Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

Flaming Cool Party!!!!

d hujung majlis..sume dah sengal lelong tiket wayang nak dok pekena mamat ni ajak awek atau auntie kat bawah g..hahaha sesi pkena abg ni g melamar ala2 zamn muda dia dulu mc dsuap kek baby may b'day by the top 5 best attire( dia xdkenakan truk sgt sb pemalu) dgn GM( bdn plg besar)n plant manager (specky blkg mc sorg lg) n with sebahagian geng SRC sebahagian geng SRC Wah...ni dua org mmg ade gosip(adam n winnie) interview abg din(top 5 best attire) The top 5 testing reahsel b4 majlis...dlm dewan yg buruk sblm dicantikkan yg hadir mlm tu..n barisan dpn adalah team SRC..ramai ladies yek kek for may babies with fennel(satu dept team ) Last2 friday (22.05.09,kira dah lapuk gak cite ni..semggu sudah)kat company aku ade wat dinner anjuran Sports & Recreation Club (SRC) LKK(new team n all very fresh n young,sb every year akan ade undian bru utk pemilihan). Aku bertindak sbg members pun bertungkus lumus tuk menjayakan dinner tu even byk bnda n mcm2 happen before that day..

The Crocs

Mlm semlm dgn pnuh smgt aku n Mr.BF g IOI mall puchong bg perjumpaan mengukur kaki di kasut Crocs.... Hahaha... Ini sume idea yg timbul dr chat room kami... Perjumpaan ini dihadiri oleh 7org dewasa dan 30rg kanak yg comel sgt2.... Hadirin dewasanya ialah aku n MR.BF, Pn.Puteri n Mr.Hubbynya abg.Is dgn dsertai bibik mereka bibik Imah dan En.Fizu n isterinya K.Niza.... (Act.Zila nak join tp dia sakit pale)... Kanak2 comei yg hadiri pertemuan ini ialah,Idris,Sophia(slah eja sory ye mamanya) n Naufal.... Macam2 gaya n kerenah budak2 ni... Tp yg sopan n keep cool ialah Sophia... Kitarang berchit chat n bercerita... Rupa2nya kecik je dunia ni... Org ni kenal org tu, org tu knal org ni... Org tu duk dkt tu, org ni dkt gak... Huhuhu... Mcm2.... Tp apapun, at last masg2 dh jumpa n xstakat dgr nama n kenal di alam cyber jek... Hehehe... Apapun aku dpt gak survey n jmpa yg aku nak.. Even aku mula2 minat patern len yg aku npk kat Crocs JJ Bukit Tggi.. Bila dgr patern tu patern lama trus jek cancel

On 26.05.09

hari jadiku thn ni aku anggap mcm ari2 biase jek... sb2nya: 1.aku ade audit utk HACCP dr MOH yg auditor nya cerewet 2.aku bekerja mcm bese tp thn ni kat opis xde org wish n celebrate cam thn2 lpas sb masing2 pning ngan auditor dr pg smpai ptg...except June jek wish n ms.leong (ast.manager aku yg bek ati wish bile aku dah blk umah dlm kul 6.45pm)... 3.mak n eryn xde dgn aku.depa smpat wish pg2 sblm eryn g sek. 4.mood aku xbape baik sb proses bulanan seorg wanita tibe. 5.aku asyik dikunjungi mimpi2 si DIA tp aku xpk pun psal DIA...(antu tul) 6.ntahla....aku rasa xsihat sgt 2-3ari ni... n mcm2 benda dlm otak aku berputar dan berpusing laju.... mmg mcm2...adik2 aku,mak aku,keje aku... hurmmmmm.... xtaula.... layan yolah.....

2009 - 1984 = 25

(latest pict of me on 22.05.09) no keramat dlm hidup aku ialah.... 26.05.1984 (sabtu,sb tu mak aku keras ati kental gila sb lahir ari sabtu mlm lak hah)... Ari ni tepat kul 1.38am ari sabtu aku dlahirkan kat Hospital Daerah Muar (hospital ampuan fatimah kot nama rasmi dia,x igt) oleh Pn. Anom yg dah menunggu 2 thn baru dpt aku... (sblm tu pnah keguguran n klu x aku dah ade seorg abg) Aku dibesarkan dlm suasana kg. dan dpt didikan awal dr mak n arwah nyai aku blah mak(nenek).... Aku dr zmn blaja tabika smpai sek men. pun duk ngan famili (form 1 pnah dpt sek.berasrama pnuh tp xleh go on sb sek agama maahad) Aku lanjutkan pelajaran kat kuantan pahang n skrg dah keje... selama 25thn ni(jublee perak ek 25thn klu xsilap) mcm2 menda aku dah lalui tp cam lum cukp lg aku rasa.... byk bnda aku nak kna blaja... lgpun nabi junjungan kita gak penah ckp, belajarlah sehingga liang lahad... aku harap aku dpjgkan umur, murah rezeki dan bahagia dunia akhirat... xnak pjg2... thn ni aku dpt hadiah 1st d

