Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

* How ar? Macam Mana Nanti? *

This question had been ask by my chinese colleguage who's sitting beside me right now for our company trip to the north.. I ask her back, what do you mean by how n macam mana nanti? Rupa2nya she just thinking how if a couple one is from southern n one is from northen as example Perlis n Johore.. How would they arrange their time during raya... What kind of question u gave me man...at last I just gave an example like my senior, they all bergilir2la.. Its true, because eventhough my cousin from Johore married with girls from Kelantan or Sarawak also do the same thing.. We can't avoid if its already jodoh.. When she ask this kind of question, I just wake up from my short nap.. We have a long journey and her mouth keep talking.. A lot of topic she bring out and I keep layanzzzzz... I'm not sure weither she aware or not I already ting tong when I answer her.. Hahahaha... Sent from my BlackBerry® Smartphone

* Change To The Latest Version *

Yerrr... Aku sudah bertukar version... Dari version muda remaja kepada version muda.... 27tahun lepas tepat jam 1.32am, aku dibawa keluar dari perut ibuku setelah 9bulan 9hari menumpang dirahim ibuku.... Umur bertambah tapi aku tetap aku... Tak ada tokok tambah pun selain daripada azam yang semakin membuak-buak... 27tahun menumpang di bumi Allah, aku bersyukur sangat-sangat masih boleh bernafas sehingga saat ini... Banyak yang dah ku tempuhi dan semua itu adalah sebagai pengajaran.. Ramai orang risau bila umur makin bertambah tapi alhamdulillah aku tak rasa tertekan sangat pasal umur... Bak aku kata kat ibuku, "umur tu nombor je, kalau kita sebut nombor lain ada je selalunya orang percaya"... Hahaha.... Ini salah satu jawapan yang aku bagi bila ibuku mula bising-bising tentang apa-apa benda yang berkaitan dengan umur.... Walau apapun, hidup mesti diteruskan selagi hayat masih ada dan akan kuhembuskan semangat baru dalam diri ni.... * Aku, ~26+ yang lepas....chu

* I'm Melting Bila Lihat Mr "Harry Potter" *

Sesungguhnya aku kan memang peminat setia Harry Potter jadi tak perlulah hairan atau pelik bin ajaib bila aku katakan aku melting tengok Mr.Harry Potter.. Bedanya Mr Harry Potter yang buatku melting ini version Asia aka dari Malaysia.... Sangat sengalkah aku? Ataupun normal? Hummmm..Kurasakan normal-normal saja... Tapi dalam normal-normal yang terjadi pada aku, kenapa aku tak berani tengok wajah Mr Harry Potter ni yang secara life depan-depan? Tak berani bercakap apatah lagi memandang matanya..... Mungkin aku lebih senang berkomunikasi di alam maya kerana aku tak perlu berdepan dengannya dan tak payah gusar ada rasa yang aku tak sepatutnya rasa.... Memandang dari jauh pun sudah membuatkan darah dimuka menjadi beku... Bagai dilanggar iceberg..... Tak pernah seumur hidup aku bercakap tak pandang mata selain daripada mata orang yang aku marah dek kerana aku tak nak bertambah marah.... Pengecutkah aku? Tidak sama sekali... Aku hanya risau atau lebih tepat aku fobia..... Fob

* Aku Seorang? *

Aku seorang saja sekarang.... Tak ada attach dengan sesiapa pun.... Lebih mudah rasanya untuk aku buat sementara waktu.... Bohong kalau aku kata adakalanya aku tak terasa sunyi ataupun ingin bermanja dengan someone... Tapi semua tu boleh dikikis kan? Caranya? Cukup mudah, hari biasa menyibukkan diri dengan tempat kerja sampai lewat malam dan hujung minggu adakalanya menyibukkan diri dengan kerja juga ataupun balik ke pangkuan bonda ataupun pergilah ke tempat-tempat yang boleh kikis semua-semua tu... Walaupun biasanya kurasakan masa berlibur ku juga makin malas untuk ku layankan..... Mungkin sekarang parents ku sendiri dah mula "soksek2" pasal status ku... Adik Eryn ku pun mulut dah memandai cakap bilalah nak jadi Maksu..Hampagas betul....kasi siram lagi minyak petrol atas api yang marak... Dik Ngah jangan cakap la, asyik mengutuk kak Long dia dah tua je.... Huhuhuu....Nak buat macam mana, dah belum masa lagi.. Bukan tak mahu cari tapi tak jumpa lagi.... Bukan set

