Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

* Tolong...*

Tolong jangan cari pasal... Aku yang dok syok happy jadi hilang mood.. Muka kelat pagi2 buta.. Haisshhh..Potong mood betullah.. Pantang sungguh bila tak cukup tidur ada pulak orang cari pasal.. Malas nak layan, diamkan saja dan sebut ok jelah.. Tapi jangan tanya muka aku macam mana. Aku rasa buah peria tu lagi manis dari muka aku pagi tadi... =P

* =) *

Syukran Ya Allah.... Kau  kurniakan aku perasaan tu... Kau memberikan aku peluang untuk rasakannya setelah bertahun2 telah aku lupakan... Sesungguhnya tanpa sedar ia hadir dan bukan dicari... Syukur ku padaMu kerana ia buat aku tersedar... Sesungguhnya andai rasa tu hanya dirasai oleh diriku sendiri, aku redha.... Aku hanya mengharap semua apa yang aku lakukan adalah dibawah petunjukMu... Aku hanya mengharap semua yang telah, sedang dan akan berlaku adalah takdir terbaikku dariMu.... * Ianya hadir tiba2 bagai titisan embun menitis didalam hati ( sila jangan muntah baca tulisan jiwang aku ) * # Terima kasih buat dia yang telah buat aku tersedar rasa itu walaupun sesungguhnya aku tak tahu adakah dia ada rasa yang sama...~*

* Sudah2 La Tu..~*

Apa lagi nak diharap kalau bukan milik kita... Kalau bertemu pun tak guna sebab hati dah takde... Kalau ketemu yang lain sepertinya tapi ramai juga yang menunggu dia pun serupa tak yah ketemu... Ada yang tunggu kita tapi tak serasi dan makin buat kita sedih lagi tak guna... Lebih baik sendiri lagi bagus... #Teddy, cepatla mai sini... I just know something and I want to share with you dear.... He's very near but no use... He's belong to someone even he didn't mention any about it... Aku rasa tertusuk...=(  

* Berbulu Je Dengar~*

Sangat berbulu bila dengar even bukan kena pada tepat batang hidung sendiri sebab kisah2 lepas dah tempias kat kita... Ini kisah rumah tangga pasangan... Bukan nak busy body tapi untuk dijadikan teladan... Kisah sebelum kahwin/tunang : Si suami call selalu, ajak bercakap sampai si isteri yang memang tak banyak cakap kena layan jelahhhh.... Tak suka mesej2, ada pape terus "Hello".. Kalau beli barang untuk majlis atau pasangan ,"Resit simpan, nanti claim kat Abang" Ada apa2 masalah , terus tekun n tolong dengar... Kalau ada hal, sanggup malam2 buta pergi tolong even si isteri lebih independent, lagi rock dan tau bawa kete... Si Suami tak tau memandu .. Kalau dulu keluar, si suami duduk sebelah teman si isteri memandu... Kisah selepas kahwin .. even baru bape bulan : Nak buka mulut pun susah... Nak reply mesej pun payah... Sewa baju pengantin pun bini bayar,pastu samapai la ni janji tinggal janji.. Barang umah banyak bini sponsor tapi haram tau pakai je

* Ligat Berfikir~*

Pagi tadi adik Ngah aku call.... Dia kat pejabat peguam,terkejut beruk aku dengar.. Tapi bukan "Peguam Terlampau" la..huhuhu... Aku lupa dia nak pergi sign dokumen rumah dia.. Yup! Adik aku dengan rasminya dah ada sebiji rumah... Aku? Tak ada pape....=( Ada Si Lisa je... Hurmmm.... Hari tu sebelum balik Shah Alam, sempat jugak aku pergi tengok rumah dia yang bakal siap tahun depan.. Tahun depan tinggal bape ari jek pun.. Dia sibuk suh aku balik cepat dari pergi beraya semata2 nak tunjuk rumah... Rumah 4bilik 2bilik air, landed dan kembar dua je.. Rumah tu sangat besttttt dan kira besarrrr.... Raya tahun depan dengan rasminya dia boleh je wat open house kat umah dia sendiri... Huhuhuhu... Kalau dia dah "pandai" duduk sorang la....=P Bestlaaaaaa... * Boleh ke aku dapat even rumah sechumellll ini? * Dannnn...aku yang baru dok usyar2 rumah ni menjadi lebih bersemangat dan ligat berfikir macam mana nak tambah income sendiri... Dannnn...Aku dah tau

