Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2009

aku nan blurrrrrrr

dua ari ni aku byk keje even xde production.. kesimpulannya mggu ni even keje dlm 3ari jek tp siang mlm aku bz... siang kat tmpt keje... layan jek keje yg ade.. blk lak, layan wat keje n g buat ape yg patut... akhirnya aku blurrrr.... dan wat jek mlas nak pk pjg... huhuhu... xpe2.... pg2 sok lpas subuh blk kg trus bw adik aku n mak aku jejln... lega kan ke blurr an aku...hehehe

ZiPPPPsssss....

ari ni aku nak kua lunch dgn muka pnuh smgt... ape xnya klu dr pg msk keje kul 8 smpai lunch hour dgr ceramah dr bos2 jek.... kitarang nye training program utk staff sume postpone... hampeh tull... tp bagus gak sb aku mcm blur2 nak jd trainer tuk microbe ari ni... smlm mengjar tuk lab manual pn sengal2 ubi.... sblm g lunch mmg aku nye tabiat g toilet dulu... ari ni lpas mlpskan hajat kcil ku aku trus tergesa2 nak kua sb dak june dah tggu nak g bank.... tp......... TIBA2... Zip seluarku xleh nak gabung... ROSAKKKKKKKK,...... huwaaaaaaaaaa.... dahla rini pkai baju agak singkat.. songal botol la.... kuat sgt ke aku tarik zip? xrasenye .... sua ni sua peberet aku... slalu pkai n cuci kot.... aku terpaksa blk umah n ganti sua da... nsb bek umah dkt jek.... aku g tapau dkt2 umah pun tertarik2 baju... takut org npk...huhuhuhu ZIP SUA YG SONGAL

KaWen!!KaWeN!!

Benda yg aku plg alergi nak dgr bila blk kg atau g knduri kawin terutamnya kenduri kazen2 aku atau anak2 kazen aku... knape? aku rasa mcm xsedia lg kot.. Pdhal MR Bf n famili dia dah bersungguh... bukan senang tggungjawab org dah kawin wei... aku pn tgk org keliling yg dah kawin pn kadang2 wat aku takut.... huru hara pn ade.... lgpun ati aku xterbuka lgla.... ntahla... dulu aku pnah kata, selg DIA xkawin lg, aku may b xnak kawin dulu... knape? xtau la...terkeluar dr mulut aku tibe2 time tu... ni kena badi dah gamaknya... aku tau mmgla smpai bila jek leh thn aku xnak kawin kan... dr awal thn 2007 smpai la la ni aku dhujani jmputan kawin yg sememmgnya aku xhampakan n aku hadir kebykkkannya.... Hurmmmm.... Bila gamaknya ati aku nak terbuka yek.... Dulu mak kata selg umah tak siap xleh tunang atau kawin... ni umah blkg dah siap, umah dpn bakal wat pun anak dia yg sorg ni wat xpaham jek.... angah kawin dulu mmg... may b bulan 9 kang time raya dia tunang(nak langkah ben

Abg Iwan's Wedding

Ahad bersamaan 26.04.2009... kazen ku Awansu Bin Roslan n MAslina binti????? Selamat mengadakan kenduri diarng kat umah pakcik aku kat segamat.. Diarang dah nikah awal dah....n dah sanding kat umah k.mas bulan lps.... Aku rasa mcm syok je tgk kazen aku i... sama padan sama cantik .... Abg iwan ni antr. kazen aku yg mmg pemalu thp gaban... mase kecik smpai dah besa.... kawan sek diapn kata dia pemalu teutamaya dgn pmpuan tp ntah camne dia tackle k.mas aku pn xtau... Diarang dah kawan since sek rendah lg.. byangkanlabetapa lama nya hub.depa... Diarg kawin sebaya. abg iwan tua sethn jek dr aku.... dan abg iwan ni antara kazen aku yg bleh dkategorikan hensem n cute dan ramai peminat include antaranya kazen2 aku sndr..... hehehehe... semlm aku pn pnat thp gaban mase g umah pakcik aku ni...bayangkanla g pg2 buta blk dah ptg dkat mlm.... dah la kna rewang2(tolong2) kakak2 dia sb dua org kakak dia mak buyong,tggal sorg jek anak dah beso n xberisi... aku la sbagai kazen yg berjaya menolong depa

EryN dan LApTop

Entry ni ditaip sendiri oleh adik aku eryn start dr gamba kebawah adalah hasil nukilan dia yg duk sibuk dr td duk menempek sblh aku dpn laptop...She's request to type something in my blog: hay... kitatest guna aje ni... babai....

HeY LaDieS!!!!

Mulut lelaki banyak juGa taK jUJUR bILA SAKIT hati wanita BISANYA NANGIS.. suDAH ku bilang jangan terlalu CINTA kalau PATAH HATI siapa mau nolong SEPERTI langit dan matahari tak bersatu lagi,, HEY LADIES.. jangan mau di bilang LEMAH KIta juga bisa meniPu dan mendua bila wanita sudah beraksi DIA HanccuuR... HEY LADIES.. sekarang cinta pakai OTAK JANGAN MAU rugi HATI juga rugi WAKTU BILA DIA Merayumu INGAT semua BOHONG\'.. MEMANGLAH tak semua laki-laki BUSUK namun ladies tetaplah harus waspaDA Semogalah kita semua akhirnya mendapatkan CINTA YANG TULUS

