Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

* Sengal Berganda2 D 17 Ramadhan*

Semalam memang sengal gila.... Aku balik daripada sahur kat McD dengan housemate terus balik umah angkut barang balik Johor... Aku gerak dalam pukul lepas sahur.. Drive masa pagi2 sebelum Subuh atau memalam memang best.... Sebab tak banyak kete... Sampai dekat2 dengan Hentian Kampung Bemban,perut aku sakit.... Singgah jap kat situ pastu teruskan perjalanan... Tapi yang aku heran macam mana aku leh terlepas exit Tangkak... Huhuhu... Memang dari exit Tangkak dan Hentian Bemban tu tak jauh.. Tapi entah macam mana entah aku leh tak nampak... Maybe sebab kabus kot pastu aku pulak tido 2jam jek mlm tu, lalok arr.... Pastu aku lak terkial2 cari smart tag pastu dgn cari sunglass lagi, tu yang terlajak.. Dah tak pasal2 kena exit Tol Pagoh... Dan nasib baik juga aku familiar dengan kawasan tu sebab Pak Long aku dulu duduk sana sebelum dia sakit2 dan dibawa ke umah anak2 dia... huhuhuhu... Kira2 sama je masa perjalanan cuma lama sikit kat atas highway dan tol ada lebih Ringgit la.

*Tersadaiiiii..~*

Yup! Aku masih tersadai kat umah sewa lagi di saat aku menaip entry ni... Apa kes? Aku tak larat tahap gaban... Pagi2 buta tadi masuk keje awal sejam dan sepatutnya balik awal sejam tapi disebabkan perkara yang tak dapat dielakkan, balik macam hari tak puasa la yekkk.. Dah la tu, sangkut kat jam dekat sect 18 pulak... Hampeh!! Aku bukannya boleh sangkut kat jam nih, sakit pale wei... Pagi tadi keje banyak lepas tu nak kena settle awal.. Huhuhu,... Ada photoshoot yek dengan exec dari HDC ( Halal Development Corporation) untuk 20's company Halal JAKIM yang berjaya kat MAlaysia... Tapi bukan amik gamba muka akula... Amik gamba produk company aku...Hehehe... Cik Kak tu datang dengan penuh gaya bawa kamera canggih... Tapi hampeh tak tahu guna ke... Gamba dia amik semua blurrr semedang....Huhuhuhu.. Last-last aku sendiri amik gambo produk2 semua... Apa daaaaa..... Dah la bos pergi meeting, terkial2 aku dibuatnya.... Exec aku memang hal2 ni tak tahu..Huhuhu... Ari ni

* Alahai Budak Zaman Sekarang..~*

Tepat 9.03pm tadi masa aku sedang elok melayan housemate aku membebel, lagu 1st Lady > Never Been Replaced kat tipon aku berbunyi... Aku malas nak tengok, mesej... Lepas tu aku capai gak... Inbox> Mak Aku fikir memang mak la gamaknya rupanya si Kecik mesej... Tipon dia biol lagi la tu... Konon ayat intro tanya : "Along dah ok?" Kalau si Kecik ni yang mesej ada la tu... Kalau mak yang suruh mesti dia mention word "Mak" kat pangkal ayat dia... Hehehe...seperti yang Along dia jangka, lepas mesej kedua masuk, dia cakap pasal Si Angah nak datang TNB KL sok aku nak blk kampung baru sibuk dia nak dtg KL , ayat seterusnya adalah pasal pendrive... Huishhh...Budak zaman sekarang yekkk.. Aku kenal benda alah pendrive pun masa aku student tu pun dekat2 final year... Ini budak darjah 4 sudah tau mau guna... Ari tu pergi kelas komputer masa cuti sekolah, terus ada email address... Siap minta email adress aku tuhhh... Mana dia nak godek tak tahulah.. Si An

