Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

*My Words To My Dear Friend*

Dalam tag aku buat Zila, aku katakan Cinta tu bila dicari tak jumpa, bila jumpa tak kena masa ... Its all correct about my words... When we waiting for someone, he never appear... Human is not like an angle yang sanggup menunggu... Tiba satu masa fed up, tapi ada yang sanggup malas nak fikir panjang... But, suddenly one person appear just like someone who come in your dream... And that time you'll feel so sorry for your own decision cause you know you are really really fall to him... Tapi dah macam tu mainan takdir kan... Jodoh pertemuan ditangan Tuhan... He knows all the things what will be happen... Hurmmmmm.... # A quote from my friend's FB: A true lover is not like the RAIN, which pours n goes away.. A true lover is like the AIR..sometimes silent but always around us..:P

*Mataku Masih Cerah*

*Andai mata ku biru macam ni, mesti orang kata aku ni dari keturunan Avatar... hahaha* Yeahhh... Mataku masih cerah seawal 1.00am.... Kompomla kan...Tak lah lewat mana sangat lagi... LEpas mendobi, lepas menyidai.... Panas gila pulak tu, tapi dan lagi aku dok termenung.... Aku dok terfikir-fikir mana dak Zila ni menghilang... Geng ronggeng dia pun dok tanya-tanya nih,... Adohaiiii Toke Kepek n Kuih Raya nih.... Belom pose dah hilang dulu.... Sepatutnya malam minggu ni dia dah ada kat rumah aku sebab nak ON program ari Ahad... Ni M.I.A... Nda tau pergi mana.... Aku pulak tengah serabut putar alam.... Syukur aku masih ada teman-teman yang nak buat aku tergelak dengan lawak spontan dan surprise yang buat aku blurrrrrrr... HEhehehe... (Ini terutamanya kes pegawai polis la ni...) Housemate aku pulak macam tau2 je aku tengah serabut putar alam... Dia masak mihun sup untuk kami malam tadi.... Sedap,.... Orang Kedah dah terror buat sambal kicap... Almaklumlah, tak lama lagi nak jadi o

*Weekend Datang Lagi*

Esok Sabtu, Aku tak keje, apa nak buat ek? Tengok wayang cite Salt? Yup... Itu pasti dalam checklist... Ahad? Nak g lepaking dengan Puan Puteri dan Zila.. Tapi si Zila ni masih tak bagi signal lagi... Oitttt....Mana daaaa? Tapi yang pasti sebelum pergi enjoy kalu, presentation slide untuk present masa training nanti kena settlekan dulu... Huhuhuhuhu...Sangat malas untuk mula... Tapi idea semua dah dalam kepala, bahan dah ada tinggal petik je... Masyaallah...Malas ya ampun weihhhh... Aktiviti lain akan disenaraikan kemudian....^_____^ #Puan Puteri, next week Selasa -Khamis saya di Putrajaya.....

*Mokcik Geram!!!*

Awatlah blog aku kena blok nih.... Ni semua lepas entry aku bertajuk SABO JE LA YEK... Aku rasa tak ada prohibited words kecuali GOSIPPPPP... Sekarang ni dah macam sengal je kat opis.... Kat rumah PC dengan internet bukan betul sangat.... Mokcik memang geram bebenor dah ni.... Arghhhh....Tak suka lah macam nihhhh... Makcik nak berkarya menyumpah seranah terbantutlah.... Bencinya....

