Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

* The New MIn Min!!! *

Yup!!!! I want to forget all the things!!! I want to be a new person!!! Yesterday when I was MCs, a lot of things I've been done... Its all just for myself..=) Tomorrow and Sunday I'll cont. again... Thanks Allah to give me the strength.... Thanks Mak to give me the fully support & advice... And last but not least thanks my close friends.. * My 1st time outing wearing a dress (even a short dress)..So feminine la...Will never wear it again..Prefer jeans & T-shirt..=P* # I try to be better...Please pray for me...=)

* What Is Conjunctivitis? *

Yerrrr kawan2, since I MC ari ni dan esok disebabkan pagi tadi bangun mata kiri sangat sakit,gatal dan merah lalu saya pergi ke klinik... Puan Doktor telah mengatakan saya kena Conjunctivitis, mari saya share something about Conjunctivitis... Before this sapa yang amik Biologi masa sekolah or sape yang advance amik Medic mesti tau dah... Tapi just for info sharing, lets read below  : * Lebih kurang macam nilah biji mata aku pagi tadi tapi xlah secoklat itu biji mataku..=P * What is conjunctivitis? Conjunctivitis is an inflammation of the conjunctiva, the mucous membrane that lines the eyelids and covers the white of the eyeball. Symptoms of conjunctivitis include redness, discharge, burning, and sometimes itching and light sensitivity. It can occur in one eye or both. What causes conjunctivitis? The most common cause of conjunctivitis is a viral infection. Other causes include seasonal allergies, bacterial infection, and reactions to eye medications. How is conjunctiviti

* Jatuh Hati Lak..~*

# Jangan fikir bukan2...aku jatuh hati dengan lagu Maheir Zain ni jek...Sebelum ni setakat dengar jek kat radio dan suka la nyanyi part chorus, xpenah tergerak nak tgk bait2 senikata tu...Nahhhhh, ari ni buka blog Cik Biey  lalu aku teliti bait2 senikatanya... Entah pape, org lain dah lama perasan aku baru nak cite..=P For The Rest Of My Life I praise Allah for sending me you my love You found me home and sail with me And I`m here with you Now let me let you know You`ve opened my heart I was always thinking that love was wrong But everything was changed when you came along OOOOO And theres a couple words I want to say For the rest of my life I`ll be with you I`ll stay by your side honest and true Till the end of my time I`ll be loving you. loving you For the rest of my life Thru days and night I`ll thank Allah for open my eyes Now and forever I I`ll be there for you I know that deep in my heart I feel so blessed when I think of you And I ask Allah to bless all

* Sila Muntah Kerana Audit *

Aku tak tahu la berapa kali nak attend jadi auditee dan jadi auditor dalam bulan2 terakhir 2010 nih... Hari tu nak balik raya kena standby untuk ISO Surveillance audit lepas tu ada internal audit Towards ISO 2200.. Semalam Jabatan Kesihatan Negeri pulak call sibuk nak datang buat Surveillance Audit HACCP.. Expired tahun depan tapi memang Mamat sorang tu suka cari pasal,aku dah tak deal dengan dia dah tahun ni so ingat dah lega, rupa2nya gatal jugak nak datang company aku... HUhuhu... Tahun yang sudah tak ada pula depa datang menybuk... Aku fikirkan aku sorang anti Mamat tu tapi rupa2nya bos aku lagi lama anti dengan dia.. Hahaha... Ini bermaksud bukan aku sorang syok sendiri menyampah okkkk... Audit depa on 16th November... Erkkkk..baru nak amik half day before Hari Raya Haji.. Housemate aku cuti seminggu tu... Aku kena lepak rumah seminggu sesorang..=( Yang Puan sorang lagi tu xreti2 nak balik kampung agaknya, sibuk nak buat audit before Raya.. After Raya Haji aku sambu

* Simple Update *

Aku tak dan lagi nak update blog aku secara panjang lebar... Roughly weekend semlm aku rasa enjoy during Team Building & Dinner Dance 2010 di Port Dickson.. Segala details aku nak buat lepas ni la... Excited nak cite tapi aku tak sempatlah.. * Wajah Awek macho before buat performance dan before tukar ladies outfit * # Aku masih dalam mood ting tong utk update~*