* Apsal Nih? *

Haishhh.... Apsal la semua benda terbantut nih... Buat keje serba tak kena.. This week function aku kurang orang, so kena turun padangla.. Huhuhuu...Tapi aku malas nak turun production... Hehehe..Bulan pose panas ar.. Tolong cover lab sudehhhh... Semalam buat lab pun separuh jalan pastu ada training dan terus balik... Ngeh3... Budak baru kena continue job sebab kitarang Muslim waktu bulan pose ada special sikit, boleh balik awal.. Huhuhu... Tapi ari ni masuk keje memang tak boleh blah... Pagi2 tengok data semua tunggang terbalik, budak baru key in data tak cek info dari dept lain... Aku buka nak update monthly, tengok2 macam haram... Menguji kesabaran aku la... Dah berapa kali dah bagitahu, naik berbuih mulut aku ni cakap kat budak dept satu lagi tu... Tapi sama je... Lepas tu tadi HDC call lagi minta gambar... Adoiiii...Mana aku nak gagau gambar nak letak magazine depa nih... Last2 depa yang akan datang company aku... Ngeh3... Bijak aku menyusun kata, malas nak b

* Kurang Pahala Pose ke-14*

Kurang pahala pose ke-14 aku la... Tapi aku tak leh simpan, kena kasi keluar juga... Lelaki ni kalau puasa, macam tak pernah makan setahun... Sebab-sebabnya, kalau sahur makan macam lunch  bukan semualah sebab adik Ngah aku tak sahur punya spesis... Lepas tu kalau tak sahur, macam ayam berak kapur, nak angkat tangan pun tak larat... Even kalau sahur pun masa rehat membuta je... Ni aku nak cite pasal makhluk tuhan yang semalam bini dia buat hal dengan aku, ari ni laki dia nak kena cili pula mulut dengan aku.... Apa kes nak cili mulut orang bebulan pose? Ni kes dia, aku memang jarang keluar masa bulan puasa... Aku biasanya akan lepak kat lab cover apa yang patut tak pun duduk dekat depan PC buat keje atau kalau nak relax pun aku surf internet... Tapi tadi aku keluar nak pergi bank sebab nak bagi duit bayar duit book ang paw... Bila nak jalan keluar ada lak mulut puaka yang tengah tunduk tutup muka kat cafe cafe tempat diarang rehat2 duduk2 sebab ada aircond macam tido kata ;

* Holiday Mood Tiba2 ~*

Tajuk pasal cuti tapi isi taklah hal cuti mana pun...Ngeh3.. Ari ni masuk keje macam biasa tapi masuk awal sikit selepas dapat call pukul 6am dan 7am... Gila bengong je rasa kepala... Lepas subuh letak pale jap ingat leh lelap jap tapi xleh... Semalam tido awal tapi disebabkan pagi bangun terus tak tido.. Semalam dok membuta kat ruang tengah... Masuk bilik bantai tido lagi... Pecah rekod minggu ni nak  g keje baru iron baju... Dengan banyak gila m'call dari exec aku, asst. mak n adik.... Huhuhu.. Apa kes boleh lepak gila? Apa taknya... Semalam pagi2 dah pergi amik darah kat klinik lepas tu basuh2 baju petang kua g midvalley lak.. Kaki aku bawa Cik Lisa rasa macam nak patah pun ada dengan nak masuk parking, nak cari parking lagi.. Mana tak letih... Masuk2 keje buka email lak melonggok... Almaklumla, Jumaat MC lagi... Tapi ada lak email puaka buat aku nak mengaruk.. Suka suki nak sijil awal next week tapi request in the short time... Ingat aku Doraemon?Superwoman?

*My 11 Ramadhan > =( *

Don't know what will happen to me.... Today its become worse... I'm not a doll nor a little child which simply can be scold in front of public... Its not my false... Its not my ego.. Even if you are tired like hell, please don't think you are always right... Please think about other's feeling... If you feel you are not willing to do something, please don't be an actor to show that you are great... I'm not the one who ask you to accompany me or helping me... I can do it by myself... TQ to make me sad again & again.... I'm so tired for all of this....... #When to clinic again, blood test postponed...Doc ask me to come early in the morning...