*Tag Dari Cik Fahiya*

1. Adakah anda rasa anda hot??? - Saya tak rasa saya seorang yang hot tapi kalau hot dengan cuaca dan hot tempered, yang itu memang IYE... 2. Cerita pasal wallpaper komputer anda. - Wallpaper komputer umah dan opis semua sama...Wall paper gamba word HP sebab malas nak layan....letak gamba lepas tu komputer rosak, semua hilang.. 3. Kali terakhir makan pizza?? - Dah lama sangat la rasanya, dah berbulan2 sebab saya tak suka makan Pizza.. 4. Lagu terakhir anda dengar.. - Sampai Syurga from Faizal Tahir sebab housemate dok tengok cite Laila Asyikin at TV3...(lagu cerita) 5. Apa anda buat selain menyelesaikan tag ini?? - Layan Facebook sambil mengutuk broadband yang macam berukband. dan dengar housemateku yang dok terjerit2 menyakat masing2.. 6. Selain nama sendiri, anda dipanggil apa?? - Along, Min, Kakak,Min2, Amin, Siti, Minah...hehehehe 7. Tag lagi 5 org.. (1) Mumun (2) Kak Put (double tag, buat one shot ya) (3) Kak Anim (4) Zila (5) Pn.Zuria Zihanee 8. Siapa org

*Entah Pape, Acces Denied*

Aku punya blog tiba-tiba tak boleh buka guna URL dia kat PC opis... Terpaksa Google dulu baru leh masuk... Apa kes? Ada prohibited words katanya... Latest post aku rasanya tak de pun isu-isu sensitif... Hampeh tul...

*Sabo je la yek*

Kat tempat keje aku ni kalau nama budak-budak QA, memang pakai simple tahap gaban... Cukup dengan slack ngan blous atau kemeja je... Kasut pun sorrylah nak pakai hiheel yang bagai2... Kasut selalu memang simple tak ada tinggi-tinggi, paling tinggi dak ni pakai pun dekat 2 inch je.. Kalau aku + pakai tudunglah... Even manager aku pun sempoi je... Kekadang dia lagilah pakai sleeveless pastu sarung cardiga je pastu pakai kasut flat... Bukan apa, kitarang ni banyak bergerak lepas tu kena selalu jenguk production yang panas... Takkan nak pakai baju stylo2 lepas tu masuk dalam production panas tahap dewa... Dah la pakai lab coat lagi... Sebab tu kalau masuk opis je terus sambar remote control air cond... Kasi turun temperature... Paling rajin tuka Senior exec aku.... Puteri Lilin la katakan... Kaki pula kena jaga sebab karang tinggi sangat kasut, terpelecok payah dah sebab kitarang banyak bergerak... Sebab tu geng QA angle semua slim2.. hahahaha Make up? Kirim salam je layek

*Fall again for the 2nd time*

Jatuh? Yup jatuh... Kali pertama jatuh dah tersungkur terus telangkup, bangun semula, kali kedua jatuh... Minta-minta tak jatuh tersungkur dan terlagkup.... Kalau tersungkur dan terlangkup juga... Confirm lingkup... Susah betul kalau jatuh... Kali  kedua jatuh kena terus berhati-hati untuk bangun kembali.. Walaupun sesungguhnya kaki dah tersangkut... Nak lepaskan sangkutan memang payah.... Cuba dan cuba... Jatuh memang sukar tapi bila dah tak jatuh semula... Kita akan rasa lega....

*Gemuruh & Terima Kasih *

Apa cerita petang-petang dah Gemuruh? Lepas tu nak Terima Kasih bagai? Cerita dia pasal Program Team Building staff 02.08.2010 ... Tadi hadiah dah settle, siap tolong budak customer service Jusco bungkus hadiah lagi... Apa kes? Sebab dah lambat nak balik opis semula... Aku keluar dengan exec aku, dia pun kelam kelibut.... Petang ni, buat translation untuk HR punya power point... selalu pun kena tolong buat =(...nasib baik dah biasa... Lepas buat translation, naik opis atas nak amik kotak A4 buat isi barang, tetiba je terbabit sama dengan budak HR pilih lagu tema dengan lagu ambient masa program... Ada lagu campur, English, Chinese & Malay... Indian song not include la sebab tak ada orang paham... Lagu Chinese, dak HR dah petik... Lagu English kitarang ambil lagu world cup > Wave Your Flag   betul ke tajuk dia? Lepas tu lagu Malay, dia cakap nak lagu naikkan semangat, aku pun petiklah lagu Faizal Tahir ... Wink, wink~* Lagu Gemuruh sebab lagu tu macam semangat semacam je... Yan