* Fenin! Fenin! *

Sungguh aku fenin pagi ni.. Training yang dijadualkan semalam di tukar ke hari ni... Pagi2 dah start pulak tu.. Mula2 senior exec bagi training pastu Plant Manager continue... Mula2 training based on Quality & Technical...All about foods profile dan process.. Bila ada bab yang tak leh interpreate, tanya plant manager.. Hambik kauuu... Belajarlah pasal mechanical dan equipment.. Ngeh3.... Dahla aku mengantuk... Blurrr... Next week audit. Document ada yang pending lagi ni kadukkkk.. Haishhh... Selalu suka pergi audit orang, next week hambik kau kena audit pulak... Huhhhh... # Eik, sape nak teman saya pergi openhouse esok?Anyone? Cik Anim?...Malam dinner pun makan free, jiran wat openhouse..Ngeh3...Tapi xbest pagi kena koje..=(

* Rasa Macammmm....*

Rasa macam nak tido... Hehehe... Mengantuk la...Sakit pale... Lepas tu tadi masa lunch bantai makan Nasik Lemak Curry Chicken + Sambal Sotong lak siap ada tapau pau red bean lagi dari Pak Hailam Kopitiam..hahaha.. Mana tak berat je mata... Macam nak kena tongkat dengan forsep jek nih.. Biar besar sikit mata..Kalau batang mancis pendek sangat.. Hehehe... Aku siap imagine, alangkah bestnya kalau masa ni masih kat umah di kampung... Kompom dah layu bawah kipas, kepala beralaskan kusyen landing depan tv..hehehe... Tak pun baru lepas layan kartun Ninja Boys & Kampung Boy... Ngeh3... Kat umah sini xdapat layan sangat cite2 peberet... Kat kampung aku dengan Kecik satu kepala... Layan Detective Conan la, CSI la, Numbers la, House la, apa lagi ek? Laverage, kadang2 TVIQ pun layan...Hahaha.. Rancangan yang dok bagi idea kat budak2 macam mana nak sepahkan rumah... mak aku kata la ... Kalau kat umah sini, layanlah ko cite Indon..Tu pun kalau nak join tuan punya ASTRO tengok..

* Let's Dance Together !!! *

Jom menari!!! Huhuhu...mati hidup balik dah lama tak menari... Gilos la... Apa kes ni? Kesnya pasal ada talentime masa dinner company anjuran Sport & Recreation Club kitarang... Dah la theme dinner kali ni Retrospective-60's & 70's... Sangat disco laaaaa... Tapi nasib baik team club include aku just buat opening performance.. Tak bertanding tapiiiiii next week kitarang pun advisor dah suruh pergi kelas menari... Siap chairman dah jumpa koreografer lagi... Huishhh... Sakit la kaki & pinggang kitarang karang... Just imagine last betul2 menari masa sekolah... Menari zapin ...tu pun sekolah rendah.. Untuk Jamboree Pengakap ..huhuhu.. Gile lama kan? Dan untuk talentime masa dinner company kali ni, chairman kitarang dah pilih lagu Lady Marmalade..(btul ke spellig nih?).. Gila sengal tul tgk video klip depa... Kami berlima kena buat aksi pelbagai... Yang paling lucu kesian si Apek yang satu2nya comitte lelaki yang kami ada... Teruk kena bahan masa meet

* Sehari Di Sini Selepas 2 Minggu *

* Blog akan di update tanpa gamba sebab kamera ku rosak..agar tidak di komen blog bersawang tetap ku update jua...=P Selepas 2 minggu melepakkan diri kat kampung halaman.. Berhuha berhari raya, semalam dalam 11 lebih aku menjejak kaki di Shah Alam.. Aduhai...Sungguh liat untuk pulang ke mari.. Masuk keje ari ni pun layan jelah keje yang bertimbun... Masuk opis tengok2 meja penuh dengan kertas2 kaduk bagai... Buka email pun ~60 email nak kena baca... Huhhhhh... Tengok planning bulanan pun mak aih... Bos xde tapi keje ada...=P Dah la every week ada run production on Saturday... Petang tadi masuk production , oh sangat panas laaaa.. Almaklumla dah berminggu xmasuk ...ngeh3..Ngada2!! Ari ni gak siap stayback sebab mula minggu afta raya planning memang pack gilerssss... Terima kasih la ada orang tu sanggup teman aku g makan sebab dak2 opis yg kaki makan masih ada koje n stayback lg lmbat dr aku... Aku nak cite pasal raya pun malas sebab sesungguhnya banyak gamba raya kat ka