* Fine! That's It*

Yup!!! That is the most stupid feeling that will come out after the 1st feeling come out.... Haishhh... Palis2!!! Minta jauh la... Nda suka rasa itu.... 1st feeling itu sepatutnya sudah cukup la.... Huhuhu... Kenapa la suka menekan , memicit keyboard dan mouse... Akhirnya sudah aku yang "JELESSSSSS" sendiri... HUhuhu... #Sekian sudah entry pendek ku..=P

* Surat daripada seorang wanita kepada future HUSBAND….*

# Sila baca sampai habis...Jangan gelak kat aku dulu yekk.. Surat daripada seorang wanita kepada future HUSBAND…. Kehadapan bakal suamiku (harap-harap ada satu saja kamu). Oh, Laling (boleh saya call kamu laling kan?) Laling, saya tulis ini bukan sebab saya sangap nak kahwin laling, walaupun biological clock saya dah tik-tok-tik-tok –kesha dah dengan saya ni. Bukan juga untuk menyindir dan meletak syarat tinggi2 ala puteri Gunung Ledang laling, tapi nukilan ini hanya semata luahan hati saya. Oh Laling (chewah geli pulak dah ni) Laling, I hope time I jumpa you nanti, you dah bersedia nak settle down and kahwin. Wah laling, geli you vaca statement I kan? Tapi laling, I tak suke couple-couple. Couple dua tiga empat lima tahun pun, last2 putus jugak. I tau laling, ramai lelaki ni couple sekadar nak melepas kesunyian je. Maklum la kurang kasih sayang dari mak. Tapi tanggungjawab tak ada. Paling tak best kalau yang mau geli-geli aje. Eee tak suka la laling! Tambah dosa je tau kapel

* Nak Tau Tak? *

Korang nak tau ke xnak aku still je nak menulis something kat blog aku ni... Hehehe.. Aku sekarang rasa "lalalalalala~*" Sangat sengallah kalau nak dikirakan... Keje ada tapi aku blurrrr.. Minggu ni busy buat preparation untuk dinner & team building company anjuran Club.. Semalam training tarian terakhir , aku masih cincai boncai jek. Tapi trainer tu cakap ok la sebab kitarang zero basic kkkk.. Esok pagi2 aku dah nak kena terpacak kat tempat keje lebih awal dari orang lain sebelum gerak g tempat team building di PD.. Aku kena arrange semua yang depart dari sini.. Aku punya chairman dengan Apek gerak dulu settle hal kat hotel.. Aku dengan yang 2orang lagi naik bus... Huhuhu... Tapi apapun aku rasa nak "Lalalala~*'' saje ari ni dari semalam, semalamnya dan semalamnya... Jangan ditanya kenapa... Hehehe... Lebih baik aku happy dari aku muncung stress memanjang... Kalau aku stress semua hasilan tulisan aku dah macam tulisan lepas geram paling sen

* Saya Selesa Dengan*

Saya selesa dengan orang yang tak baran... Saya selesa dengan orang yang lucu... Saya selesa dengan orang yang tak pertikaikan saya yang suka makan2.. Saya selesa dengan orang yang tahu menghargai wanita... Saya selesa dengan orang yang tahu batas agama... Saya selesa dengan orang yang ......................................................................... #Tiba2 saya ingin luahkan...~*

* Meh I Nak Share Sikit *

# Buat teman2 yang single ke apa ke, yang kecewa, duka , lara dan what ever... Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut. Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telah pun dibukakan untuk kita.  Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk didalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami. Memang benar kita tidak tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah ‘ia’ datang memberi seseorang . Selur

