Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2010

* Kecilnya Dunia*

Sungguh kecil dunia kita ni... Tadi baru saja ku buka komputer ku... Ku selak "muka buku" Apa yang kutemui? Aku temui kisah luka dari hasil selakan aku... Bukan sengaja tapi muncul didepan mata... Sesungguhnya memang pedih... Aku klik dan klik dan bagaimana aku menemui muka bukunya? Ya, semuanya dari friend list rakan tunang rakanku... Namanya tertulis disenaraikan di situ.... Kalau sebelum ini tak pernah menemui namanya di muka buku, sekarang bukanlah satu kejutan... Kalau dulunya dia tak begitu endah tentang dunia maya ini, sekarang tidak lagi... Mungkin kehadiran orang disebelahnya menukar persepsi dia.... Ingin sekali aku melihat wajah orang sebelahnya namun hanya nama dalam ruang komen saja disebut oleh abangnya..... Aku call Teddy tapi telefonnya bagai kehabisan battery ataupun dia OFF... Oh Tuhan, dalam blog ni sajalah aku boleh lepaskan.... Sesungguhnya aku dah cuba untuk tak ingat semuanya tapi tuhan sengaja menguji ku... Aku redha..... Malahan aku

*2010 World Cup*

Akhirnya 2010 WC akan berakhir... Aku tak layan sangat  bola sepak tapi aku suka je bila WC abis... Kenapa? Sebab weekend atau hari cuti boleh ajak En.Z keluar dan tak adalah balik rushing nak tengok bola... Tak pun kat FB tak lah ada je status bising-bising pasal bola dan paling tak tahan ada orang sanggup bermuncung, bermasam muka pasal bola... Selain tu tak payah aku dengar orang menjerit "GOL!!!!!!!!" dari rumah-rumah tertentu... Huhuhu... Tetapi sangat annoying ok, bila kita nak cari barang atau pergi makan tapi kena push dan ada orang bising-bising cakap kat kita. "Cepatlah! Cepatlah! Nanti bola nak mula dah.Takut tak sempat tengok kalau ada GOL" Pernah aku geram dan terlepas cakap pada geng-geng kaki bola ni . "Apalah yang korang seronok sangat tengok bola yang sebiji dikejar 11orang?Macam sengal je!" Oh! memang soalan aku tu mengundang bahaya ok... Fanatik sangat pun bahaya,jadi biasa-biasa lagi bagus.... Padahal konsep bola sepak tu sama je maca

*It's His Birthday!!!*

Who's birthday??? Actually my lil' bro birthday la... Hehehehe.. Mohd.Huzairi Bin Md.Hulifah aka Angah,Ujai, Zai or d most glamorous name within his or my friends even our relatives >>> Ujang!!! Tapi nama ni tak digunakan sewaktu urusan kerja lah kecuali orang yang dah lama kenal... My bro turns to 24 years old today (but he looks older than me right?hahaha....) Huhuhu... Patutlah dah gatal nak kahwin... Wakakaka... Malam tadi I wanna wish him but I saw my watch still at 11.00pm so nak tunggu wish on 12midnight tapi apakan daya Along dia dah Zzzzzzzz.... Huhuhu... At last, this morning I send him a picture message of a singing monkey... Hahahaha... The monkey help me to sing a birthday song for him... I don't want to call him cause he will ask me a grand Q.... Wakakaka.... I dont want to answer it... Anyway my bro i still available!!!! (Even he already have GF or GFs, but he still searching....) To Angah who's the only brother that I ever had an