*Garang Ke?*

Seriously aku boring gila tahap gaban ari ni.. Pagi-pagi call SIRIM tak ada pula orang yang aku nak cari... Hai lah nasib... Tengahari nanti sebelum lunch , pergi singgah sekejap ke SIRIM lepas tu nak pergi shopping barang untuk hadiah team building next week.. Pagi ni kepala sengal je semacam... Tadi masuk keje rekod untuk bulan ni, di hujung bulan masuk lambat... lambat seminit je padahal tapi gaji deduct gak.. Aku nak wat documentation pun malas tahap dewa... Last-last aku kena train budak production pulak.... BANGLA okk... Aku ajar tak paham-paham... Cakap melayu pandai tu padahalnya... Yang tak boleh blah kenapa dia menggigil-gigil bila aku suruh wat apa yang aku dah ajar... Abis tumpah-tumpah chemical, menjejeh-jejeh dibuatnya... Apa garang sangat ke aku ni? Aku cakap biasa-biasa je... Lepas aku ajar, aku tengok dia dah ok.. Aku blah buat keje aku balik... Bila aku perhati dari jauh, boleh pulak dia buat keje macam biasa... Hampeh je kan, macam aku ni garang sangat... Aku berdiri

*Kembali Ke 506*

Tadi mak call tanya aku dah balik kerja ke belum... Terkejut mak aku dengar aku balik awal ari ni, mana taknya anak dia dah tak larat takkanlah nak stayback gak... Dah menjadi kebiasaan harian mak akan call atau aku yang call mak setiap hari... Paling tidak mak akan mesej aku... Kalau tahap gaban malas pun, adik Eryn aku akan mesej tanya aku kat mana or aku buat apa... Semalam dah kena bising ngan mak aku sebab dia call aku tak berangkat.... Adik call pun aku tak angkat...Last-last dia call housemate aku.... Aku caj tipon kat bilik daaa..Aku lak duduk luar bilik..... Pagi-pagi semalam mak cakap adik ada mesej tapi aku tak reply... Bila aku cek balik, memang ada mesej adik aku tapiiiiiiiiiii...kalau mesej aku pepagi buta dihujung minggu lagi2 time aku tengah "rehat", alamat aku buka time mamai pastu haram aku tak hingat apa la... TAdi mak aku call pasal kawan aku nak kahwin pastu dia cite lagi kereta Proton Saga kitarang dah balik ke rumah... Kete tu dah bertukar wa

*Erkkk!! Aku Terkujat*

Apa kes petang-petang nak terkujat? Apa tak terkujatnya aku baru dapat email dari FSQ Kementerian Kesihatan untuk training minggu depan... Bila aku check list name ada dalam 15 orang je include aku.. Yang tak boleh blah nama pertama dalam list>>> En.Hasmizi Mohamed.... Arghhhhhhhhhh!!!! Itu lecturer aku dulu... *Atas sekali nama dia, bawah sekali nama aku* Apalah nasib aku ni... Aku cuak lah.... Karang banyak soal, tak susah aku dibuatnya... Mesti lecturer aku kata budak ni dulu belajar apa je la masa dia ngajar... Aku dulu kan sengal berganda-ganda.... Blurrrrrrrrr........... Kalau pergi UKM untuk training, selalu aku dok gelakkan exec aku sebab dia dari sana, sekarang ni ambil kau... Aku pula cuak, dia lak gelak... Dia  pergi untuk next session... Yang tak boleh blah lagi last day aku kena wat presentation... O mak ai, present depan orang yang aku tak kenal langsung dan seorang lecturer sendiri... Tandus otak aku karang ni.... Tinggal berapa hari je nak cari bahan