* Rasa2 La Kan..~*

Sekarang ni aku rasa macam nak tidur.. Hehehe... Tantok gila.. Semalam buat apa? Semalam balik dah dekat 8pm kira awal sikit ar dari biasa... Poyo konon blurrr tak tau nak buat apa tapi at last sampai ke malam juga aku duduk kat opis... Ye arrr, aku balik awal pun bukannya aku ada laki kat umah, paling sengal pun bukannya aku dok ngan famili.. Balik umah mandi2,makan nasi kerabu yang tak kick budu kurang ,cili kurang   beli kat pasar malam sect 16... Sudah makan, iron baju la konon tapi sambil on9 juga... Lepas tu separuh jalan iron baju housemate aku yang rajin ajak makan cekodok kentang pulak... Haishhhh... Pantang betul aku la... Pantang dipelawa dengan makanan...Hehehe... Dah la aku wat keje iron tinggal sikit jadi terbantut jap... Malam nak tidur baru je ON lampu tidur, Off lampu besar.. Tiba2 jadi gulap gulita bilikku... Yerrrrr...dengan automatiknya mentol lampu tido ku kena sumpah jadi katak ini aku tipu ... Aku pantang betulla tidur gelap sebab macam tak leh

* Weekend - The Other Guys *

Ini kes gatal dah lama tak tgk movie... Lama la sangat padahal baik kampung ritu baru jek tengok Magika...=P Nak sangat tengok cite lawak tapi sesungguhnya cite ini adalah cite yang menggunakan bahasa yang sangat !~!!@#$% ^&*()_+|  dari awal sampai akhir... Sapa2 yang teringin sangat nak belajar ~!@$#$% ^&*()_+|... Sila2 lah menonton cite ni... Ade xde pun si penyangak boleh lak speaking English British dengan slang (kalau tak salah la)... Aku yang pergi dengan seorang membe ni naik segan wooo... Huhuhu.. Tapi kalau aku rasalah kalau g sendiri kompom muka aku slumebr... Hehehe... Menunjukkan aku masih tau malu la ek? Actually cite ni lawak dan boleh buat aku gelak gila2.... Anyway sedikit sinopsis untuk semua : NYPD Detectives Christopher Danson and P.K. Highsmith (Dwayne Johnson and Samuel L. Jackson) are the baddest and most beloved cops in New York City. They don't get tattoos - other men get tattoos of them. Two desks over and one back, sit Detectives Alle

* My Weekend ~*

JOm aku update apa aku wat weekend nih.. Poyo je kan.... Tapi tak kisahlah... My Life, My Story so the entry are all about me la kann.. Semalam awal pagi dah bangun even ari Jumaat malam Sabtu tu tidur lewat dalam jam 3am.. Semuanya diakibatkan lepas mendobi terasa gila bahang tak hingat dan rasa macam nak tidur dalam bilik air la.. Pagi2 dah bangun sebab masa alarm jam aku standard ari biasa macam nak pergi keje.. Terus tak boleh tidur sebab takut terlajak tidur ... Aku dah janji dengan opismate nak pergi cari kostum dan terus menacari keperluan dinner weekend nanti... Dalam pukul ~10am aku keluar rumah dan meet sorg opismate kat Petronas KESAS menuju ke umah sorang lagi d Subang... Mula2 pergi Hartamas sewa kostum... Aku suka kostum lain tapi dapat kostum lain sebab kostum yg aku suka tu ketat kat sua..=( Cincai jelah pilih... Aku pakai tudung so kenalah sesuaikan kostum okkkk... Lepas pilih kostum bagai, kami gerak ke Time Square,.... Oh Yer, lupa lak... Aku tak dr

* Adik Oh Adik ~*

Ini kisah pasal adik bongsu ku si Eryn aka Dak Kecik... Actually dah besar la jugak , 10 tahun tapi disebabkan dia bongsu dan jarak umur dia jauh dengan umur aku dan Angah makanya kami tengok dia kecik jek..=P Tadi balik dari kelas menari mak call... Dalam pukul 10pm +... Ingatkan ada apa sebab masa aku on the way balik mak dah call tanya dah balik keje ke belum... Rupa2nya pasal Si Kecik... Selalunya sebelum dia tidur menjadi kebiasaan pergi ke tandas dulu tapi bila dia dah tertidur, makanya mak atau kitarang kena kejutkan.. Tapi selalunya kalau orang lain kejut haram dia nak bangun... Mak jerit baru dia bangun dengan malasnya.... Tadi mak cerita yang mak suruh dia pergi bilik air sambil berpesan ; "Adik!!! Jangan mandi tau!!!" Apa kes mak cakap jangan mandi? Meh aku buka cerita comel yang berlaku masa malam raya pertama ... Malam tu mungkin dia penat sangat melayan anak2  dan cucu2 pakcik dan sepupu aku bermain di siang hari dan letih bertungkus lumus sebelu