* Oh! Bunyi-bunyian Itu! *

Lepas berbuka tadi terdengar bunyi budak-budak main mercun kat belakang dan depan rumah... Seperti biasa kereta kakak serumah aku tu akan menjerit2 " Thief3!!!pencuri3!!!" Huhuhuhu..bikin gempak jek.. What ever pun aku bukan nak bercerita pasal bunyi alarm kereta kat sini yek... Aku teringat zaman aku kecik dan zaman melepak kat kampung masa bulan puasa... Aku ada sorang je adik lelaki tapi cukup untuk buat mak aku membebel setiap kali bulan puasa nak menjelma... Dia akan hilangkan diri dengan kawan-kawan dia ke kebun belakang rumah pergi cari buluh meriam... Bukan setakat dia je yang pergi tebang, kadang2 pergi tebang secara berjemaah sebab kawan2 dia yang lain tak ada port cari buluh meriam.. Dulu masa si kecik Eryn belum ada lagi, memang tiap2 tahun ada meriam buluh kat rumah kami... Nak wat berlawan bunyi dengan budak2 sekampung dan kampung2 sebelah... Meriah jek... Bila Eryn lahir terus stop sebab budak tu asyik terkejut2 jek... Sejak tu juga anak sepupu kit

* 9 Ramadhan Kena Melawat Lagi*

Tahap kesihatan aku untuk beberapa hari ni adalah tidak berapa memuaskan.... Aku MC di hari Isnin datang kerja dihari Selasa dengan badan masih panas... Semalam suara pulak hilang... Hari ni batuk lagi dan perut makin rasa tegang.... After berbuka tadi rasa sesak dada... Batuk tak lepas, kahak tak kua... Aku pergi klinik lagi sekali... Oh! Hari ni ramai orang pulak... Kena tunggu lama before sampai giliran aku... Tapi tak apa sebab ada gadis cilik yang chumelll menghiburkan aku... Budak berumur setahun setengah tu tak takut orang langsung... Dia dah sampai dulu bersama ayah dan abangnya yang aku anggarkan berumur dalam 4tahun... Nama si chumelll itu Qalesya okkk.. Panggil Caca...Huhuhu...Smpat aku main dengan budak tu sebab lama nak menunggu... Siap duduk kat aku la,potpet2 bahasa dia yang aku tak pahamla.. Caca ada skin alergy....Muka dia bintat2 merah... Sian dia tapi sangat aktif dan lasak... Aku macam baby sitter lak tadi kkk... Abang dia lak duk merengek kat bap

* Seriously Bosan *

Oh! Aku memang bosan... Seriously sangat bosan tahap gaban... Aku mengantuk berganda-ganda pun ye juga.. Dah dua malam tido tak lena... Padahal aku makan ubat tapi mungkin disebabkan ubat tu menyebabkan aku berpeluh macam org mandi so aku tak selesa.. Tidur aku pun tak lena bila terbatuk-batuk lepas tu pagi-pagi dah bangun sahur pula... Ari ni aku sangap gila kat opis... Kepala ting tong... Suara dah start boleh keluar... Opis kosong, lengang... Parking kat luar opis pun clean & clear... Ramai pergi training,marketing lak pergi outstation... Bos aku pun baru masuk ari ni dari MC tap pagi2 dah keluar pergi meeting.. Keluar dengan keadaan kelam kelibut sebab dia ingat meeting sebelah petang tapi rupa-rupanya 9.30am.... Tak cukup tanah makcik tu jalan.... Aku tengah serabut.... Aku terfikir macam-macam... Arghhhh...Parah betul kurang tidur jiwa kacau ni.... *Mungkin aku leh senyumhappy macam ni tapi orang tak tau aku terpaksa tersenyum walaupun sebenarnya aku sedih*