*Aku Tersenyum Kembali*

Title macam aku tengah hanyut semacam je....Sengal! Memang ada sikit kesengalan pun... Lagi-lagi pagi Isnin yang mendung macam hari ni... Dah la hujan lebat subuh tadi, lagilah liat aku nak bangun mencecah bumi.. lantai rumah aku sejukkk Dan lagi liat untuk pergi kerja... Its normal ya pada orang yang bekerja dan ada kelas pepagi... Its call as Monday Blues... aku hari2 sentiasa blues...hahahaha Sure semua orang tertanya-tanya apa yang dah aku temui... Aku telah ditemukan dengan apa? Atau siapa? Its been a long time aku tak senyum kembali macam dua minggu ni... What's the main reason aku kembali tersenyum? Sebabnya aku dah 100% boleh tendang & sepakkan jauh-jauh ingatan aku pada makhluk tu... The one who actually make me suffered... Ok,the truth aku pun silap sebab sangkut... But because of that monster aku tersilap... Yup, all the wrong steps make me learn a lot of things... Terbaru xdelah baru sangat, a name has been mention to me by my close friends.. Yup,

* Miss That Time!!! *

Aku rindu zaman belajar di Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah... Aku rindu nak lepak kat Blok B aka Bakawali... Yup! I'm proud to be the bakawalians!!! Blok perempuan yang paling top... Top bukan pasal keburukkan tapi sebab penghuni dia yang always TIP TOP ! Masuk apa kompom selalu menang tapi pernah gak kalah.... Kalau blok lelakinya kompomla blok F menjadi perhatian... Blok F & B memang macam ada tarikan kuat... Tak caya tanya ketua blok B masa aku sem 1 betapa kuat tarikan kedua-dua blok ni... Hahahaha.... Blok kami ada senior yang sempoi lagi sengal tapi TERBAIKKKK .... (kadangakala kitarang la yang paling sewel dari anak blok) Tradisi "We are proud to be BAKAWALIANS!!!" terbawa-bawa sehingga sekarang.... Kalau dulu bila tengok baju blok, kompom tak ada blok lain boleh lawan... Kalau sebut blok B juga ada auranya tersendiri.... Hihihihihi... Generasi blok B memang selamanya SEMPOI... Felo kami Datin Ustazah Razana Fatin Abdullah... Sekarang dah jadi wife YB... Seo

*Its Friday Again!!! =) *

Hari ni hari Jumaat, penghulu kepada segala hari, penghujung minggu untuk para pekerja macam aku... Tapi hakikatnya esok aku kena masuk kerja... Tak apalah, kumpul duit untuk raya... Rezeki jangan tolak, musuh jangan cari... Pagi-pagi ni aku dah terliut-liut akibat proses bulanan badan menyerang... Memang aku akan alami proses yang sengsara... Apa-apapun, kerja tetap kerja walaupun minggu ni tak banyak sangat benda nak kena settle sebenarnya ada kerja tapi buat-buat tak ada ... Ni baru nak hidup dengan aman tapi "Kakak" besar call dari Pejabat Kesihatan sebab PEGAWAI tu bising-bising dengan dia.... Dia tak tahu apa-apa just tolong ambilkan sijil untuk aku... Aku inform bos aku... Last-last bos aku cakap kalau PEGAWAI tu tak nak tolong, its ok!!! Just proceed je dengan "Words" yang tak nak dipadam daripada kena bayar double atas sebab orang yang tahu tolerate bingai macam tu... Dah lah kesian kat "kakak" besar sebab PEGAWAI tu bising-bising mac

*Budi Bahasa Budaya Kita*

# Peringatan: Ini adalah entry sensitif kepada sesetengah pihak tetapi sesiapa yang rasa tak pernah terbabit, tak perlu terasa atau emo.... Hari ni aku pergi kerja dengan perasaan yang amat malas... Tapi aku gagahkan juga sebab teringat nak collect urgent dokumen di sebuah pejabat kerajaan... Aku sampai di opis macam biasa dan terus masuk lab sebab aku tak ada mood nak ngada dua orang "kakak"... Bos tak ada selepas lunch hour sebab pergi Food & Baverage Exhibition di KL... Hari ni banyak breakdown dalam production tapi "kakak2" otai ada kasi settle... Staff aku buat hal tapi aku tak nak pedulikan dia... Biarlah dia... Apa yang aku tahu lebih kurang pukul 3.30pm aku punch out dan nak terus keluar ke Pejabat Kesihatan Daerah Petaling Jaya di Kelana Jaya... Aku nak ambil sijil untuk produk eksport kami... Produk ni sebenarnya 1st shipment nak masuk contry tu.... Sijil tu diperlukan sebelum petang esok... Sepatutnya sekarang aku dah pusing balik dari sa