* Perlu Ke Aku Sebut Kat Sini? *

Di pagi Jumaat yang nyaman ni,aku rasa aku nak sebut juga... Tak kisahlah ada orang yang tau atau tidak... Yang pasti aku tak nak orang buat spekulasi cakap yang bukan2... Korang nak baca muntah hijau entry ni silalah... Aku peduli apa kan , ini yang aku rasa nak tulis... Memang aku suka seseorang buat masa sekarang tapi aku suka dia, aku jumpa dia selepas aku xde pape dengan orang tu buat 1st time lepas tu senyap... Bila orang tu nak berbaik semula, ok fine aku berbaik semula tapi disebabkan back stab by that guy sendiri, aku jadi malas nak fikir... Ada, adalah... Xde, xdelah.... Malas nak hanyut sangat.... And at last for the 2nd time and till this moment that guy memang sepi after "that" words come out from his mouth... So tak salah kan rasanya kalau rasa suka aku pada orang lain tu timbul semula? Apa yang nak dieprtikaikan kat aku lagi? Yup, mungkin disebabkan orang tu tak tau dan orang tu pun mungkin suka orang lain... (Obviously he got someone or more wa

* Sentiasa Menyusahkan ...=( *

WARNING!!!! : Entry ini agak sensitif menyentuh hubungan dua negara ...Sila jangan baca jika anda rasa tak perlu... Ini kisah dah lama ... Disangkakan takkan mempengaruhi industri tapi akhirnya aku sendiri kena terlibat sama dalam isu terbabit... Ura2 dah lama dengar tapi terbantut dan akhirnya hari ni sebelum 4bulan lagi enforcement barulah pihak kami diberitahu... Dari kes Sweeping Malaysian sekarang ni dah macam Sweeping Produk Malaysia.. Kalau tak ada niat nak sweep produk, saja nak promo diri sendiri... Hari tu pihak sales & marketing ada inform this country punya Regulation Body ( Kalau kat Malaysia macam MOH) ada new regulation tapi info satu apa haram tak tahu lagi... Tup2 dengan tinggal timeline 4bulan semua nak kena buat dan clash pulak dengan Malaysia punya enforcement time... Mahu tak pening... Dengan nak buat launch produk baru, nak hantar lagi produk baru dan sedia ada kat Pizza Hut tempat diarang lagi.. Dengan nak settle application untuk benda baru lagi.

* Korang Pernah Tak? *

Aku tak tau la korang pernah kena atau tak.. Pagi-pagi ni aku masuk kerja dalam aircon dalam suasana pagi yang dingin tiba2 terus jadi hangit... Hangit dengan makhluk yang poyo perasan bagus... Suka sangat jaga tepi kain orang... Semua nak ditegur salah..Ini tak betul, itu silap... Bos tak kecoh dia lak yang overrr.... Ni kerja aku ke kerja dia aku lak jadi kompius.... Dah la dari hari Selasa pagi aku cari satu form tu, hari ni baru jumpa... Bila ditanya semua kata tak tahu... Mentang2 korang tak guna.. Bila nak pakai menjajau gak cari data tu dari aku.... Tup2 pagi2 ni aku jumpa dah depa campur dengan form yang diarang verified.. Dah siap nak masuk filing padahal form tu tak aku verified dan aku tak release lagi.. Dept lain dah kecoh marah2 aku sebab tak release... Aku cuti kerja aku tak ada nak tolong cover tapi depa cuti pandai lak minta aku cover... !@#$% ^&*()_+  jek rasa.... Yang assistant aku pun satu hal... Semua kerja dah bertahun2 siap sejak kilang ni d

* Sila Campak Jauh2!!! *

Sila campak rasa tu jauh2... tak tau lagi betul ke tak.. Kalau betul biarlah diarang.. Kalau tak, macam tak logik... Arghhh... Campak rasa cemburu itu jauh2... Baru nak sembuhkan luka dengan ubat baru tapi jadi macam ni lak.. Haishhhh... #Entry sengal tgh2 malam...