* Hai Sume!!!! Selamat Hari Raya *

Rasanya dekat 2minggu xmenulis pape kat blog nih.. Bukan pasal apa , ada tergerak nak menulis tapi bila tengok connection bar untuk bodband nih, sangat menyedihkan... Musim raya line pun macam hantu raya.. Slowww... Apapun just update FB jek... Esok masih cuti dan akan gerak balik ke Shah Alam... Sangat2 malas...=p Hari ni pun masih syibukkk nak beraya lagi...hahaha # Apapun, di sini saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin...Minta halal makan minum dan minta ampun jika ada salah silap atau terkasar bahasa...=)

* Di 29 Ramadhan *

Hari ni pagi2 selepas bersahur, mak larang aku tidur sebab nak kua awal pergi cari sayur2, ayam dan daging untuk di masak menjelang hari raya... Selain tu nak pergi cari kuih raya dan barang2 yang dah di listkan....Pukul 8 lebih dah kua ke Pekan, selepas beli daging sayur semua, hantar minta abah tolong rebus sebab abah wat keje kat umah ari ni... Lokasi pertama aku ialah ke kilang kerepek si Zila kat Senggarang sebab senang beli kerepek dan dalam sau masa adajual biskut sekali.. Kitarang beli kepek main kaut letak dalam bakul jek...Hihihi.. Sempat lak berborak, bergurau dan bergelak bagai nak rak kat tempat jualan dia... Kat depan kaunter tu yang tak boleh blah... Zila sibuk memasak sewaktu aku datang tapi thanks Zila sebab sanggup keluar rumah dengan berperfume bau daging lembu semata2 untuk jumpa aku... Hehehe... Lepas settle operasi mencari kuih raya, mak ajak pergi ke Air Hitam... Itulah sebabnya pergi cari kerepek dan kuih sampai Senggarang,,.. Dah ekat dengan Air Hit

* Balik Kampung!!! *

Yup, mood balik kampung berganda-ganda, melonjak-lonjak buat masa sekarang nih... Tepat pukul 5.15pm, aku cabut.. Terus balik kampung... Barang semua dah ada kat dalam kete.... Busuk pun busuklah... Buka tengah jalan pun layan jelah... Yang pasti aku nak elak jam malam kang... Tapi aku ada problem sekarang ni, aku mengantukkk.. Huhuhu.. Nak balik raya happy tapi fikir balik sini semula karang ... Hurmmmmm.... Tak bestnya bila fikir balik sini banyak keje... Arghhh....Buat tak peduli je dulu... Yang penting balik raya dulu... Hahahaha... # Status dari kampung halaman akan di update dari masa ke semasa ayat poyo sengal macamla sempat nak blogging kat kampung bila dah ramai orang kat umah...

* Jalan2 & Iftaar Bersama Puteri Nuur's~*

Semalam seawal pagi selepas subuh aku tak tidur... Housemate ku pergi ke Pasar Tani tapi aku tak dapat ikut sebab depa dua naik motor nak elak jammed... Tersadaila aku kat umah sesorag layan kartun,... Tapi tak lama lepas tu kartun layan aku ak...ZZZZzzz.. Tak sampai bape minit aku lelap, aku dengar suara sayup panggil aku.. Ku fikirkan mimpi rupanya housemate ku dah balik, barang yang nak dicari takde... Sikit punya kuat dia jerit suruh aku bersiap nak pergi PKNS, SACC Mall & ARIANI Damansara mencari barang kami yang belum tercapai... Balik dari keluar dengan mereka, aku pergi lak ke Sunway dan IOI mencari pengganti kasut raya aku yang aku dah lanyak dekat 3thn.. Tak kesampaian... Selepas itu aku terus ke rumah  Puan Puteri Nuur  untuk berbuka bersama.. Hehehe,,,rumah wajib berbuka kkk... Sedangkan ari biasa merayap ke sana, inikan pulak masa bulan pose..hehehe Aku tak bawa pape kecuali murtabak ayam dan kepak madu.. * Juadah kami + Ribena ais * Kehadiran ku disambut riang