*Mood Swing Berganda2 di 8 Ramadhan*

Aku tak mengantuk tapi aku bosan... Aku nak bercakap tapi suara aku dah mengalahkan suara mana2 Rock Star... Dok terbatuk2 sampai senak perut dibuatnya... Bukan tak ada kerja, ada memang ada tapi bukan yang urgent.. ada gak yang macam penting tapi leh tolak tepi =p Aku super bosan... Aku buat kerja sambil blogwalking.. Aku buat kerja jap, aku jeling kalendar.. Aku buat kerja jap, aku kira hari nak balik kampung... Yup!!! Mungkin itu salah satu punca utama tahap mood aku tak berapa baik ari ni... Pada aku kalau tak balik lebih satu bulan tu dah tak senag duduklah aku dibuatnya... Last balik awal bulan  7... Aku nak berbuka dengan mak...=( Lambatnyalah nak tiba 26.08.2010.... Nak balik kampung berjimba2 selama 5 hari lepas tu balik lagi masa raya seminggu selepas tu... * Picture taken during fasting month 2009 kat BP Mall masa cari baju raya budak kecik* #Tadi blogwalking ternampak gamba orang masak ayam masak kicap, macam sedap je..Balik nanti nak cari ayam pastu nak masa

* Macam2 D 7 Ramadhan*

Ini entry suka2.. Pergi keje boring gila dengan batuk terkokol2... Petang dah cau macam dikisahkan dalam entry sebelum ni... Apa yg aku jumpa masa aku cau g PKD Petaling Jaya dan JKNS S.Alam tu yg wat aku suka... Bukan suka benda yang aku nampak tapi suka warna benda alah dua tu... Hehehehe... Tak caya tengok bawah ni: * D PKD Kelana Jaya parking depan bank Rakyat tepi pintu masuk amik tiket ...Gmbar takcantik snap masa hujan * * D JKNS S.Alam, parking sama bersepah macam cik Lisa* *Macam warna katak kan...hahahaha..Chumellll bukan macam kete serabut depan katak * Hehehehe.... Lepastu ingat boleh balik awal tapisama gak 5lebih...huhuhuhu... Ari ni tak yah pergi bazaar or masak... Housemate beli nasi Bukhara.. Dia tak dan nak wat tahun ni..So, beli..... Yeeeee.... Lepas beberapa jam  makan benda itu, perut ku buat hal lagi macam kat tempat keje... HUhuhuhu.. Tobat pagi tak nak sahur roti bakar susu pekat pastu berbuka ada acar best... Memang berdentum dalam

* Pesta MC D Awal Minggu *

Semalam aku sangka aku seorang yang MC tapi rupa-rupanya bos aku pun MC sampai esok, Exec aku MC sampai ari ni... Ari ni aku datang keje memang lepak gila... Masih dalam keadaan ting tong... Melayang-layang je rasa ni... Aku naik opis atas ramai gak pakai mask macam aku... Ada kerusi yang kosong, bila tanya > MC... HUhuhuhu...musim MC la... Maknanya aku kira dikategorikan sebagai manusia normal la kan... Apapun petang ni aku nak cau awal sikit dalam 3.30pm sebab nak pergi Kelana Jaya ada keje kat Pejabat Kesihatan,lepas tu nak terus balik rumah... Tak larat la..... Mak dah cakap suruh continue MC tapi anak dia ni perasan macam kuat macam power ala2 Power Puff Girl... Masuk keje ari ni, amik kauuuu... Ting tong okkkk... Huhuhuhu... #Tiap-tiap tahun mesti di landa demam yang kritikal,penah denggi masa Tsunami, time tu tak tau apa jd sebab dok spital 4ari, 2007> Demam, food poisoning 3 ari flat sebelum dapat offer keje baru, 2008> Chikugunya, seminggu cuti raya ta