*Ko Ngigau Ke?*

Bab-bab mengigau ni selalunya akulah juara tak kira dalam adik beradik atau famili besar mak aku atau famili kecik ayah aku... Even all my close friend know about it... Tapi baru je 5minit lepas adik aku si Angah pulak macam mengigau... Dia send mesej kat aku... Dia offer kat aku suruh aku sambung belajar... Kereta aku, perbelanjaan aku? Dia nak tanggung sementara 1-2tahun ni.. Aduhai adik, seronok sungguh aku dengar... Dia cakap mak ada bagitahu aku gatal je nak futher study tapi fikir macam-macam komitmen.... Dan dia tak tahu ke, yang futher study ni amik masa 3-4tahun... Kalau aku nak sambung balik in Food kompom 4tahun.... Kalau management paling cepatlah kira 3tahun.... Ohhhhhhhhhhhh......... Aku jawab mesej adik aku dengan jawapan yang ringkas je , "Ko ngigau ek?" Hahahaha... The simplest answer at 1.00am in the morning..... Dia jawab lak, "Wei Kak ! aku belum tido lagi la!" Aku mals nak reply dulu... Esok aku nak korek dari mak aku muslihat

*Aku Tak Ada Mood*

Aku memang tak ada mooddddddddddddddddd........... Tapi aku dah berjaya memasukkan unsur-unsur Nuffnang dalam blog aku... Yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Aku cukup bulan memang tak ada mooddddddddddddd Dah la waktu kerjaaaaaaaaaaaaaa Badan panassssssssssssss Nak MC macam rugi je sebab dah separuh hariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Tarik mood dengan survey beggggggggggggggg Dah nampak beg cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

*Aku Kebosanan?*

Ari ni dah ari Jumaat... Aku masuk opis nampak lengang je.... Dah macam keje weekend... Ada yang cuti, ada yang pergi meeting dengan supplier dan ada yang MC... Aku agak tak sedap badan ari ni tapi aku gagahkan juga sebab QA tak cukup mainpower... Ari ni pula run sensitif produk... Aku tak nak budak-budak aku menggagau bila ada problem walaupun senior staf ada tapi ari ni makcik tu ku suruh settlekan task lain sebab next week whole week production shut down..... Lagipun keje aku yang baru je nak clear dah kena tambah dengan bos.... Aku ingatkan minggu ni bos tak bagi projek baru lagi, tapi lupakan... Cukuplah berehat selama 4 ari lepas submit projek last dah dapat projek baru.... Hurmmmmm.... Projek baru ni aku tau tapi aku blur mana nak start.... Bahan kena korek banyak..... Complaint issues dari function aku untuk function lain pun aku tak settle dan hantar lagi.... Itulah aku.... Aku lebih suka buat kerja diamana aku buat, aku habiskan.... Bukan aku buat, hantar kat

*Sumpah 1st Time Aku Dengar*

Bertunang tapi tempah kad tunang? Kalau berkahwin tapi tempah kad kahwin tu aku biasala dengar.... Sumpah 1st time aku dengar... Siap pergi survey dekat mana ada offer kad jemputan yang cantik dan harga berpatutan.... Mengalahkan anak Dato' bertunang... Nak buat baju tunang ari tu kecoh pergi tawaf cari kain dengan beli magazine nak buat fesyen apa.... Huhuhuhu... Bahayo bonar budak nih... Gian nak menikah gamak e... Aku siap cadang toksah la ekau ngabis duit buat tunang, ekau kawin yo terus... Dia cakap, tak boleh, mak dia nak setiap anak dia kahwin buat majlis ikut step by step... Huhuhuhuhu... Lepas tu, dia ni langkah bendul... Mak dia suruh kakak dia minta barang kemas kat bakal tunang dia... Tak mahu baju ke, kain... Mak aih...Sabar je lah pihak lelaki tu... Hahahaha.... Nak buat majlis grand punya.... Huhuhuhu... Seriau aku, aku dah la ada adik lelaki, gamaknya kalau dapat bakal adik ipar spesis macam ni mau mak aku dah berbulu je.. Tak mak aku berbulu, mu

*Apalah Korang Ni!!!*

Pagi semalam sebelum aku pergi kerja, aku sempat update status Facebook aku as "Arini baru 23.6.10, lambatnya nak 09.07.10"... Tetiba semua orang ingat aku nak buat majlis pulak... Majlis apa? Siap komen kata orang manalah, nak datang rumah masa tarikh tu lah.... Hallooooo... Tu hari Jumaat la... Hari aku nak balik kampung nak ambil roadtax kereta lepas tu weekend nak bawa mak aku pergi berubat kat Melaka.. Hari Ahadnya nak bawa adik aku pergi air terjun Gunung Ledang Tangkak sebab aku dah janji dengan dia nak mandi air terjun... Hari Isnin aku sambung cuti sebelum balik Shah Alam... Tapi lepas explain pun ada juga yang buat andaian-andaian yang over "bernas"... Dah la tu, yang buat andaian semua yang baru lepas bertunang dan nak kahwin... Weiiii!!!!!!!! Aku belum lagi nak ikut jejak korang lah!!!!!!!!! Huhuhuhu.... Kalau macam ni, tiap-tiap bulan sebelum aku balik kampung aku nak update dalam status FB akulah... Huhuhu.... Bulan ni aku rasa nak bal

*Propa.....*

Kat mana-mana kita boleh jumpa propaganda ni, Tak kira di dalam kilang, syarikat, pejabat kerajaan, tempat awam, parti... Rata-rata kita boleh jumpa, dengar, nampak dan rasa bahangnya.... Apa ada pada propaganda? Itu pada yang tak perasan kesannya... Tapi buat sesiapa yang dah terpalit rasa terkena bahang dia, baru tahu macam mana... Kalau dalam sejarah , propaganda pernah digunakan dalam peperangan untuk mengaburi mata lawan... Sekarang? Digunakan untuk mengaburi mata orang lain untuk kepentingan sesetengah pihak.... Tapi kalau niat atau nawaitu tu memang salah, confirm terbongkar juga.... Kenapalah aku tetiba je cerita benda yang aku sebenarnya tak pernah ambil tahu ni? Sebabnya aku baru diberitahu tentang sesuatu yang aku rasa aku tak boleh terima even perkara tu bukan kena pada aku.... Itulah, nasihat aku pada orang-orang yang terkena dan yang tak pernah terkena, "Buat baik berpada-pada, Buat jahat jangan sekali" Baik macam mana seorang kaf alif fa ya ro tu,

*Uishhhh...Tolongla!*

Aku memang mood tengah swinging je la gamaknya... Tak berapa nak sihat pun ya, asyik ada je yang buat aku meluat pun ye.. Sebaik-baiknya elakkan diri daripada manusia-manusia yang boleh buat kita menyampah tapi kadang-kadang kita pun kena control diri sendiri daripada orang menyampah dengan kita... Apa caranya? Buat hal sendiri tak payah busy body dan jangan suka nak menyampuk... Sangat annoying bila kita bercakap ada orang lain tiba-tiba yang tak tahu hujung pangkal menyampuk... Its not your major or non of your business, so better you shut up and do your own work... Or may be dah tak ada kerja sangat kot.... Itu yang asyik pasang telinga hal orang lain lepas tu bergosip tapi salah info... Boleh macam tu? Boleh blah!!!!sebab aku tak bergosip di tempat kerja....huhuhu... Ada lagi yang buat aku rimas ialah orang yang gila glamour, nak menunjuk-nunjuk macam dia sorang je yang pandai, graduate, ada laki kaya.... Aduhai......Kalau ada laki kaya, yang kaya tu laki kau bukannya k

* Swing!Swing!Swing! *

Aku rasa mood berswing-swing ari ni... Mood malas gila... Kepala aku pula rasa pusing semacam... Ni mesti gara-gara tidur awal tapi tak menentu hala dengan lampu menyala semua... Siap tidur masa melipat kain...Wakakaka..Sengal!!!! Aku punya mood ialah mood nak cuti panjang... Mood nak fikir nak beli rumah ... Kenapa? Sebab housemate tetap aku sekarang tinggal seorang je, seorang tu bini orang tapi kalau laki dia kerja malam, dia tercongok la kat rumah sewa sebab barang-barang dia semua tak pindah lagi... Tunggu rumah yang diarang beli siap next year... Yang seorang lagi semalam lepas diarang balik dari Kedah, dah dok tayang baju tunang... Aduh... Kompom tahun depan kahwin.... Dia orang ni spesis tunang sekejap je... Dahla masa tunjuk baju tunang siap cakap jangan terkejut tengok warna baju dia sebab dia kata warna impian aku ok... Huhuhuhu...Hampeh tul... Mana aku nak cari housemate baru ni.... Nak beli rumah duduk sendiri lagi senang tapi nak bayar tu sakit... Nak

*Edisi Hujung Minggu*

Macam mana setiap orang habiskan masa hujung minggu... Pada aku, aku ikut mood... Kalau aku rasa nak balik kampung, aku balik, Kalau aku rasa rajin dan ada masa pergi kenduri kahwin,aku pergilah, Kalau aku rasa macam nak tengok movie, tengok moviela aku tak kira berapa round nak tengok, Kalau aku rasa nak duduk rumah tidur sepanjang hari, yang itu pun aku pernah buat, Kalau nak terlentang depan tv tengok dvd ke atau tv tengok aku pun selalu dah, Minggu ni ingat nak duduk rumah tapi bila tengok PC aku buat perangai lagi, aku ajak En.Z pergi Genting... Sape suruh gatal mulut since awal minggu kata boring tengok movie,dia juga... Sape suruh gatal mulut kata nak berjalan-jalan, dia juga, Sape suruh gatal mulut cabar aku main super shot n etc. kat atas tu,dia juga.. So aku suruh dia belanja aku pergi sana... Sebelum ni aku pernah pergi Genting tapi dengan urusan kerja dan tak ada masa nak masuk outdoor theme park... Mesti ada yang kata "prak' nyalah aku kan...Kat Genti

*Edisi Meluat*

Kenapa aku meluat? Aku meluat dengan makhluk yang dari aku masuk kat opi tadi asyik duk *BANG* pintu opis... Walaupun opis ni bukan bapak aku punya, ko boleh tak jangan langgar pintu tu macam badan ko yang kering ala cicak kobeng tu perasan macam badan badang... Dah tu asyik lalu lalang pergi dekat meja Purchaser dok selongkar fail-fail semua sampai bersepah... Dah la nak pergi ke meja amoi tu melalui meja aku, wei, laluan besar boleh tak jangan langgar kerusi aku? Bengang betul... Setahu aku kau tak pernah ada urusan dengan awek tu...Isnin dia datang mesti menjerit mengamuk meja dia bersepah... Tak apa, aku ada saksi kejadian.... Ni dok ulang alik masuk lab pula kacau staff aku buat kerja ajak berborak... Aku dah masuk lab jeling macam nak terkeluar biji mata ni ko tak paham-paham lagi ke? Bila aku cakap, mengadu kat senior aku kata mulut aku bising, tapi its ok sebab senior aku pun tahu dah perangai makhluk ni... Dan senior aku juga sama meluat dengan makhluk ni... Datang

*Ding Dong Bell*

Dalam kepala aku sekarang dah macam ada orang goyang loceng macam loceng ala-ala kat sekolah zaman-zaman dulu kala.... Serius aku ting tong ari ni... Memang tak mengantuk tapi lalok.... Tidur dari pukul 10.30pm, bangun 12.00midnite lepas tu tidur pukul 6lebih pagi tadi dan bangun semula pukul 7lebih... Pergi kerja tunggang langgang macam tak cukup tanah... Semuanya gara-gara siapkan bahan untuk hari ni... Memang sengal... Mata nasib baik tak lah kritikal sangat macam anak panda... Pagi-pagi tadi pergi pantry pula, tengok-tengok milo dah abis... Tanya budak tukang refill, dia kata stok milo dah habis... Pergi pantry opis atas pun sama... Aduhai... Tapi kusangkakan aku berlapar rupa-rupanya tidak sebab ada van jual kuih datang sebab nak bagi sampel kuih untuk program company next 2 week... Huhuhu...Rezeki weiiii.... Makan kuih dekat pukul 11.00am lepas keluar lunch pukul 12pm,alamat kitarang pergi makan yang ringan-ringan jela... Tadi kononnya nak pergi Cafe Otak-Otak kat

*Arghhh!!!Pleasela!!*

I'm still wake up!!! Why? Aku kena settlekan material untuk briefing esok.. Aku blurrrrrr.... Haram pening kepala tengok bahan nak buat... Sesungguhnya memang dulu, kini dan selamanya aku memang tak suka kimia... Yes, even the basic one... Ini aku buat pH measurement pun aku meluat... Orang dengar pH may be just imagine pasal acidity,alkaline dan aku juga tau dan paham basic konsep tapi bila nak korek dan hurai secara details dengan graf dan tindak balas dengan nak attach rajah semua, itulah benda yang aku tak suka sekali... Dan hasilnya sampai la ni aku just buat draft dan xmasukkan lagi apa-apa data dalm PC aku untuk transfer ke dalam pendrive... Aku dah siap tidur sekejap, bangun balik even dah pukul 2am tetapi aku still menyampah dengan benda ni.. Aku tak suka... Inilah gaya aku bila buat benda yang aku tak suka... Lagi tak suka bila setiap kali nak buat kerja macam ni baru teringat kamus aku masa belajar dulu yang memang betul-betul berguna isinya walaupun kamus t

* HDC Halal Anchor Company*

Semalam bos aku sibuk ambil gambar lab, opis dan production line.. Aku dengan sengal-sengal dekat lab pun tiba-tiba kena jadi pelakon tambahan... Dia suruh buat-buat tak nampak konon buat lab test. Apa hal aku tak tahu... Dahla lab tengah messy gila babas, dengan tengah buat installation equipment baru lagi, sampel melonggok lagi... Tapi muka nak masuk gambar control saja la ok... Bila dah siap dia ambil gambar, aku pun bertanya nak buat apa? Rupa-rupanya company ni terpilih untuk 20 company dalam Malaysia yang tersenarai mempunyai sijil halal JAKIM dan jatuh dalam senarai Halal Anchor Company.. Huhuhu.. Kompom aku happy sebab aku rajin reply HDC punya email dan bos aku selalu pergi FMM dan akhirnya nama company naik... Kalau sales naik, gaji dan increamnet bolehlah naik tapi harap-harap bukan dapat kat "jerung-jerung" jelah

*Malas Ya Ampunnnnn*

Weekend hari tu aku kena bekerja pada hari Sabtu,begitu juga hujung minggu ni setelah minggu sebelumnya sibuk bercuti panjang dan berjimba-jimba di kala mak dan adik aku datang ke mari. So disebabkan kerja dihujung minggu, aku akan ada satu masalah kurang tidur.. Aku ada presentation esok untuk bos dan function (in our company, perkataan "department" telah dimansuhkan dari kamus kami sebab berbunyi agak mempunyai semangat macam nak "bertekak" dengan department lain). Aku tak tahu kenapa sampai hari ni semua bahan aku tak prepare lagi dari power point point sampailah hard copy... Kat opis memang haram lagila aku malas nak buat sebab bila aku buat ada je yang menyinggah tanya, kalau dah tanya lebih baik aku tak payah present. Kalau dekat rumah, siap fail bahan dengan aku tidur sekali...Macam mana tu? Selalu buat? Memang selalu... Yang bos aku pun memeningkan sebab aku di hantar training awal tahun, tapi pertengahan tahun baru suruh present pada semua... Mem

*Aku Ada Jiran Yang Over "KAYA" *

Baiklah ye rakan-rakan semua, kenapa saya kata jiran saya (sebelah kanan rumah saya terutamanya) over kaya? Sebabnya ialah dia asyik renovate rumah sepanjang tahun tau. Rasanya dah 3 tahun duduk dekat sebelah rumah makhluk tu, setiap tahun selang berapa bulan confirm dia memekak... Tahun pertama aku duduk adalah tahun paling menyeksakan telinga aku.. Tahun pertama tu juga aku kena kerja masuk ikut shift untuk beberapa bulan.. Just imagine kalau ada orang wat drilling sebelah bilik korang masa korang nak tido dannnnnnnnn ada orang pijak-pijak bumbung rumah kita sambil drag benda alah bagai.. Hasilnya adalah bunyi-bunyian, kebocoran bumbung dannnnn sampah sarap dicampak di belakang rumah kita serta juga di atas bumbung sampailah salur air bumbung kitarang tersumbat dan menyebabkan air bertakung merosakkan syiling berdekatan dapur kitarang a.k.a dekat dengan bilik aku juga... Aku terpaksa cabut tidur kat rumah cousin aku kat Taman Mas Puchong. Habis kerja pukul 11.30mlm gerak pergi sana t

*BMW Showroom*

Parking area opisku sudah menjadi BMW Showroom sebab purata kereta BMW di parking adalah 7/13.So sapa2 nak tgk pelbagai model BMW tapi rasa macam segan nak usha kat BMW Showroom, silalah melawat company ku yang mempunyai berkeluasan hanya lebih kurang 2 ekar setengah je ini... Sales target dapat, manager semua tukar BMW tapi kami increament ciput gak... Huhuhuhu...Sedih je...

*Mulut Lelaki VS Mulut Perempuan*

Orang selalu cakap perempuan suka mengumpatla, mulut laser la, mulut kecoh la.... TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIi yang sebenarnya kalau lelaki mulut macam tu, hasil yang keluar dari mulut diarang lagi PUAKA dari yang terhasil keluar dari mulut orang perempuan.... Kalau BERGOSIPPPPPP ..... LAGI DAHSYAT dari perempuan bergosip... Kalau BUSY BODY , lagi teruk tahap gaban dari perempuan... Survey2 la dikeliling anda dan pastinya mugkin ramai yang akan setuju ... Kepada lelaki2 di luar sana, YOU BETTER WATCH OUT!!!! KEEP YOUR MOUTH SHUT BEFORE WE HELP YOU TO SHUT IT!!!! p/s:kepada lelaki2 yang tak bersetuju dengan pandangan di atas, RENUNG2KANLAH keliling anda...

*Hilangnya Cintamu *

Bila cinta kini. Tak lagi bermakna Yang ku rasa kini Hanyalah nestapa Ditinggalkan cinta masa lalu Dulu kau tawarkan Manisnya janjimu Yang ku sambut itu Dengan segenap hatiku Bila engkau pergi Tinggalkanku Hilangnya cintamu Menusuk hatiku Ternyata memilih Cinta yang fana Perginya dirimu merobek jantungku Hingga ku terjatuh Dalam harapan Hilangnya cintamu Menusuk hatiku Hingga ku terjatuh Dalam harapan Uuu... Dalam harapan Lirik Hilangnya Cintamu - Filianti Vlee (Ost Lagenda Budak Setan ) @ Lirikami

*Lagenda Budak Setan *

Kalau dulu aku peminat setia Novel2 Ahadiat Akashah, jadi tak sah la kalau tak menonton filemnya.... Dulu aku masih ingat lagi, masa penulis tu top, aku masih sekolah rendah lagi tapi dapat juga baca novel2 dia sebab dok meminjam dari kawan yang mana kakak dia ada koleksi... Boleh pinjam dengan syarat ikut turn n jaga bebaik... Ari ni lepas aku mengemas rumah, aku keluar ke JJ Bukit Raja untuk cari barang d Warehuose sale. Tiba-tiba timbul idea untuk menonton sesorang... Ini bulanlah kali pertama tgk movie solo... Malah lagi menyenangkan... Aku memilih duduk  row tengah baris tepi sekali.... Untuk elakkan seat sebelah diduduki couple...hehehe...dan ianya sentiasa berkesan.... Pada permulaan cerita, aku memang enjoy n asyik tergelak je... Tapi di pertengahan cite d mana part2 sendu keluar, aduhai..... Dah macam2 bunyi ada tepi , depan , belakang aku.... Bunyi orang minta tisu, sedut air hidung n etc...Huhuhu... Aku? Sendu la jugak tapi ok lagi....Tak meleleh , tak menyedut

*Weekend ++ Activities Checklist*

Friday > G warehouse sale d JJ Bukit Raja Klang...Pagi2 nak gerak sebab taknak berasak dengan orang ramai sebab aku nak g cari comforter...(sebab tu pepagi buta ni aku dok celik lagi mencuci baju)            > Pergi Carefore sebab nak beli sabun cuci baju (Aku guna sabun cap Carefore)            > Sebelah petang nak sapu,kemas n mop satu umah , taknak wat awal2 sebab housemate2ku             sangatlah rajin "mengemas rumah luar dan dalam...Tapi paling "malas" memasak n makan...             Another thing umah aku ni memang mudah berhabuk lagi2 sejak ada construction dekat2 area taman             perumahan kitarang ni.Aku lak alergi habuk....            > Malam ingat nak tengok movie yang memang tengah banyak gila best2 tengah tayang tapi nak kena             tunggu bonda tercinta datang mai sini tak tahu pukul berapa.... Saturday > Nak bawa mak ku g Jakel kot sebab dah tinggal bape bulan nak pose tapi baju raya tak cari lagi,                  Ta

*Ari Yang BZ Tapi Amat Happy*

Ari ni sebelah petang akan menjadi ari bz ku di opis. Tapi aku tak kisah sebab dua orang Exec yang leh wat aku presure tak ada n aku leh wat keje dengan aman tenteram.... Selain tu esok aku dah start cuti sampai ke ari Selasa depan..... Petang ni nak kena wat verification process kat stock yang warehouse angkut dari luar... Aku sungguh tak bape gemar aktiviti ini ok... Aku kena "meluangkan masa" kat area warehouse yang "terlalu sejuk" tu lama2... Selalunya aktiviti ni dajalankan oleh Exec yang sorang tu n aku hanya tolong je... Ari ni akan ku heret supervisor baru yang sengal ubi itu buat sekali.... Apapun dalam pale aku dah terfikir aktiviti nak wat bila balik umah karang.... Aku kena kemas umah n mop umah keseluruhannya n cuci segala bilik even last week aku dah wat tapi disebabkan housemate ku yang "amat rajin mengemas" itu selalu "mengemaskan" rumah dengan barang2 diarang n rambut berselerak, aku perlu lakukan lagi sekali sebelum mak

*Update Yang Keterlewatan*

Lewat ke? Memang lewat..hahaha... Its all about my age turn to 26 this year... Amat menyedihkan sebab minggu tu kami semua diselubungi benda tak best... Tapi apa pu thank u very much pada semua yang wish birthday ku.... Expecially mak n adik2.... Tak banyak bende pun yang aku fikir masa hari lahiraku tu... Yang aku ingat aku nak balik kampung tenangkan otak aku.... Hadiah? Tak de sangat tapi apa yang aku dapat sangat la menyentuh jiwa ku... Hadiah 1st aku dari bos kat opis,she suddenly gave me plastic bag from Famous Amos berisi coklat bar dan patung key chain Mr.Bean...Its cute.... Pastu malam g makan2 bodoh je macam biasa macam takde mende happen... Adik kecik ku wish d pagi hari sebelum dia ke sekolah....Speaking tu yang tak tahan...MEsti dia curi2 amik tipon dia dari mak untuk call....Mak bagi dia guna untuk message je... Lepas subuh mak dah message awal2 dah... To my dearest sis, Neda, TQ to wish me early one day but my opismate lagi advance...;).... Adik laki aku l