* Bila...*

Bila aku tak cakap tak bermakna aku tak suka.. Tapi sekadar berfikir panjang sebelum tersilap bicara.. Bila aku senyum tak semestinya aku gembira... Tapi mungkin untuk sembunyikan duka.. Bila aku ketawa tak bermakna aku terhibur... Tapi adakalanya mencuci lara... Bila aku kata aku suka.. Tak semestinya aku juga disukai... Bila aku kata iye.. Tak semestinya yang lain angguk bersama... Bila aku kata tentang sesiapa... Tak semestinya aku masih dengan mereka... Bila aku tak luahkan... Tak bermakna aku nak diamkan... Bila aku tak endah... Tak bermakna aku tak tahu dan tak kisah... # Aku tak taulahhhh..Huhuhu~*

* HAishhhh..Xbest la..*

Apa yang tak bestnya nih? Jawapannya ialahhhhhhhhhhh..... Menariiiiiii...Xsukalahhhh... Semalam kan aku ada cite aku tak leh catch up step... Ari ni training dengan koreografer aku rasa macam dah boleh tapi bila try dengan music aku terkedu bila tiba step yang aku lemauuuuu tu... Hasilnya aku tensionnnnn.. Dah la kaki sakit.. Ni panas2 kaki kena pakai ankle guard... Rimas tauuuu... Takpe2, tadi senior exec msg aku, dan msg tu buat aku punya xbest fly sikit pergi.. Hehehe... Esok bos kepada bos ajak g Empire ada dinner threat... Jimat duit dinner malam sok...Hahaha... Tak senonoh kan? Sebut makan konon terus jadi release bagai... Padahal kejap lagi berfikir balik macam bagai dalam kepala hotakkkk nih... Apapun yang paling tak best waktu dan saat nih ialah aku kepanasan dek kebahangan yang terserlah... Bagaikan nak duduk dalam ais tak pun duduk dlm fridge... Hehehe..keje gila la kalau aku buat... Paling sengal pun aku masuk perut Cik Lisa, start enjin on aircon... T

* Sedikit Tentang....*

Semalam hari aku MC aka hari aku serabut... Tangan kanan aku bengkak, nerf problem + doc kata kurang kalsium... Hampeh je komen second doc tu... Aku tak minum susu tepung, itu ku akui tapi aku minum vitagen, makan yogurt dan minum susu basah... Xcukup lagi akan ku telan CalciYum lepas ni.... Tapi kat Mc state aku Pharyngitis aka sore throat... Hehehe...entah pape kan aku tapi percayalah tekak aku memang merah gila masa tu.... Badan seram sejuk tapi takde demam....Ngiii.... Masa g jumpa doc drive guna tangan kiri jek, tangan kanan sangkut kat stereng sebab tangan kanan tak berapa ada rasa.... Huhuhu...tapi dia tak state gak prob tu...=P Malam tadi mood aku berswing2, kenapa? Sebab ternampak pix yang buat aku punya kepala otak menganalisis dengan lajunya.... Haishhhhh...Susah budak suka tengok CSI nih... Suka buat macam2 kesimpulan.... So aku punya status FB pun jadi emo lak...=P Lepas tu aku dok terfikir pasal mangkuk tak boleh pakai tu... Haishhh...Lagi buat aku berswi