*MC d 6 Ramadhan *

MC di bulan puasa adalah tak best.. Tak nak cite banyak2.... Sabtu dan lagi p bazaar dan beli barang kat Giant.. After berbuka, sakit dada susah nak bernafas.. G jumpa doc, oc bagi ubat angin je dia kata salur pernafasan covered dengan gas... Boleh macam tu? Minta ubat batuk sekali dengan sakit tekak dia tak bagi... Malam kul 1am, rush g teman kak Mar g hospital Klang sebab hubby dia exciden... BAlik umah dah kul 3.30am... Terus bersahur,... Kat hospital dah running nose... LEpas subuh terus tidur sampai tengah ari... BAngun2 rasa sakit pale macam nak pecah, flu, batok lak macam bela katak dalam tekak.... Terkokol2.... Ingat sakit pale sebab terlebih tido so wat tak paham jela... Sambung rileks2 sambil tengok DVD tapi memang rasa perit gila... MAlam after berbuka terus g klinik lagi tapi g klinik lain... MAsuk klinik terbatok2 n terbersin2 lagi... MAsuk bilik doc, terus doc tanya," U ke yg bersin tadi?Teruknya I dengar" Huhuhuhu.. Doc check  temp.tengok 38

* Really Don't Like It...*

Maaflah sekiranya entry kali ni agak sensitif di bulan puasa.. Bukanlah mengumpat atau mengata tapi sekadar melepaskan apa yang terbuku... Aku tak sepatutnya rasa apa yang aku terasa sekarang ni kot tapi for my own good.. Aku luahkan.. Tak elok pendam-pendam.. If like it just say it honestly... So annoying when say it through idioms or anything.. Don't forget that I'm akind of a good observer... I can't read the statement twice... 1st time I read is enough for me to know what is going on... Yup, when I'm think back, I shouldn't feel like this... But my mind always keep saying its not right... Maybe aku jadi so sensitif sebab aku suddenly tak bape sihat.. Emooooo sikit jadinya.... #Bila aku mengantuk last nite satu malam stay up di Hospital Klang  atau melalut maka bahasa penjajah akan terkeluar semasa aku mengeluarkan bait2 kata even selalunya tonggang langgang....Retak menanti belah is so difficult to explain..

*Puasa 4 Ramadhan*

Dah 4 hari umat Islam seluruh dunia berpuasa hari ni... Dan weekend ni adalah 1st weekend bulan puasa.. Ramai yang ambil kesempatan balik kampung untuk berbuka dengan famili... Aku? Aku tak jadi balik... Fikir balik, tambah tolak bagi, nanti masa Merdeka nak balik dah... Lagipun semalam aku dgr dekat radio, jarak antara Pedas Linggi ke Nilai je ada 7 excidents... Dalam pukul 4lebih aku tengok status FB kawan aku, dari Bangi nak ke Nilai dah ada 5 excidents.. Kompom jam tahap gaban.. Tak pelah... Aku berbuka sendiri di sini... Kenapa sendiri? Housemate aku semua keje shift petang... Tapi alhamdulillah bila sahur kami bangun dan makan sama-sama... Tahun depan tak tahu macam mana... Huhuhuhu... Tapi apapun bila bula puasa macam ni, aku teringat perihal adik-adik aku.. Kalau Si Angah bersahur tak pernahnya makan... Aku ingat lagi dari kecil sampai la ni masih sama je sebab mak complaint buat penat je kejut dak tu bgn ... Dulu kalau dia makan pun dia akan request kat ma

* Jumaat,13 Ogos 2010 / 3 Ramadhan 1431*

Pagi tadi aku pergi keje dengan memecut laju di lorong kanan Federal Highway  memandu selamba di lorong kanan sebab tak banyak kete besar Aku drive macam biasa-biasa saja macam nak keje hujan emas  dengan selamba sambil mata menjeling ke arah jam... Ohhh...Aku tak lambat ari ni okkkk,... Sampai kat sebelum tepi Panasonic, aku nampak sebiji bus kilang warna biru duk lorong kiri, pastu dok kat lorong tengah... Aku rileks lagi, tapi tetiba dia himpit Cik Lisa aku lak... Amboi!!! Sudah kurang asam namanya tu... Nasib baik aku n Cik Lisa tak pape.. Dan nasib baik juga tangan aku dan lagi cecah hon... Lama gak lah aku tekan.... Bus tu terus slow patu masuk lorong dia balik... No manners kkk... Nasib baik juga tak kena sumpahan aku dan aku tak buat aduan LPKP... Ingat bulan pose malas nak mengerjakan orang... Sampai kat opis muka kedu gila... Cite kat sorang amoi tu baru lega sikit... *Sekadar Gambar Hiasan Tapi Macam Nilah Rupa Bus Tu Pagi Tadi* #Just a quote: Kenangan