keje,A.F,jam &movie

last saturday aku msk keje... aku keje weekend mmg xdehal as long as xde aktiviti len... aku msk keje byk merepek jek... tp elaun jln gak..... blk koje aku trus g jmpa n amik zila kat puchong n mkn kat old town white coffee puchong... kat sana gak la gamaknya jam adidas pemberian MR BF tercicir... aku sjak akhir2 ni suka sgt pkai jam tu... aku xtau la nape pdhal klu g keje aku slalu pkai jam buruk aku jek... sblm aku kua kete tetibe jek aku buka jam tu sb cam pns sb jam tu jnis melekap kat tgn.... ade terdetik kat ati aku klu cicir naya jek... so aku ltak bwh ckit ... tp bila ptg aku nak g AF, aku cari jam tu merata xde.... aku suspek jatuh mase bayar kat counter .... sb lpas g sane aku x g memana dgn beg tu... dlm kete pn xde.... blk tu aku pnat sgt... aku dah la terlelap.... g klam kabut xkira p mana la... aku mmg2 xsuka.... bnda klam kabut camtu atau lari dr planing akan buat aku hangin satu badan.... mlm tu aku g AF mmg rasa cam xbesh atas byk sb.... may b

SELAMAT HARI GURU

SELAMAT HARI GURU!!!!! bila igt zmn belajo msti igt tok guru kita sume kan.... cikgu2 kitala.... mcm2 pesen aku rasa.... lecturer pn guru gak la,.... warga pengajar.... zmn aku sk dulu mcm2 perangai cikgu aku suka perhati.... hehehe.... tabiat aku la tu.... bila tibe ari jumaat, aku still leh igt warna atau fesyen baju cikgu tu pkai tuk smggu....(sbg contoh yek) bukan aku sngaja nak mengingat tp dah terigt,.... hahaha.. nasibla cikgu2 atau lecturer aku yg slalu m'jd mgsa aku perhatika.... dulu zmn sek rendah aku ada beberapa org nama cikgu yg mmg aku xkan leh lupa smpai bebila la aku rasa....sb depa wat aku anak murid kesygan....hehehe... SEK RENDAH (SKJY): Ms.Khoo Lan Hong-teacher kitarang yg dpggil ms.kucing.dia botak katanya smpai ada kata dia pkai rambut palsu n ade antr geng aku(dak jambori pengakap) yg nakal nak guna pancing kait rambut dia....hahaha...sengal... Cikgu Hudari/Razak- cikgu ni guru klas aku dr darjah 1-4....lama gila ngan dia....xsiap math xle

gAJI DuLU n sKrg

Dulu gaji kecik kos rendah.... senang ckp cam nila.. graduate yg kua dlm thn 1994(aku darjah 4 lg time tu) mempunyai ijazah dlm bidang sains sbg contoh kimia n biotech la...menerima gaji RM1200(siap tolak EPF & SOCSO).... Kira tggi tu... tu kira cam 1st job tuk depa.... Bila tgk blk skrg n 15thn lepas betapa beza sgt ... snang kira ikut peratus pendapatan n perbelanjaan.... cek blk gaji msg2..... Aku starting gaji aku thn 2005 just RM900 (kira gaji bersih n aku diploma jek)... Dak degree aku rasa RM1800 @ RM1500(klu salah tolg btulkan..almaklumla...den xdo degree) aku kira2 blk mmg la ya ampunnnn.... betapa mewahnya dulu.... skrg msk tandas pun bayar wei... plg murah 20sen.... Dulu RM60k keatas adala rate kete Merc. n BMW lbh kurg thn 1970an... Tp skrg to rate tuk kete cam MyVi keatas...kete malaysia yg ok tu yek.... Betapa la berbeda beb... Dulu klu RM30 leh isi kete proton saga full tank tu.... skrg kete proton bapak aku tu RM30 separuh pn jauh... Klu isi kat kete aku CLK(cute li

KReaTiF?