*Kemalasan Melawatku Lagi*

Malas... Itulah perkataan yang sesuai untuk aku buat masa ini... Aku tak ada mood nak buat apa-apa... Kat tempat kerja ingat nak balik je... Kat rumah fikir bilalah nak sampai hujung minggu... Kawan-kawan, aku sangat malas... Nak update blog pun malas...

*Teringinlah*

Aku teringin nak makan steamboat waktu ni... Huhuhuhu... Dah la kat luar rumah tengah hujan sekarang ni... Ya ampunnn... Kalau dapt dengan sup tom yam pulak tu... Memang bestnya... Heaven... *Gambar ehsan dari Google buat org yang teringin* #Ini entry ketika nafsu makan dan lapar bergabung menjadi satu walaupun dah sedar dah start ada spare tyre...Ngeh3

*Aku Ingin Tersenyum*

Pagi ni adalah pagi yang agak tutttttttttttttttttttttt untuk aku... Tapi tak apalah, bukan rezeki aku kot... Aku ingin terus tersenyum lagi... Kepada kak Put, jangan confuse sebab saya nak tersenyum dulu kat akak.. Yang pasti senyuman itu khas untuk akak... Hahahaha... Adakah sebab aku tension? Adalah sikit tapi aku tak gila lagi sebab bukan aku senyum kerana tension... Pinjam ayat Cik Anim.. "Hujan Bunga Di Kuala Lumpur" Huhuhuhu... Tapi boleh berhujan sesoranglah... Aku ingin tersnyum lagi... *senyum seindah suria yang membawa cahya* *senyumlah dari hati* *..............*

*Hatiku Berbunga Ria*

Tiba-tiba hatiku berbunga ria.... Aku tak tahu kenapa.... Yang pasti dulu pernah aku rasa macam ni tapi rasa tu hilang lari macam tu saja hanya kerananya... Kali ni akan ku biarkan hatiku berbunga ria tapi  tanpa menunggu , mengharap dan memandang walaupun sekelumit... Biar dia suka suki datang dan biarlah dia suka suki pergi walaupun aku gembira semasa rasa tu menghampiri... Dah takdir kot jadi begini.... Redha jelah... Walaupun hanya sementara hatiku berbunga namun biarlah walau seketika daripada aku sentiasa berduka....

*Coffin Exhbition - Floria Putrajaya - Mantra*

17.07.2010 Hari Sabtu aku tak kerja soooo... Aku dari Shah Alam tengahari pergi makan kat Taman Tasik Shah Alam.. Lepas tu ke Mutiara Complex Jalan Ipoh.... Lepas tu nak ke Cheras tapi bila tengok  jam masih awal, janji dengan orang petang-petang... So, aku teringat yang kat Muzium Negara ada Coffin Exhibition.... *Pict taken from the main road afta exit* *At the exhibition entrance* Aku layan pergi sana.... Siap bawa orang yang 1st time pergi muzium... Kesian betul, dah tua-tua pun tak pernah masuk muzium.... Habiskan masa dekat 3 jam berjalan kat muzium.... Sebenarnya masukMuzium Negara ni aku pun 1st time pergi.... Tapi kalau Muzium kat Melaka dah banyak kalilah... Almaklumlah...kira dekat.... Masa pameran tu meremang sikitlah...Huhuhuhu Lepas tu keluar baru pergi Cheras settle hal sikit.... 18.07.2010 (18 hb punya gamba upload tersangkut sebab bodband tetiba sengal gila slow...hasilnya gamba nadai) Pagi-pagi dah bangun sebab nak pergi service kereta kat Seri Muda... Pagi