* Murah Rezeki ~*

Hari ni ada training sampai esok kat tempat keje... Training Internal Auditor tuk ISO... Mengantuk???? Jangan cakap, masuk2 conference room aku dah menguap dulu... Tapi nasib baik lepas tu tak ngantuk dahsyat sangat sebab aku terdengar trainer cakap ada short test esok... Huhuhuhu,,,Ingatkan tak ada... Mata aku terus cerah... Aku malas nak membaca okkkk.... Lunch hour yang lain semua makan tapi aku balik tempat aku... Aci buat keje sikit2... Masa diarang masuk after lunch kat cafe diarang bawa satu pack Quarter meal set Nando'S... * Hot Peri* Huhuhuhu...Bos cakap memang dia order extra dan dia suh masuk fridge so waktu berbuka boleh heat balik n makan... Hehehehe..TQ bos... Jimat... Lepas tu esok pun sama tapi petang ada majlis berbuka kat kilang lak... Alhamdulillah,...Murah rezeki... Tadi ada gak singgah kat bazaar sect 18 tapi menyesal kkk.. Sebab sangatlah sesak dan tak dapat beli pemanis mulut..... Balik umah terus n rileks2 sambil tunggu waktu berbuka.... # Sekar

* Cobaan......1 Ramadhan 1431 *

Alhamdulillah puasaku pada 1 Ramadhan tahun ni dapat dtunaikan dengan jayanya dan terasa macam hari-hari biasa.. Macam hari bukan bulan puasa... Aku buat kerja macam biasa... Hopefully hari-hari macam ni... Tak rasa lesu dan letih... Syukurlah even pagi tadi sahur makan roti dengan mangga manis je dari Kedah.. housemate ku balik kg bawa dari Pendang... Balik pun balik awal sikit masa Ramadhan ni...Takde muka aku nak stayback macam biasa  15 minit je n dulu pernah je aku buka kat tempat keje sebab pernah kena masuk shift dan stayback ... Bos pun dah halau -halau balik bila masa dah nak dekat.. Hehehehe... Happy puasa pertama... Just tengahari tadi rasa sangat mengantuk tahap  gaban... Buat training supervisor baru pun dengan mata aku kuyu gila.. Lagi2 masuk lab kecil  lab microbe yang ala2 legap bunyi  tapi beraircon dua biji... Sejuk dan best macam nak tido..Hahahaha... Petang ni tadi aku tiba-tiba teringin nak buka puasa dengan Tom Yam homemade... So masa balik aku singga

* Ramadhan Datang Lagi =) *

Selamat Menjalani Ibadah Puasa....Marhaban Ya Ramadhan....

* Chuck Muncul Di SIRIM? *

* CHUCK si rambut serabai dan berotak komputer * Sape-sape yang suka tengok channel AXN (701) kat astro mesti tau sape CHUCK... Kalau tak pun sape yang rajin tidur lewat hari Selasa CHUCK ada kat TV2 pukul 12tghmalam... aku la tu =P Aku suka tengok cerita tu selain CSI... Ulang-ulang tengok, dah hafal jalan cerita pun aku tak kisah... Nak dijadikan cerita aku ni selalu pergi kerja luar tapi baru-baru ni aku kena pergi SIRIM kat seksyen 2 Shah Alam... Dulu masuk pergi bahagian Standard dengan testing consumer product je... Tapi baru-baru ni kan aku ulang alik pergi sana pasal repot testing dengan payment testing... Dulu aku hantar sampel bos yang settlekan payment.. Ni bos dah preggy lagi, standby back up kerja la... 1st time aku langkah kat blok 25 di kaunter 2 unit tu aku nampak seorang yang sebiji macam CHUCK wei... Rambut, baju lebih kurang sama cuma SIRIM warna biru, BUY MORE warna putih,muka sengal, kulit pun cerah macam mamat saleh CHUCK kat AXN tu... Aku payment pun rupa-rupa