* Let Me Share Our Slim Secret....~*

Nak tau apa rahsia slim family saya? Meh I share sikit... Sangat mudah.... PAgi-pagi minum air manis (jus better)... Lepas tu lepas makan selang bape minit terus membuang... HAhaha... Masalah besar kat aku bila bulan pose... Lepas sahur xdan dengar azan Subuh dah melawat En.Tan...... Macam burung mak aku kata... 3 beradik semua sama... Wakakaka... Tak jadi daging, metabolisme lak tinggi... Ngeh3... Dan yang pasti faktor baka yek.. Ok la.. Wassalam dari saya untuk sesi sharing info....=P #Entry pendek berbaur sengal...Jangan marahhh~*

* Its Just Pop Up In My Mind *

# Ini entry serius ku...Kalau rasa funny, jangan sampai aku tau ada yang tergelak... Perkahwinan, Perkataan yang menggerunkan buat aku.. Kenapa? Atas sebab-sebab tertentu... Apabila difikirkan, its not easy to be a married woman... But if u got a good husband, thanks to Allah sebab dihantarkan kepada seorang wanita seorang insan yang boleh membahagiakan.. Tapi untuk mencari dan berjumpa yang boleh terima seadanya,menyenangkan hati dalam satu masa dan menasihati kita apa yang xsempurna may be its still difficult for me ... Mungkin ada tapi untuk  percaya belum tentu.. Kepercayaan bukanlah mudah didapati, even dah berpuluh tahun kenal sekalipun... Kejujuran, tak jujur boleh musnahkan kepercayaan orang... Honestly, its difficult to share something kalau kepercayaan dah hilang... Tawar jadinya.... Dan untuk share sesuatu yang boleh destroyed sesuatu hubungan juga adalah payah... Tapi kadangkala perlu diluahkan jua... Ohhh..Disini pasti aku kantoi, tak tahu nak luah macam ma

* Oohhh Kuih Raya!!! *

Every year bab2 kuih raya nih aku kena amik port k... Bukan nak kena wat tapi kena beli... Aku rasa last wat kuih raya 3thn lepas la, corn flakes madu, kek gula hangus  n kek kukus... Bukan xnak buat tapi xde masa sebab balik2 jek kena settlekan umah...=p Lepas tu wat tak banyak tapi sepah lbih... Selalunya mak just akan wat kerepek pisang tanduk jek yang rangupp lagi lemak...  sebab resipi arwah makcik... Itupun dengar mak kata mak taknak wat tahun ni sebab mak pun tak bape nak sihat sangat, pisang tanduk pun susah cari..melawas bak kata org Jawa...=( Spesis kuih tunjuklah jadi pilihan tapi biasanya mak akan beli yang homemade punya.. Ktarang tak suka beli kuih kilang... Xsodap except from my frenz place si * Zila * Fresh dari ladang kkk... Sila buka blog dia untuk mengetahu laman web kilang dia... Zila n Pakcik Aris, sila beri komisen sebab sy dah wat promo nih..=p Tapi tahun ni haram satu bekas kuih pun xde lagi kat umah mak.. Malam tadi baru dapat satu jenis kuih >

* Eczema & Me *

Afta berbuka tadi aku kena telan ubat alahan..Apasal? Pasal eczema ... Aku adalah penghidap eczema yang mana selalunya dihidapi oleh penghidap asma atau sesiapa yang pernah ada sejarah asma dan ada juga disebabkan keturunan... Aku kena eczema kat tangan, dan disebabkan dua hari ni dok berbuka dengan Cha Kue Tiaw yang ada kerang dan udang, benda tu gedik nak gatal2 lak dan muncul atas kulit tanganku... Here I got some info for those who dont know about Eczema.. What is Eczema? The meaning of the word “eczema” can cause confusion. Many people use this word to refer to a common skin condition called atopic dermatitis. When this is the meaning, the words “eczema/atopic dermatitis” may be used. The word “eczema” also has a more general meaning. Eczema can mean a family of skin conditions that causes the skin to become swollen, irritated, and itchy. Many skin conditions are considered a type of eczema. Atopic dermatitis is one type. Other types include hand dermatitis, nummular d