*Tekak Satu Malaysia*

*ini entry tergendala* Apa kes tekak satu Malaysia? Huhuhuhu.. Tadi balik dari kerja agak awal lah berbanding hari lain dalam minggu ni... Dalam pukul 8 aku keluar dari opis dah (awal la sangatttt) Aku sempat singgah Kat Giant Sect 18... Mula-mula tak tahu nak cari apa... Just nak witdraw duit je sebab aku dah kering habis tinggal RM5 je dalam purse... Lepas tu aku gatal-gatal masuk ke dalam saja-saja, tengok-tengok... Mula-mula tak bawa bakul pun... Lepas tu tangan capai ayam sebab teringatkan sos blackpepper baru dapat semalam... Yes, nak perap ayam tu.. Lepas tu nampak terung dengan tempe pulak.... Ah sudahhhhh.... Memang dasar tekak Jawa tu memang Jawa memanjang je lahh... Pusing cari santan segera lepas tu jalan lagi.... Dannnnn... Aku ternampak BUDU cap KEtereh.... HUwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Tapi yang tak boleh blah, budu tu susun kat rak belah atas sekali... Hampeh tul... Nak ambil ada pula makcik-makcik yang tengah dok memilih MAYONISSSS... Lepas baru n

*Harga Minyak Naik Lagi!!!!*

*gamba gelap segelap poket ku lepas kena bayar lepas isi minyak start esok* YE! Harga minyak naik lagi! Aku adalah salah seorang consumer yang rasa macam tak puas hati je.... Bukan ke baru je minyak naik? Bukan ke baru lagi semua orang rasa bengang bila tengok harga minyak? Tup-tup tadi aku dapat mesej bagitahu esok minyak naik LAGI... Lepas tu budak kat opis ni cakap-cakap dia nak isi minyak sebab minyak dia dah sama tinggal satu bar macam minyak kereta aku juga... Sorrylah kalau aku katakan semenjak dua menjak ni aku tak follow isu semasa sebab aku banyak keje dan nak relax.... Bloging tetap on sebab kat sinilah tempat aku luah segala-galanya,... Luahan macam ni lah... TAK PUAS HATINYAAAAAAAAAAAAA #Lepas ni balik kampung kerap start makin terasalah gamaknya...Jangan tol pula naik sudehhh..

*Craving!!!!*

Tau tak aku craving apa? Aku craving nak makan nasi panas lauk terung bakar, ikan tawar (betulkahhh sebutan itu?) atau ayam goreng rempah dannnnnnnnnnnnnn BUDU (yang campur mangga masam...)... Hahahaha.... Mengada siut tekak aku... Aku orang Johor tapi nak makan benda alah ini semua.... Ini semua gara-gara Pn.Puteri *Inilah Pn.Puteri yang selalu buat budu special tu* Dia yang perlu dipertanggungjawabkan ke atas ke"craving"an aku ini... HAhahaha (Kalau dia ada depan mata mesti dia bising balik) Huhuhuu Tapi itu semalam... Last-last semalam disebabkan balik pun dah lambat, tak boleh beli apa kat Giant, aku makan nasi berlaukkan ayam KFC Hot & Spicy,lettuce dan cili potong letak kicap dan perahan limau.... Layannnnnnnnnn.... Ari ni tekak aku mengada-ngada lak nak makan ketupat, lodeh , rendang, ayam masak kicap dan sambal telur puyuh mak aku buat... *Sangat Menggoda Kan?* Dah lah ari ni mak aku masak-masak untuk kenduri kecil ada terselit menu lodeh... *Macam-macam ada

*Makan, Makan Dan Makan*

Balik kampung keje aku>>> MAKAN, MAKAN DAN MAKAN... Ari ni balik kerja, MAKAN,MAKAN DAN MAKAN... Budak Food ni memang suka MAKAN ke atau memang aku yang memang kuat MAKAN? Berat dah tambah sekilo after balik dari kampung selama 3ari setengah je... OOOOOhhhhhh... Memang kuat MAKAN... Tadi pergi MAKAN kat restoran jepun... Abis bantai MAKANNNNNNNNNNN lagi.... Adakah aku MAKAN banyak kerana aku tension? Hohohoho... Ataupun juga MAKAN banyak sebab aku happy? Atau mungkin kerana kedua-duanya sekali? Fikir-fikirkanlah sendiri..... # Entry pendek tentang berat berrtambah ke 53kg (aku tulang besar & aku masih dalam kategori NORMAL) ,esok kerja banyak tanpa dengan main power yang tak cukup dan taoi selera MAKAN still bertambah2 tanpa hiraukan menu...