*Kisah Dari Sana*

Tadi mak call... Biasalah setiaphari mesti mesej atau call... Kalau aku tak call, mak call... Tadi mak call berulang2.. Adik punya hal... Mak punya hal... Yang tak tahan nak sebab hal adik tapi sebenarnya risau gak kalau ada apa-apa... Kalau dulu masa aku kecil kita di bagi makan ubat cacing sebab keadaan dulu dan persekitaran tak macam sekarang.. Dulu aku ingat lagi, ubat cacing tu cecair warna kuning pekat... TAdi mak kata aik muntah-muntah campur cacing.. Yerkkk... Apa dah jadi nih... Aku ingat malas nak balik tapiada je mende... Aku suruh mak bawa budak kecik tu pergi klinik esok... Risau juga... Dah la budak tu susah makan nasi... Suka sangat makan merepek-repek... Abah dengan Angah oustation ke Kota Tinggi pula minggu ni... Serabutlah aku kat sini... LEpas letak tipon, mak call lagi... Aduhai...ada je yang tak kena... Kalaulah aku ni ada pintu Doraemon tu mudah gamaknya... Tak lah serabut alam... Badan ni kalau boleh dibelah separuh kat Johor separuh kat Shah Alam, dah lam

* My Weekend*

Weekend ni aku duduk rumah sesorang.. Oh sesungguhnya sungguh bahaya bila aku duduk rumah sesorang... Bukan disebabkan anasir luar tapi bahaya dari segi nafsu masak dan makan okkkkk.. Lagi-lagi bila tak bekerja di hujung minggu... Semalam sehari suntuk aku duduk kat rumah dari pagi sampai petang baru keluar kejap ke Seri Kembangan ambil baju raya dari tailor... Balik singgah ke Giant sekejap, niat di hati nak beli barang kering tapi  bila ke bahagian barang basah teringat lak kat mak aku punya masakan... Beli barang, balik rumah terus masak... Pagi ni pulak bantai memasak lagi, masak breakfast + lunch punya menu... Yup... Makan lagi... Bangun pagi tadi, terlena balik pastu bangun masak2, konon nak lipat kain tapi lena balik pastu bangun n dekat 3pm baru kua rumah.... Pergi tengok Inception...Niat di hati nak tengok The Last Airbender tapi tix sold out... Biasalahkan, cite baru kua masih panas... Tapi aku tak kisah pun sejak aku tahu dah ending dan rentetan cite tu macamman

* My Saturday Morning*

Pagi Sabtu ku sangat sunyi.... Bangun di awal pagi tapi tak tahu nak buat apa selain cuci segala cadar selimut n mak nenek semua... Baju dah settle cuci malam tadi... Nak mengemas bilik dah settle tapi kemas umah belum lagi sebab housemate ku belum angkat barang masuk kete... KAlau kemas masa depa ada kat umah serupa macm tak kemas... Sangatlah expert diarang ni sepahkan balik... Cik Anim, they all just like u...Huhuhu.. Apalah nasib aku selalu dapat mate suka sepah hopefully mate sepanjang hayat aku nanti tak macam tu =P  tapi nasib baik semua best2... Rajin masak... Ari ni tak keje so aku sangat malas nak kua rumah evenn dah ada janji dengan tailor nak amik baju... Kemalasan menguasai diri dah ni... Selalu malas nak kua pun aku gagahkan juga kua untk beli makanan... Pagi ni bangun2 kakak serumah dah siap masak nasi minyak dengan lauk ayam masak merah, acar, daging masak kicap untuk buat makan2 kat tempat keje... Lepas tu depa terus nak balik Kedah... So pagi2 aku dah bekpes nas

* Profil *

Jadi pakar profil macam dalam CSI pulak aku malam ni... Hahaha... 10 Profil yang dibentuk malam ni tak boleh lebih nanti over lak aku ,ialah: 1. Bangun 6lebih am 2. Tidur kebiasaanya ada limit sampai 12 midnite 3. Petang tidur sekejap 4. Tengahari lepas makan atau di opis kuat mengantuk 5. Agak aktik menggunakan kaki 6. Mudah tersentuh (sentap) 7. Sangat serasi dengan sekeliling 8. Senyum 9. Adakalanya to shy 10. Kemerahan... # Ini entry peminat CSI yang tengah sengal sambil mendobi baju...