Pg td dlm kul 1.00am++ aku bru blk dr summit tgk movie Power Kids ngan zila... Act. kitarang tgk movie lpas aku g survey brg club... Aku blk dgn selamba badak mandi, basuh baju (even pg td bru sedar x msk softener n rinse lg skali) n tgk tv.... Aku tdo lmbt gak la gamaknya sb duk tgk tv... Xsedar diri ari ni kene keje msk pg sb smlm satu area Seksyen 16(atau lbih dr area ni) black out tiba2 dr kul 3.50pm smpai 8.25pm.... Aku tertgk TV3, Malaysia Hari Ini Ulangan(sb xde cite len n malas tgk dvd,makin lmbat kang aku tdo) ... Pengacaranya,Wardina Saffiyah n Mazidulakmal Depa bincang psal "pemikiran secara kreatif".... Aku tersentuh gak n terpfikir lak pasal topik dia.... KREATIF? Mengikut data yg dinyatakan, anak Malaysia masih dikategorikan sebagai kurg kreatif... masih dlm kotak... dlm kotak yg dimaksudkan sama la mcm katak bawah tempurung.... Ataupun still xberkembang..... Aku rasa cam x setuju psal bnda yg satu ni.... Yg sebenarnya anak Malaysia sgt kreatif

AKu & HaRi JumAaT

Ari ni aku dtg keje lmbat dsbabkan sebungkus nasi lemak utk seorg budak yg nek lemak... Aku bgn mcm bese....(even rasa mcm nak mc sb kaki aku xleh grak pg td...kekejengan yg menyakitkan..) Kua umah mcm bese tp dsbbkan tmpat ns lemak tu jamd... aku pn jd sangkut kat jamd... Tbe opis dah lmbat 2minit...(2minit kat cni pun kna cut gak) Aku mmg moody satu pg td... tambah2 lg aku nye work load 2mggu ni bertambah... last week consider aku leh lyn lg tp bila dtg mggu ni... aku rasa nak muntah pn ade.... HACCP audit mggu ni tunda next week, aku lega...(even ade document still pending) Free Sale Cert expired smlm tp not urgent kta marketing... aku lps dah...(sb cek company tuk payment xdpt lg) Court kes lak muncul awal mggu ni... aku lak kna handle... aduhai.... pening.... act. kes tu cam kes aniaya... mmg @#$%^&* btulla.... so dr awal mggu untill end of this week aku cbuk kumpul bhn ngan back up from my team... lega ckitla.... tp yg xbesh officer yg aku nak kna contact

12 MAy

12 may 1981... pd ari ni MR BF aku tgk dunia... smlm gnap umur dia 28thn... aku kenal dia hampir 2thn lbh dah dr dak umah dia yg jugak senior sek.aku... orgnye slambe... kasar ckit sb adik beradik dia sume lelaki he's 2nd from 6... gila kete n pantang rase xbesh kat kete dia kompom g mask kdai baiki... psal mkn xbape nak kisah n xcerewet.... tp psal pakaian n brg dia, dia kisah... brg dia memahal... kekadang aku bisg gak... klu nak cite byk lg.... aku dan dia mmg jarang bg hadiah b'day ... bila ari biasa nak bg kitarang bg... very simple n sempoi.... smlm aku juz kua dinner ngan dia kat kedai pcik kenny.... dia mkn mmg kussss mangat... tp aku blanje la... anyway... aku doa dia sntiasa sihat n happy... sb... dia xsuka share problem ngan aku.... susah n liat amik gambo....ni gambo dia men ngan anak buah dia kat spital

ape yg org tau & phm?

ckp mmg mcm btul jek.... dlm ati sape tau? ckp mmg mcm bagus jek... actual nye pnah wat ke? ckp mcm dah alami jek... pernah ke lalui? ckp mcm pernah jumpa jek... pernah jumpa ke? ckp mmg senang... tp sblm ckp tanya la dulu... ckp boleh lps... tp sblm ckp fikir dulu... ckp boleh mcm2... tp fikirla ati org.... ckp boleh sesedap rasa.... tp igt2la... apa kata org? tau ke yg sebenarnya... apa org wat? tau ke akibatnya... apa org anggap? tau ke halnya.... apa yg org tau & org paham ? diaorang tak tau....

Pending:TaG & AwaRD FrOm Cik AniM n CiK ZIla

(xtau nape gambo jd kocik) Peraturan nak jawab tag ni ialah : 1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda. -Copy sudah.... 2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda . - Cik Nurzilahanim n Cik Suzilawati yg bg award ni kat aku... - cik anim senior aku dan penah merangkap roommate masa belajo kat polisa dulu...dah7thn aku knal dia...kisah selanjutnya sila lawat link blog dia " Welcome to dunia anehku" -Cik Zila,aku nye junior bwh satu sem, dia sebaya jek pdhal cuma 2nd intake...kira coursemt pun yek,roommte pun pnah, sekg.pun yek(batu pahat gurl),kaki lepak skang pun yek...apepun baca link blog dia "Must Be Open----->" -apepun dua org ni mmg gila2 dan kadang2 gila....(Bakawalianz mmg mcm tu kot...hahaha) 3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag) 1.Aku anak 1st dlm famili juga cucu 1st blah famili abah aku... 2

aku pening!!!!