* You Again? *

Zaman sekolah rendah aku bukanlah seorang yang sihat sangat, Aku ada asma... Tapi asma aku makin hilang bila aku aktif netball dan juga join Jamboree Pengakap... Aku boleh dikatakan antara student yang okla dari tahap pencapaian akademik.. Tapi sepanjang aku kat sekolah tu, ada dua orang makhluk yang memang sangat annoyinggggg... Ada saja yang tak kena nak diperkatakan.. Aku tak kacau diarang tapi diarang punya mulut, OMG.... Boleh buat aku menangis, sakit hati.... Cemburu ke diarang? Itu aku malas nak fikir... Yang pasti segala aku buat ada je nak ditegur tak kena, kalau masa kelas muzik, masing2 nak berebut barang dengan aku ( sebab dulu masa kelas muzik adalah kelas cikgu yang diarang suka bodekkk).. Padahal not nak main benda2 tu bukan kenal sangat diarang tu.. Over lebih... But kalau dah dengki kan.... Apa nak kata... Bila masa main netball, jangan cakap berlagaknya... Seorang kapten seorang lagi kapten kedua.. Fine, memang nampak hebat tapi suka perkecilkan p

* Update Secara Kilat ~*

Sudah lama aku tak menulis di blog ni.. Bukan sengaja tapi aku perlu memberi ruang untuk diri sendiri yang tengah dilanda angin badai... Syukur aku masih punya sahabat yang menasihati aku, ibuku yang sedia dengar luahan aku... Hari2 biasa ku penuh dengan jadual kerja yang buat aku sedikit sebanyak wat lupakan apa yang terjadi... Selesai audit aku pergi ke seminar dan juga meeting luar... Anyway, meh tengok apa aku wat masa weekend dalam 2 minggu ni ngam2 sebelum dan selepas hal menyentap aku... Last Saturday aku g anta Cik Lisa bershampoo: Lepas tu pergi melayan cite ni sesorang sambil makan Mc Delux yang aku tapau : Lepas tu aku kebosanan lalu brpusing2 dan nampak sales makanya ini hasilnya: Keesokkannya pulak pergi ke Taman Pertanian Shah Alam...Plan sejak sebelum puasa...Nak gambo banya sila tgk di FB..Skytrex Extreme tapi x extreme mana pun...: Dan malam tu dapat berita... Dalam minggu tu keje dengan melayan jek, muka nampak bese2 tapi ati tuhan jek yang tahu..

* Special Entry *

Mengapa kita lambat bertemu jodoh? Menurut satu artikel , ada 6 faktor mengapa kita masih tidak bertemu jodoh.Usaha sudah dibuat tapi mengapa masih ada yang tidak bertemu jodoh? Menurut Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah, lambat bertemu jodoh ini mungkin disebabkan: 1. Usaha Belum Sempurna “Usaha sudah dibuat tapi usaha yang sesuai dengan matlamat yang hendak dicapai itu tidak dilakukan. Usahanya masih belum betul, masih belum sempurna. Kurang ‘munasib’. Saya bertanya kepada seorang ulama, ‘Kenapa ustaz, orang ini sudah mandi bunga sampai 99 kali tapi masih tidak bertemu jodoh? Di mana silapnya?’ Dia jawab begini, ‘Mungkin dalam perancangan Allah, usahanya ialah mandi air bunga 101 kali, tapi dia berhenti pada tahap 99 kali.’ Mesejnya ialah, mungkin kita patah semangat di tengah jalan. Jawapannya ialah, cuba dan cuba lagi. 2. Belum Benar-benar Bersedia “Pasangan sudah ada tetapi orang yang hendak mencari jodoh itu belum benar-benar bersedia. Orang yang bersedia adalah orang ya

* Jangan Tanya~ *

Kalau aku senyap bukan aku tak nak menulis tapi jiwa aku tengah terbang jauhhhh... Banyak cerita aku nak tulis malah ada tag yang ingin ku jawab tapi biarlah dulu... Biar jiwa aku datang semula baru ku tuliskan semua yang terbantut atau tersangkut.... # Terima kasih buat sahabat2 ku..Kalian semua buat aku kuat dengan nasihat, gurauan dan  keperihatinan kalian....Let me bring the soul back and I'll give you all the big smile again.... =)