* Holla *

Ari tu ada update entah apa-apa saje aku kan... Busyla dengan kerja yang menimbun, dengan diri sendiri tak bape nak sihat, dengan aktiviti kat opis yang nak kena cover dan majlis-majlis tertentu yang nak ku attend.. Dengan training, seminar dan entah apa-apa yang aku sendiri tak suka buat... Dengan Cik Lisa yang asyik meragam, urusan rumah lagi..... Tapi paling tak boleh blah ada orang kata diriku nikah on 30.04.2011... Maaf kawan-kawan, itu majlis pernikahan housemateku  di Kedah yang pasangannya adalah orang Johor dan rupa-rupanya masih ada bau-bau  bacang dengan keluargaku....... Aku berada di Kedah sejak 28.04.11 untill 02.05.2011 sambil berjalan-jalan melihat negeri orang... Bawah ni gamba ku dan pengantin.... Kalau diriku yang akan menikahkan diri, akan ku bagitahu kawan-kawan semua... * Aku dan Puan Aishah aka Mrs Syeddin * Selain aku sibuk dengan kerja, aku juga sibuk lari dari stress bekerja... Tension dengan semua-semua yang menyakitkan hati, menyusahkan hati,

* sepi *

Sepi, yup! Itulah perkataan yang sesuai untuk blog aku yang semakin berhabuk ni... Aku tak berkesempatan untuk menulis...banyak sebenarnya yang aku nak cerita, tapi masa banyak menyeka semuanya... Sedangkan untuk diri sendiri pun tak cukup masa..sigh* Macam-macam hal terjadi, macam-macam dugaan,macam-macam benda menguji kesabaran aku.. Sabar, tu je yang boleh aku buat tapi kadang-kadang sabar juga ada had.. Aku pun tak tahu sampai bila boleh bersabar..aku ni manusia biasa je, bukan dewa penyabar... Aku hanya pegang pada kata-kata, semakin banyak yang aku lalui maka makin banyaklah benda dan ilmu yang aku dapat walaupun hakikatnya menyakitkan... Hummmm...aku tak tahulah apa nak jadi, malas nak fikir dah.. Aku biarkan je semuanya ikut flow.. Macam anak panah, mana tersasar ikut arah angin pun aku dah malas nak ambil port.. Walaupun asalnya ada target.. Penat dah nak aim... #aku tak larat dah..papepun berdoa 4 hari aku lari balik kampung ni bolehlah dapat legakan diri sendi

* I'm Back! *

Akhir2 ni aku sibuk sangat.. Banyak benda yang happen dan perlu dibuat.. Sekarang ni tepat jam 3.15pagi mata aku still cerah lagi walaupun hari siang aku tadi sangat meletihkan.. Banyak benda yang keluar masuk dalam kepala ni... Ada rasa lega dalam hati tapi dalam masa yang sama rasa sedih tetap mengiringi... Huhhhhh...orang kata tak baik mengeluh tapi aku cuma orang biasa... Tak banyak, sikit pasti aku mengeluh.. Berdoa jelah hati aku tenang... #tak sabar nak balik kampung..tapi lambatnya..kesian Eryn sebab dah bape ari aku tak layan mesej dia..just mesej dan call mak je..sorryla, Along memang xlarat nak dengar repot2 harian adik yang panjang... Sent from my BlackBerry® Smartphone