone ye kawan-kawan, bukannya Harry Potter... Aku sentiasa ada luck dengan Harry Potter sebab tiket untuk Harry Potter Deathly Hallow-2 dah kompom dapat...Ngeh3.. Ni aku sedang geram dengan Cik BB aku nih.... Mula sakit since hari Ahad hari tu...Mula sakit kejap lepas tu hari Isnin sihat... Tup-tup Selasa, Rabu kiok balik... Hang memanjang...Malam aku bogelkan segala bagai, pagi pasang ok, masuk opis kiok al kojol semula... Haishhhh...Malam tadi aku bogelkan lagi, pagi tadi sihat walafiat lepas aku pergi klinik balik rumah sebab MC setengah hari (yang disebabkan datang kerja digagahkan pagi tadi kerana urgent dokumen), aku off dan on balik, al kojol semula... Takkan nak kena tukar I-Phone pula yang oittttt... Mak aku dah sound, "Along ni tak ada tuah lah kalau pakai HP..." Adeh, gedebuk jatuh buah kelapa atas kepala.... Nak kata aku hardcore gila gaban beranak lapan pakai benda alah nama tipo

* Being Single *

Menjadi seorang yang single kadang-kadang ada cerianya kadang-kadang ada rasa bosannya.. Ohhh!!! Kenapalah entry kali ni berbaur kisah single atau lebih senang single and available... Macam siuttttttttt je lah! Addoiiiii! Bukan aku nak pun sampai la ni jadi single....Bukan tak ada yang aku suka tapi masalah tak ada yang suka kat aku (I think)...Macam mana nak kata? Suka hatilah orang nak kata apa....Tak laku ke apa ke, yang pasti aku tahu apa yang terjadi dan apa yang aku nak elak dari terjadi lagi... Ni kakak aku lah tadi cerita pasal happy hour.... Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................... Cite pasal sayanglahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh............. Nak buat iklan tampal kat surat khabar ke? Oh NO! Kat Luh Mahfuz dah tertulis segalanya.... Yang Esa dah aturkan segalanya.... Ok sampai sini je aku nak tulis...Aku tak ada modal dan sangat blurrrr serta ting tong gila... #Esok kerja, aku memang tak ada feel....

* Himpun *

Aku hanya ingin berkata-kata dari pandangan seorang aku yang aku akui sangat cetek tentang isu dan hal-hal politik dikeliling ku... Aku hanya ingin berkata sebagai seorang yang kecewa... Hanya kerana satu perkataan, habis semua jadi serabut, jadi semak... Semak di jalan-jalan raya, semak di lebuh raya.... Membawa gundah gulana di setiap hati ibu dan bapa anak-anak perantau.... Segala program tergendala, terhenti dan terbatal... Harapan menunaikan janji, menunaikan hasrat semua juga terbantut.... Bila begini, gajah-gajah berasak sesama sendiri menolak-nolak, semut-semut kecil terpijak-pijak tersepit.... Kekeliruan juga menjadi semakin menjadi-jadi... Si provokasi seronok menjaja cerita, bagai pisang goreng panas... Apalah nak jadi, kita tunggu dan lihat... Lihat apa keputusan... Tak perlu mudah melatah dan membuat kesimpulan terlebih dahulu.... Jaga diri dahulu dan fikir secara waras... #Atas pertimbangan nasihat dan kata-kata dari insan-insan yang tersayang, terpaksa ku

* Fakkir Qabla An Tatakalla *

Befikirlah sebelum berkata-kata... Itulah maksud kata-kata "Fakkir Qabla  An Tatakalla " Andai ada yang tebaca, dan rasa ertinya silap tolonglah betulkan sebab saya belajar bahasa arab tak habis dulu... Bersekolah di sekolah yang bahasa pengantaranya bahasa Arab pun tak sampai berapa bulan... Budak ta ro jim alif lam, tak larat nak dikelilingi orang-orang yang hipokrit dan terjerumus dalam alam menghipokritkan diri sendiri... Opsss! Dah lari tajuk sekejap... Mungkin ada rakan-rakan yang terperasan status FB dan BBM ku dalam dua hari ni bergilir menggunakan ayat tersebut... Berfikirlah sebelum berkata-kata kerana adakalanya kata-kata yang keluar dari mulut itu lebih tajam dari pedang peperangan... * Kata-kata lebih tajam dari pedang pancung kepala orang nih * Lihatlah saja dimana-mana, kini perang tak perlu guna senjata... Guna suara, mikrofon duduk bertentangan arah diseberang jalan atau depan mata pun boleh jadi... Tapi status yang kutuliskan itu  bukan meruju