*I'm BAck*

Yeayyy!!! I'm back to Shah Alam... Just arrived dalm satu jam dari kampung halaman... Sangat malas untuk balik ke sini selepas balik ke kampung since Jumaat... Aktiviti di kampung sangat padat pada ari Sabtu dan Ahad... Sabtu dari pagi sampai malam aku rasa dah berapa ratus kilometer aku bawa kete, aku pun tak sure sebab dari rumah ke banda Batu Pahat, lepas tu ke Ayer Hitam.. Balik lepas asar pergi Muar lepas tu continue pergi Pengkalan Balak MElaka... Sampai rumah dalam 12lebih... Penat jangan cakap la... Ari Ahad pula melunaskan janji kat adik pergi tengok cerita ZOO dengan disertai oleh Zila dan tanpa disangka-sangka si Aril junior kami di Poli dulu.. Memang aku  tahu dia futher study kat KUITTHO tapi tak sangka la Zila angkut dia... Tapi serius sumpah cerita tu bosan... Dah lah panggung besar kerusi selesa tapi ada bau yang tak menyenangkan.. Padahal hall baru.... Lepak dengan Zila sekejap je sebab terus balik sebab dah janji nak dinner family kat Sabak Awor...

*Aiyohai Mat Myanmar*

Pagi ni aku bangun lewat untuk ke tempat kerja... Kenapa? Sebab malam tadi layan online guna Bodband lemau sampai pukul 1++am... Pagi ni walaupun lewat aku tetap bangun dengan hati berbunga riang... Almaklumlah sebab hari ni aku half day dan nak terus balik kampung lepas singgah rumah pack apa barang yang patut... Semalam dah siap plan nak buat apa weekend ni dengan mak dalam telefon.. (Mak asyik telefon je sebab tv rosak...dia bosan la tu...Tu yang membebel panjang dalam telefon) Pagi ni aku masuk kerja tengok production tak mula lagi... Aku call production minta pinjam staff depa kat lab... Apa lagi, guna lah sebaiknya... DApat dua orang, seorang kakak memang dah tahu masuk lab nak tolong buat apa... Seorang lagi? Mat Myanmar kecik (umur mungkin dalam 17-20thn)... Aku peninglah dengan dia... Depa kata budak ni paling cerdik.. Tapi cerdik-cerdik dia pun penat aku bercakap sepatah haram B.M tak paham, B.I lagilah hancurrrrrrrrrrrrr... Last-last aku dah macam badut sarka

*Pagi-pagi Dah Membebel*

Pagi ni memang awal pagi lagi aku dah membebel... Bukan sikit-sikit punya bebel tapi banyak punyaaaaaaaaaa.... Semalam asst.QA sorang warded kat KPJ section 20 sebab after MRI tulang belakang dia bergalih...(The correct terms aku tak hingat lah...) Lepas tu seorang lagi hari ni half day sebab memang ada medical check up... Hari ni aku masuk awal sikit (setengah jam awal je ) sebab nak back up morning start up... Pagi-pagi aku masuk budak seorang tu memang tak nampak batang hidung... Ok, mungkin dah standby kat online nak buat production start up lah kan... Calibration semua dia dah settle... Baguss... Tapi aku naik berapi bila aku cek sample air, cek microbe lab, cek media bottle & cek benda lain... 1.Sample air = dia prepare semalam tak ikut WI (work instruction)... Macam mana aku boleh tahu? Macam mana aku boleh tangkap? Jawapannya kalau dah kau tu pun aku yang monitor, WI tu aku yang buat, kompom la aku tau... Kalau dah menjejeh chemical kering kat bontot tube pek