Aku tulis blog ni tuk release tension aku... aku byk keje.. gila gaban byk.. bila musim nak di audit... mcm ni la musim melanda.. bak musim banjir mlanda pantai.. bak musim kemarau melanda padang pasir... bagaikan rindu melanda pecinta... bagaikan treler merempuh motor.... bagaikan kete kebal melenyek tembikai.... huhuhu.. aku pning.... tp layan jek koje ni.... dan sebab tu la aku n opismate aku... dgn selmba msk agak lewat lpas mkn... dlm 2mggu ni jela... hehehehe.... kitarang xde punchcard waktu mkn maaa.... (jgn tiru aksi ini di tmpat keje anda)

LaDIes DaY!!!

Ari Sabtu lpas aku amik keputusan tuk bw mak aku n adik aku kua jln2 sb ari jumaat tu (labour day) aku duk bantai tdo jek kat umah... sampai betis kiriku d sengat bee lg... mak kata"tu la, tdo xigt dunia, tv tgk org...pkai sua pndek lg".. pdas siut... aku igt nak bw depa g air terjun gunung ledang tgkak tp takut rmai org... adik laki ku xnak join sb dating memjg bila awex dia blk kg cuti... abah lgla jgn harap... so bila xjd g air terjun, aku amik keputusan tuk bawa eryn mengenal sejarah,... hehehe.. aku bawa g malacca yg 45minit perjlnn dr umah.... aku bawa dia g muzium tp bukan muzium rakyat.. sebab dia takut patung... so... aku bawa dia n mak g muzium samudera,laut n tldm(tiket tuk 3org xsampai rm10 utk 3muzium)... tp seblm tu jom mkn cendol gula malacca dulu... nikmatila gamba2 yg xbape byk n yg xbape sharp kat bawah ni.: manis mula2 mmg sedap.. makan cendol smbil tgk org lalu lalang...hehehe.. 3ladies (act.2&half) of the day konon2 kat tepi

pending pict:wedding abg iwan

kat umah segamat depa xsanding just pkai baju pngantin n makan berdamai jek gamba dgn kazen2 cute depa n maksu yek(pastu abg iwan trus tuka bju n kna basuh periuk...hhahahah) aku dan dj of the day...kazen aku gak..import dr kluang...Pn.monaliza yg juga bersama anak dia jd dj n pnyanyi(anak dia g mane ntah) start gamba ni ke bwh sume gamba atas gamba sb. aku xde mase sanding umah k.mas... aku g time nikah jek sb ptg g umah kazen aku anak dia kawin... pnat.... gamba nikah x amik sb bateri fon gila ni gamba malam berinai bsar kat umah k.mas.lg cantik dr baju sanding..hahaha.(warna baju pgantin idamanku...tp kna tgk laki aku glap x,...hahaha) mcm magazine lak cantikla...

BACUL?DAYUS?

Susah bila cakap pasal 2 perkara ni…. Dengan orang lua pijak semut pun xmati….. Lembut,sopan santun, cakap pun dengar x dengar macam dalam kelambu… Apa orang cakap xberani nak lawan atau bela diri walaupun tertindas dan merugikan semua org…. Cuba lak test suara kat umah dengan famili… Bercakap menengking sampai satu kampung dengar…. Bila ditegur lagi mengamuk habis sume orang kena.. Bila di nasihatkan abis sume dihambur,dibaling…. Jahanamkan sume barang… Keras kepala kalah batu tepi pantai… Batu tepi pantai pun lama2 terhakis dek air laut…. Tangungjawab semua lepas tangan…. Susah kalau jumpa manusia macam ni…. Kalau menyusahkan diri sendiri takpe…. Ni menyakitkan ati org len…. Menyusahkan org len… Wat org keliling sengsara hati dan jiwa…. Hurmmmm…. Doakan je la berubah…. Xkisahla klu org tu makin tua pun… Tp sampai bila boleh sabo? Xtaula…… huhuhu... tetiba aku tulis psal bnda cam ni lak... sengal tul!!!!

UITM/UPM/POLISAS?

Aku dak u? huhuu...masuk u pnah...blaja kat u utk kursus pnah tp.... grad. dr u mmg xpenah.. huhuhuhu... rata2 org opis aku mmg xtau aku dak politeknik sultan haji ahmad shah (polisas)kuantan pahang-politeknik ke-2 tertua di malaysia dak u di pk nye... masin mulut depa... Aminnnnn... satu ari akan ku dapat gulungan ijazah dr u... aku mmg nak smbung blaja tp... keadaan masa n poket ku x izinkan lg... Rata2 diarang kata aku dak food tech upm x pun klu geng dr upm kata aku dak food uitm... sume xsangka aku dak "poli" jek... Tp aku bangga sb dak poli pun dah dianggap standing dak"U"... Meaning dak poli pun ade Quality tau... InsyaAllah dgn smgt cam ni akan ku sambung blajo lg... Aminnnnnnnnnn