* Ada Rasa Macam Nak Tengking Orang *

Hari ni aku pergi keje sedikit lewat sebab malam tadi tak boleh tido dan sahur tadi housemate dok gerak aku pukul 3.45am sebab ajak sahur luar.. Ooohhh mataku sangat melekat sebab aku baru je tido rasanya... After sahur tunggu subuh pun dah dok lentok2... Akhirnya bangun tengok jam dah pukul 7.40a,m..hohoho...macam tak cukup tanah aku dibuatnya.. Nasib jam handpunch opis aku sekarang tengah lambat 7minit, HR tak adjust lagi..=P Dahla pagi tadi jammed lebih teruk kat depan Petronas dekat dengan KPJ tu... Sumpah bengang... May be disebabkan hujan dan ramai yang bangun lambat macam aku... Masuk opis je tengok masih lengang.. aku rasa aku handpunch dah lambat tapi ada lagi lambat.. Aku masuk lab makcik sorang tu tengah wat sampling.. Aku biarkan lagi... Aku cek repot semalam ada yang aku hairan bin ajaib, aku tanya biasa jek tapi mungkin disebakan mood aku pagi ni mood mengantuk, maka suara aku sangatla serius... Its normal bila kurang tido aku akan bertukar menjadi org yang s

*Tiba2*

Tiba2 aku rasa macam tak best... Yup, afta I read a comment in FB... Aku rasa kecik sgt... I realise that I make a wrong thing b4.. Tapi aku dah sedar dari sume tu... Akibatnya tanggung sendiri yek.. Dalam rela aku terpaksa even sebenarnya tak suka.. Ada orang tau? Xde.. Kenapa? Sebab aku tak nak mnyusahkan.. Sebab aku tak nak ada org mngungkit... Aku telan je walaupun pahit... Aku suka pun tak guna sebab semua tak tahu... Aku terpaksa terima je bulat2 depan mata... Boleh ke aku pusing ke lain? Mungkin boleh tapi boleh ke orang keliling accept? Arghhh...aku tak suka.. Ni semua sebab satu hal jek.. Benci tollllll..... Aku tak boleh buat pilihan... Aku nak nangis... Tapi tak keluar air mata...=( #Aku rasa tertekan...Sampai keluar semua jerawat kat muka lagi byk dari tai lalat muka aku...

* Menggamit Kenangan*

Balik kampung ari tu aku dok kemas2 bilik lama... Lepas tu jumpalah segala harta karun barang2 akuinclude album masa belaja dulu.. Aku selak2 dan aku rasa rindu sangat masa tu.. Rindu gila... Hasilnya aku masukkan gamba2 yang tak sensored dalam FB.. Aku tag orang2 yang berkenaan... Oooohhh... Andai la masa boleh berputar semula... Bestnya la... # Kenangan yang manis dulu aku nak simpan sampai bila2 tapi yang pahit aku nak kambus sampai tertutup mata...

*Rasa Apa2 Je*

Di Ramadhan ini aku dapat rasakan sesuatu.. Setan kena ikat, nafsu ke?atau memang perasaan?atau Allah nak tunjukkan? Yup, I feel d same feeling when 1st time I see d 7 years guy.. Huhuhu..Jauhkanlah... Susah-susah aku nak lupa 7 years guy tu... Janganlah aku diduga dengan seseorang yang mana tau boleh buat aku mengharap 7years lagi... Gila lahhhh... Cek balik checklist aku, kompom dah all the list  will remark with "tick"... Itu checklist aku untuk someone... Tapi checklist dia untuk dia punya someone guna untuk aku kompom "cross2 n cross"... Jauhkanla rasa itu kalau dia memang bukan... Takut dan serik dah dengan kisah lama... # Entry balik kampung banyak sangat nak update dan jari tgn masih susah nak wat tekan keyboard...Just update apa yang aku risaukan sekarang..hurmmm~

* 30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitahu Lelaki *

# Found this from my FB frenz note: 1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada s