Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2009

MaCaM NaK MaNdI AiR TeRJuN!!!!

last aku g air terjun awal tahun lepas kat air terjun gunung ledang tangkak dengan mak and adik aku eryn...si eryn berkubang macam anak kerbau...hurmmm...balik kali ni macam nak g la...ajak adik aku si angah sekali...beshnya

NaK BaLik MaNa????

Ari Ahad lepas aku kua ngan mr.bf g untuk lunch n terus cari buku wat tambah koleksi yg sedia ada... Masa dalam kete, duk kepala aku tengah terhenjut2 sebab mengantuk lepas makan tiba2 dia tanya, "Kalau satu masa akan datang, nak anak2 balik umah kampung kat mana?" Aku yang mengantuk secara spontan dan ringkas menjawab, "Balik kampung kat Johor la.Kalau tak mana lagi?" Yearrr... Selamba badak je jawapan aku. Dia cakap lagi, "Kalau macam tu kena la beli umah kat Johor n mestila keje kat sana.Saya keje kat sini n nak beli umah kat sini" Aku senyap.... Tak kata apa2... Tak terkata sebenarnya... Ni mesti sebab aku cakap pasal aku n keje kat Yayasan Pelajaran Johor n pasal niat aku... Hurmmmm.... Sebenarnya aku ada niat dalam ati nak balik keje kat Johor n duduk sana.. Aku nak dekat ngan famili aku terutamanya mak n adik aku... Apa2 senang sikit... Tapi sekarang aku xnak komen apa2... Silent mode terus...

BaLiK KaMpuNg LaGi?

hehehe... aku rasa macam nak balik kampung jek hujung minggu ni... sebab? aku xde aktiviti menarik weekend ni... kalau aku balik kg., kompom aku ada jek menda yg besh boleh di wat... g shopping baju raya, g merayau ngan adik, dpat makan masakan mak, dapat tidur dengan aman, xdela kepanasan macam kat umah sini, bantai tgk astro aku sorang je berkuasa, n etc... hehehe... mesti ada orang kata aku gila balik kg.pasni..

AwArD FrOm CiK AnIm

yeah... aku dapat friendship award dari cik anim... tq sis... aku nak bagi award ni kat dia balik tapi dia dah dapt... org seterusnya aku nak bagi ialah -pn.puteri nuur at-terawis -cik suzilawati sutrisno -pn.maznida....(tidak dapat diigt nama ayahmu) -cik fahiya mohamad 5lagi blog???????? huhuhu... nadai...

JAKIM>HDC>JAKIM

(sekadar gambar hiasan) Kenapa JAKIM? Kenapa HDC? Meh aku cakap kenapa… Aku baru lepas buka website e-Halal HDC untuk log in tengok latest update application yang aku anta beberapa minggu lepas… Aku buka atas dasar keje dan buka saja2… Selama aku keje kat sini, aku banyak berhubung ngan dua badan ni selain dari jabatan di bawah MOH… JAKIM satu jabatan bawah naungan Jabatan Perdana Menteri.. HDC lak satu badan yang ditubuhkan klu xsilap dalam tahun 2006… JAKIM mula wat pensijilan Halal sepenuhnya dalam tahun 2006 di mana sebelum ni permohonan sijil Halal adalah melalui satu syarikat swasta yang beribu pejabt kat seri kembangan… Aku xtau wujud lagi ke x sekarang… Kat sini aku bukan nak pertikai ape… Tapi bila baru2 ni aku terbaca satu keratan akhbar tempatan bertarikh 22.07.2009, aku naik jadi bengang lak… Akhbar tu melaporkan,keputusan Kabinet meluluskan tanggungjawab pengeluaran sijil Halal diambil semula JAKIM… (Padahal benda ni dah disahkan oleh menteri kat jabatan perdana m

LaLoQ...

aku rini datang keje kepala lalok je semacam... kenapa lalok? sebab aku balik keje semlm sampai umah dah kul 12.30a.m... aku sepatutnya kua dr opis 11.30pm tapi disebabkan perkata yang tak dapat dielakkan, aku balik lewat sikit... sampai umah aku mandi2 n bantai makan biskutla, buat air la bagai dan dengan harapan nak terus tidur... tapi apakan daya mataku tetap cerah... cahaya lampu bilik dah diganti cahaya lampu tidur tapi mata ku tetap unggul... huhuhu... aku bangun pasang tv main PS2... dah lepas penat main PS2 aku cuba tidur lagi... pun xleh... aku cuba buka novel yang ada yang lum abis di baca... abis baca novel dekat kul 4.30am... tak leh tidur gak... last2 mata aku hanya terlelap mungkin setengah jam lepas tu.... kalau ari sebelumnya aku hanya boleh tidur kul 3am.. maknanya pagi tadi mata aku lagi degil... ni penyakit lama masa belajar dulu la ni... ape la ubatnya... tolong bagitau sikit kat aku...

Tayar cik CLK

kemarin(21.07.09) keteku cik CLK biru wat hal... sebelum g keje tu aku keluar dari parking umah aku tengok sihat walafiat jek... aku kua umah dalam kul 2.40pm... sampai kat tempat keje dlm 2.55pm.. masa aku parking ci cik CLK ni rasanya sihat lagi... dalam kul 4.10pm dak2 process yg keje pagi call aku kat processing room... budak2 ni macam tau2 jek aku tengah terjah tempat depa wat checking.... budak2 ni kata masa depa nak on the way blk nampak tayar belakang cik CLK pancit kedua2 belah... ah sudah.... aku dah menggelabah bila aku fikir dua biji sekali pancit.... abisla aku... ada spare tyre pun satu jek... mana nak cekau satu lagi.... kalau nak pinjam dak2 yang bawa kelisa pun depa pakai tayar rim 14... aku pakai rim 15.... aku rush kua dr opis lari kat kete aku yg parking kat lua... dah la nak tergelincir depan guard house masa nak kua... nak masuk opis aku macam naik bukit sikit.... bila aku nak kua kena la turun bukit ckit.... aku nak tergelincir tapi nasib bek tangan aku sempat ta

gamba kat kg ritu..

bawah ni gamba masa aku balik kampung minggu lepas.. baru ni sempat transfer...ade gamba yg macam blurrr jek... gamba nanas gergasi berukuran 3jengkal tangan aku abah aku bawa masa balik dari outstation kat pontian menyambut aku depan pintu umah... aku n eryn balik dari b.p tgk movie ice age (adik xsihat sebenarnya) aku tgk aksi ni terus aku terigt aksi aku sendiri bila duk dlm kete n xdrive nasib bek kaki ko tak busuk dik... gamba makan2 kat sabak awor ...x bape clear.. adik dengan pets dia sambil menggayakan baju wonder pet mak beli kat dia(dia request kat mak baju tu, padahal dia xpernah minta2 kalau hal2 baju).. sanggup xmandi sampai tengahari sebab xnak tukar baju... aku dalam perjalan balik ke s.alam tapi nak singgah ke putrajaya n puchong membawa kiriman buah2an mak aku suh bg kepada pn.puteri n Mr.BF,...kete aku dah macam org niaga pasar tani dah.. rupa nanas gergasi nak di buat paceri oleh house mate ku...selamat dicincang... satu mangkuk besar..masak dala

memujuk

Mr.Bf aku memang Mr.Bf paling sengal... paling suka buat aku bengang ngan dia pastu cakap2 ngan aku macam orang xpernah wat salah... muka selamba tembok... aku nak kata aku kuat merajuk, tidak rasanya... nak kata dia yang kuat merajuk, itu memang ye... tapi aku selaku Gf yg memang selamba lagi sempoi... aku malas nak pujuk... dia pun selalu cam tu... cuma time aku mogok baru2 ni dia wat buang tebiat gamaknya.... memula ajak aku outstation weekend g cameron ngan abg n kakak ipar dia sekali... dlm ati mmg hepy macam nak g sebab ari sebelum tu baru sebut2 ngan housemate plan nak g cameron ... tp fikir balik masih sakit ati, aku cakap xnak lagipun masa pendek mesti penat... lpas tu pagi sabtu tu yg nyaman di mana aku yg xbekerja tetiba bangun awal.... lpas basuh baju n kemas umah aku dpt message dr Bf ku yg sengal ajak g makan kat bekas tempat belajo dia kat UPM... kat situ ade tempat peberet aku... aku tolak sebab aku dah melantak nasi lemak n capati pg tu diiringi teh tarik mamak yg kaww

Masih di Sini

Yerrrrrrr... aku masih di opis selepas sehari suntuk dr kul 6.15 am pagi tadi sampai lani... aku pulang lewat ari ni sebab kena back up team 2 sebab ade seko anak beruk yang mc.. gilir2 budak2 ni... muka padahal sihat jek... malas aku caya... tula susah nye budak2 ni... dari dulu lagi dah dimanjakan sangat ngan exec sorang ni n ast.manager aku... huh... last2 aku n amoi sorg lg kena tolong si exec tu settle lab test sume... xpela... ari ni ari kita... ari sok xtau sape kena... huhuhuhu... dah la minggu lepas ari jumaat iaitu 10.07.2009 dimana cukuplah aku bekerja kat LKK ni 2thn pun ade 3ekor anak beruk yg mc n mmg cuti... tinggallah aku , amoi sorg ni n exec aku terkontang kanting... tula bila macai(perlataan bos aku, aku pinjam jap) naik tocang... huhuhu... yang bos aku lg best... mc 3minggu trus... tapi bagus gak... kitarang x tension sgt.. dahla cukup tension ngan singa sekor ni jek... huhuhu..sampai disini... budak lapo nak blk n makan... huhuhu(susah nak makan sebab gusi bengkak)

"DiA" mUnCuL LaGi

aku terjaga pagi td dah lewat... tiba2 dgr org mengaji dah... tapi ape yg wat aku bgn ialah aku tersentak dari mimpi aku sendiri.... dah byk kali aku mimpi "DIA" even sebelum tidur atau ari2 tu aku x fikir dia walau sekelumit pun... aku memang x paham.... kenapa masih ada lagi bayangan "DIA" mengahantui aku... tiap kali MR.BF wat hal ngan aku mesti bayangan "DIA" muncul walau aku x fikir pun pasal "DIA"... aku dilanda pilu jadinya... huhuhu "DIA"

AkU YanG KiAn ....

aku skrg macam xde masa nak bloging sebab kena msk keje shift sejak 14.07.09 ari tu... so... waktu tidur aku pun terhad mula shift kali ni aku kena join shift pg dulu dan prepare calibration semua equipment...aku kena mai awal setengah jam dr org lain... org lain masuk 6.45am, aku kena mai 6.15am... lepas subuh tu kelam kabut dtg keje... nasib bek kua awal n xjam langsung... aku leh sampai opis x sampai 10minit.... hehehe.... sampai di sini saja orang mengantuk menaip sesuatu di atas tinta blog nya...

my Saturday

aku berusaha utk bgn pg semlm dgn awalnya sebab aku nak balik kg...aku igt nak blk ari jumaat mlm tp disebabkan beruk2 yg hampeh 3ekor tu xde, maka aku terpaksa settlekan keje smpai dkt kul 8.30mlm tp tu pun ade benda yg aku xhabiskan...bia singa betina settlekan...padan muka dia....aku kua opis pun dah kul 8.20pm rasenye jumaat tu...mcm manela aku nak blk mlm tu gak...mmg penat... tapi mcm biasa la kan...aku bgn mcm nak g keje n kua umah dalm kul 7lbih...hehehe...aku g bekpes dulu tu baru gerak....nak jln jauh prut kena isi dulu...dlm kul 8 baru bertolak btul2 n sepanjang perjalanan aku mmg happy gila smbil duk calling2 si zila....aku tiba umah dlm kul 10.30...huhuhu...2jam lebih perjalanan...lebih awal setengah jam dr biasa even kepulanganku kali ni diiringi hujan renyai sepjg perjalanan dan mengakibatkan keteku cik CLK dah macam sarung belacan.... aktiviti pertama tiba kat umah ialah mendobi baju sebab mggu ni aku mmg busy gila gaban n baju pun xsempat cuci mlm aku dah trus tido..

AmAziNg BLoG AwArD

I get this from cik Anim ... Time kasih banyak cik Anim....Tapi dia suh aku wat tag dulu... The rules: Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini : Nurzilahanim Mohd.Darunai aka x roomate n senior aku kat poli - orangnya suka sepahkan bilik xkira la lepas bape second je bilik di kemas bersih - pernah tersangkut duri ikan (kategori dah duri macam tulang) kat tekak dia sebab makan laju bebeno n menangis semalaman tp tiba kat hospital sok arinya x nangis atau teresak2 sebab doktor ataupun attendance kat situ handsome..(kira control ayu la) - ada tabiat menjahanamkan rambut sendiri dengan pelbagai gaya -kalau baca buku atau novel mmg cepat dia khatamkan tapi tanya balik apa isi memang dia tak memahami langsung mesej nak disampaikan (setakat abiskan baca) hehehe... -suka wat perdajal belakang aku tapi selalu kantoi nagn aku gak n dia seorang kakak n roomate yang tau hormat member... Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award

IkUtKaN HaTi

Kalau ikutkan hati mati... Kalau ikutkan nafsu durjana... Kalau ikutkan marah bahaya... Entahlah... Susah kekadang aku fikir... Minggu ni si diktator tu datang bulan kot... Menyusahkan orang melampau2... Ingat dia bagus sangat... Nak marah2 orang tengokla dulu diri sendiri... Bila tau diri sendiri yang rupanya silap apsal lak nak cover balik dengan marah lagi orang len... Memang macam sial sikit la kan... Dahla si tua menyusahkan satu department terutamanya aku... Ni si muda lak buat mogok memacam... Yang andartu seekor tu menaikkan bahang bahana lagi... Aduhai... Esok satu hari lagi yang menyeksakan sebab ade dak yang memang awal2 dah apply cuti.. lpas tu ade si mengada2 yang amik mc sampai dua hari... Belum dapat mc dah call xdatang cakap nak mc... Susah la nal cakap... Manusia ni memang susah nak kawal... 3orang je tapi perangai macam2... Lagi senang kawal sekandang lembu... Aku kena sabar and xleh ikutkan ati nak mengamuk... Xpe2... Monday aku on leave... Seminggu sebelum aku da

OnE MaLaYsiA

One Malaysia, Huhuhu.. Kat company aku ni memang cukup dah semua bangsa dan siap ada warga negara asing lagi dari Hong Kong, Bangladesh, India dan Singapura.... Tapi sayang la... Semangat tu xde... Hanya tertitip di bibir manusia bersikap tipikal dan sinis yang hanya nak merendah2kan darjat anak bangsa dan peribumi asal... Biasalah benda ni wujud kat kalangan manusia yang rasa kononnya mereka tertindas... Padahal mereka harus bersyukur dapat duduk dengan aman dan tenteram kat bumi bertuah Malaysia ni dan masih diberikan hak untuk bersuara... Bayangkan kalau negara kita ni macam negara jiran yang lain... Xyah pergi jauh, kita pandang ke utara di mana Thailand negara jiran kita yang terdekat... Tengah duk beribadah kat dalam rumah tuhan pun kena tembak... Yang tembak bukan pendatang asing ke apa tapi sesama mereka yang lain pahaman,yang kononnya majoriti ada kuasa... Kalau kita ke selatan tanah air kita lak, kita pandangla jiran kita kat sana, Singapura... Macam mana anak

Meaning of Life for Me

kehidupan... satu perjalanan panjang... atas pentas dunia sebelum turun ke tempat yg nyata... macam2 kena lepasi sebelum berani turun ke tepi... hasilnya berjaya atau gagal... My life? aku dah malas nak fikir... Let it be... Aku biarkan mcm aku lepaskan anak panah... ikut arah angin... andai angin bertiup kencang... maka... makin payahlah nak cecah target sebenar... andai angin sepoi2 bahasa... xsemestinya boleh sampai target... sebabnya... kadang2 kita manusia alpa dengan apa yg ada... Less affort to get something... inilah ape yg aku nak kata tuk rini... sound like a bit crazy atau dah mmg cRAZY... buang tebiat pe... hehehe...

**IkLaN BiLiK UnTuK DiSeWa**

*sekadar gambar hiasan Buat pembaca blog ku yang dihormati(untuk kali ke-2).. Sila beri bantuan kepada ku (dan housemate ku).. Sila sebarkan kepada rakan2 atau kenalan anda.. Rumah yg disebutkan terletak di Sect.20 Shah Alam Rumahku ini mempunyai satu bilik kosong untuk di sewa: -Kemasukan OGOS 2009 -Muslim perempuan -Warganegara Malaysia saja Bilik yang di sebutkan berukuran berapa aku xkira tp klu susun katil single boleh masuk 4 biji(ade ruang lg) Bilik ni bilik 2nd after bilik utama Rumah teres setingkat kos sederhana 3 bilik 2 bilik air ni juga include sume barang : - washing machine(2 biji auto n manual) - dapur masak include peti ais - tv dengan astro - komputer -dan senang cakap fully furnished cam rumah famili la Rumah yg disebutkan ini berdekatan dgn : -2minit dari Selangor Medical Centre -5minit ke Tesco Shah Alam, Federal Highway -10minit ke Giant sect.18 Shah Alam & Kesas Highway -15minit ke Giant sect.13 Shah Alam & Tesco Extra -15minit ke Pusat Bandar Sh

AkU FeD Up !!!

Kalau la terus2an macam ni, aku rasa aku xkan tahan lagi... Macam mana nak ku luahkan pun aku xtahu.. Hati aku rasa sebal... Haruskah aku berakhir di sini atau stay sabar hadapi... Entahla... Aku pun xtau... Aku letih ... Semua menimbun dalam pale.. Dengan orang yang aku harap memahami pun macam !@#$% ^&*() Bukan ke lebih baik seorang diri... Aku takut aku x sekuat mana.. Entahla... Aku dah fed up!!!!

Boleh X?

Bleh x klu aku gores kete mcm kete atas ni? Rasa-rasa meraung x tuan punya kete ni? Klu korang dah geram sgt kat orang tu korang wat x? Klu tuan punya kete ni marah n gertak korang mase dlm kete tu ape korang rase? Gertak n marah hanya disebabkan benda ntah pape n disebabkan xleh except gurauan,korang bengang x? Klu aku nak bawa kete mcm ni n masukkan sport rim kete sebenar yg lebih cantik dari atas ni dlm lubang rasa puas ati x? Bagi bengkok sikit? Aci x?

**BiLiK UtK. DiSeWa**

*sekadar gambar hiasan Buat pembaca blog ku yang dihormati.. Sila beri bantuan kepada ku (dan housemate ku).. Sila sebarkan kepada rakan2 atau kenalan anda.. Rumah yg disebutkan terletak di Sect.20 Shah Alam Rumahku ini mempunyai satu bilik kosong untuk di sewa: -Kemasukan OGOS 2009 -Muslim perempuan -Warganegara Malaysia saja -Bekerja (bukan student) Bilik yang di sebutkan berukuran berapa aku xkira tp klu susun katil single boleh masuk 4 biji(ade ruang lg) Bilik ni bilik 2nd after bilik utama Rumah teres setingkat kos sederhana 3 bilik 2 bilik air ni juga include sume barang : - washing machine(2 biji auto n manual) - dapur masak include peti ais - tv dengan astro - komputer dan senang cakap fully furnished cam rumah famili la Rumah yg disebutkan ini berdekatan dgn : -2minit dari Selangor Medical Centre -5minit ke Tesco Shah Alam, Federal Highway -10minit ke Giant sect.18 Shah Alam & Kesas Highway -15minit ke Giant sect.13 Shah Alam & Tesco Extra -15minit ke Pusa