* Aku Saat Ini *

Saat ini tepat jam 4pagi mata aku masih cerah terbuntang di depan lappy, bertemankan laporan yang separuh siap dan headphone di telinga... Bukan sengaja untuk tidur lewat pagi namun mata ni dah lena seawal sebelum Isyak tadi.... Buka-buka mata tepat jam 1215pagi... Lepas solat pasti punya mata ni liat untuk tidur semula.... Ku heret beg kerja, keluarkan external hardisk, ku korek keluar planner dan kertas-kertas buat pening kepala dan ku buat... Siap satu ku sudahkan dan sekarang ni one more to go... Tapi dah tak ada mood.... Perutku pula meragam, bangun tidur tadi pun sebab nak termuntah dan panas perut... Fine, mungkin terlebih makan lagi... Lain kali tak nak paksa diri habiskan makanan.. Huhuhu..tak habiskan kesian rezeki tu... Bila buat kerja pagi-pagi macam ni memang sangatlah tenang dan mudah untuk aku keluarkan semua benda dari kepala otak ni... Tapi semua ni terkecuali bila aku ting tong dan mengantuk.... Masih teringat lagi zaman belajar dulu, aku adalah salah seo

* Monolog Ku *

Hari demi hari usia kita bukan makin berkurang malahan ianya semakin bertambah.... Jangan gah berfikir kita akan sentiasa begini, muda dan belia sentiasa menongkat langit... Bertambahnya umur, seharusnya seiring dengan kematangan yang sepatutnya ada dalam diri... Sekian kalinya, semua yang diberi pada kita di pentas dunia ini hanyalah sementara.. Dunia ini sentiasa berputar dan berputar selaras dengan masa yang sebenarnya jika semua sedari semakin laju ianya berlalu melintasi kita... Di manakah kita? Samaada masih ditampuk lama atau sudah maju ke depan walaupun setapak? Harap-harapnya semakin pantas menuju ke depan... Tak ada beda? Ah! Menipu! Pastinya ada perubahan yang diinginkan dalam diri kita masing-masing... Pastinya setiap kita semua sentiasa mengejar peluang.. Peluang yang pelbagai... Samaada peluang itu ada ataupun tidak... Andainya dikejar tapi tak ada peluang ataupun bukan ditakdirkan kita dapat, biarlah... Tak usah mengejar...Biarkan ia berlalu... Pasti ada y

* Hantar Mak Ke Sekolah *

Bukan sekolah apa, akademi memandu... Dah lama mak daftar tapi dok tak cukup2 hours sebelum ambil ujian JPJ.. Mak boleh dah drive tapi selama ni tak berani keluar kawasan rumah, takut-takut.. Orang yang patut ajar pula macam tutttt... Since aku pun dah ada kat rumah makanya aku hantar je mak dan kawan dia pagi ni...Seperti pengatahuan ramai, aku memang liat bangun pagi terutamanya dihari bercuti.. Tapi pagi tadi mak berjaya mencungkil aku keluar dari atas katil masuk bilik air dengan jayanya tanpa delay... Sebenarnya aku dah lambat, patut pukul 7am dah gerak tapi tadi alarm dua2 tipon bunyi kul 6 aku tutup sampaila kul 6.30 baru aku terbeliak biji mata dengar mak dah ketuk pintu bilik... Malam tadi layan lagi tengok tv sampai ke pagi siap adik Ngah aku balik mogok2 bagai dengan aku sebab tak dapat tengok channel favourite dia... Hahaha, aku kan kakak... Ni aku dok tunggu mak dengan adik, sangatlah blurrrr, tak ada port sesuai untuk melepakkan diri.. Mak, bayang tak nampak ke mana lepas