* Aku Dalam Keadaan.......*

Aku berdoa agaraku dijauhkan dari rasa yang tak best tu... Aku berusaha untuk kawal... Aku tak mampu... Aku perlu memohon pertolongan... Buka senang untuk mengawal... Bukan mudah untuk mengelak... Bukan mudah untuk mendapatkan... Aku berusaha, berdoa dan berserah....

*Its Friday Again!!!*

Alhamdulillah... Its already Friday again... Syukur aku masih dapat lagi hirup udara pagi yang nyaman... Semalam aku dah lepas satu hal... Presentation dengan jayanya aku lakukan... Panel penilai pun ada highlight aku punya bahan dan communication all ok... Just waiting panel utama meeting pula... Lulus atau tak bergantung pada panel utama... Hopefully aku lulus sebab sebelum ni ada yang datang, separuh kelas tak lulus... Scary la... After Training semalam, aku tengok masa masih awal lebih kurang 3.30pm... Aku nak masuk opis pun macam tak ada mood so aku pergi ke P14 Putrajaya... Lebih tepat rumah Puan Puteri Nuur... Sampai-sampai kena jadi guard kejap dekat luar rumah sebab Bibik tak dengar bunyi tipon or orang bagi salam... Masuk rumah je, main-main dengan Lope aku pulak yang terlena... Konon dok tepuk-tepuk suruh si Lope tido... Hahahaha...Selalu pun macam tu...Fail auntie Min2 la... Sophia? Oh, budak itu sangat sensitif tak mahu ditegur diawal kehadiran aku kat ru

* Putrajaya 2nd Day*

Hari ni 2nd day aku training di Putrajaya... Hari yang lebih stress sebab trainer kedua-dua sesi sangat mentensionkan... Sebelah pagi mengajar Kemahiran Pengajaran Mikro tapi dia sendiri suara halus yang amat... NAsib baik banyak buat aktiviti lain... Sebelah petang pulak, trainer yang agak senior tapi sentiasa memberi pandangan yang negatif... Buat semangat semua orang down... Kami balik dalam keadaan tertekan... ESok hari penilaian... Aku balik edit balik slide presentation aku... Aku tak tahu nak buat apa lagi... Malam ni kena dok buat rehearse betul2 sebab aku nak lulus esok... #Ya Allahhhhh...Permudahkanlah urusan ku esok hari...KAwan-kawan, doakan saya buat yang terbaik esok...Saya adalah orang yang dapat cabutan awal mula...=(

*....~*

Ari ni aku ada training di Putrajaya... Actual venue adalah Pejabat KEsihatan Putrajaya Presint 11... Orang yang disangka-sangka akan bersua muka tiba-tiba tak ada... Tanya urusetia pun diarang kata tiba-tiba lecturer aku tak ada... Tak tau apa reason... Tapi yang pastinya yang hadir semua muka nampak Otai2 belaka okkkkk... Konsultan la, Lecturer la ( from UIA n tak hingat mana)... Kocik yo den raso diri den nih.... Macam mana la aku nak present lusa karang... Pokok kek den la nanti... Hantam yolah apo yang den nak cakap.... Dan hari ni punya speaker, Puan Hajah Hapsah Md.Dusa juga adalah amat friendly, straight to the point, clear explaination dan sangat punctual...aku suka.... Aku langsung tak mengantuk okkkkkk... Asyik buat senaman muka je sepanjang hari >>> GELAK Tapi masa program bawah Kementerian Kesihatan ni yang tak tahannya ialah menu untuk semua waktu makan2... Sangatlah sihat yek... macam makanan hospital Bukan aku sorang cakap tapi semua tau... Masa balik pula b