JHB & JKR

Jumaat bersamaan dgn 24-04-09 iaitu smlm... aku ngan Zila pnuh smgt utk blk even aku tau dhati dan kepala masing2 duk terlintas psal perkara yg perlu dtaggung kat bahu masg2 ble tiba umah karang.... namun kitarang mmg happy n sempoi layan jek.... ptg tu sblm grak msg2 bersihkan JHB & JKR masing2.... mlmnye kitarang gerak lbih kurg kul 8.30++pm(even sbnanye kitarang nak grak lbih awal...) Besela kan ...janji melayu...ikut jam bombay...hehehe... Lpas maghrib tu smpatla aku lelap dl 15minit camtu... Aku ngan zila amik jln puchong,putrajaya,dengkil trus ke nilai negeri 9... Kitarang stop mkn kat bandar baru nilai... Kat port lame aku melepak mase keje kfc dulu... iaitu kedai abe....dahla parking hampeh...pnuh.... lpas mkn dlm kul 10 tu kitarang grak trus...kat tol nilai aku tgk dh pjg dah beratur... huhuhu... Aku ngan zila nama jek dua kete tp cam grak dlm satu kete...xhabis2 duk msg... hehehe... kat highway kitarang mmg dgn sempoi nye lenjan JHB n JKR kitarang.... lorong kanan memjg x

jIWa hAMpa SenGAl UbI

smlm blk keje dgn pnuh smgt aku blk even kua opis dah kul 6.45pm.... aku tibe umah trus g mandi2,maghrib,pastu tggu zila... knape aku smgt sgt? sb aku nak amik amplang(mknn sabah) kat c arip kat umah dia d ampang... zila tbe kul 8++.... aku dah berasap time tu... lapo.... lpas mkn dlm kul 9++ kitarang grak p ampang n jumpa k.nim skali lpas dia blk kelas bahasa... k.nim amik amik arip bia jd cpt ckit... kitarang jmpa kat old town white coffee... nak kta aku dah lama x p umah k.nim, lum ade sethn tp sentiasa jek terlajak amik simpg ke jln ampang... nasib bek tau pusing blk... Tiba jek kat o.t.w.c... lpas amik port, arip buka mulut kata amplang aku dah abis dmkn ayah dia... huhuhuhu... jiwa hampa beb.... bukan rezeki aku...tggu bnda tu lama dh.... since dia g out station smpai blk outstation lg... tp xpe.... dia dah janji bln 5 kang dia nak bli tuk aku bile dia outstation kat sana lg... zila kata dia pn nak pos kat aku bila dia blk sabah kang... huhuhu...TQ korang....

AwaRd CutE

disebabkan aku amik award ni dr cik anim, aku kna ikut syarat yg telah dtetapkan oleh beliau iaitu my cute picture (kononnye la)n the reason i choose the pict. KNAPE AKU SUKA GAMBA NI N RASA CAM CUTE? SB: aku rasa aku mcm xbape chubby n aku npk lg cerah dr eryn...n mcm cute la...hahaha

aWaRd: BanGgA Aku SEoRg PeREmpUAn

Syarat2 menerima award ini: 1. Pastikan jantina anda ialah perempuan 2. Copy badge sebagai award anda 3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan 4. Pass kan award ini kepada girl-friends andaAKu terima award nie.... 1. syukur mmg aku seorg perempuan since mak aku lahikan aku 25thn dulu 2. dah Copy pn... 3. Sebab aku bangga jadi perempuan a)perempuan boleh guna dua2 blah otak dlm satu masa b)perempuan lbih flexible,matured,gorgeous,memikat,cun dan anggun dlm satu2 masa c)perempuan leh pkai make up, dressing ayu2,pkai warna yg soft dan xde sape nak kata(imagine laki yg wat mesti buruk kan) d)perempuan tggu org meminang n duit blanje kenduri kawin xyah kua byk sb dapat hantaran dah...hehehe e)perempuan leh mngandung dan bersalin n lupuskan srba sdkit dosa sewaktu mlahirkan anak n xde org kata syurga bawah tapak ayah msti bawah kaki mak nye... f)perempuan yg gagah brani dlm sejarah n dsbabkan tu nama pempuan yg gagah brani a.k.a mcm pahalwan mmg snang nak igt xmcm laki yg

aKu rInDU "DIA"

Aku xtau knape aku rindu dia... knape? aku tak tau jawpan nya... macam mana ? aku pun xtau sb aku lgsung xpk pasal dia... di mana? aku xtau mana dia..aku d rumah sewa ku d shah alam... Bila? smlm mase aku sakit aku tiba2 igt dia n indu... andai membe2ku c zila n arip ade mase tu msti dak 2 org tu dah rebus pale aku bg bersih dr igt dia.... aku cuba namun aku x berdaya utk hlgkan segala knangan tntg dia... dia istimewa utk ku? YA.... amat istimewa... TP.... aku mmg tau aku xlayak utk dia.... KNAPE? hanya aku dan dia yg tau.... Andai jodoh xke mana... Sekiranya dia dh jumpa yg istimewa...aku doa dia bahagia tp aku xkan jmpa diarang.... aku akan makan ati....bukan cemburu namun pilu

MC n Cuti

aku MC semlm.... aku kna sakit pale sgt2 n backpain problem... doc. kata aku kna jaga makan aku... aku rasa psal mkn aku xde masalah pun... Dia bg aku charcoal untuk dmakan... mcm was2 jek aku tgk bnda alah tu... smlm kul 8.30am aku dah tbe kat kinik tu tp time kata 8.30am buka tp dkt 9am bru pintu xdkunci...doc lak dtg kul 9.30am... dah la pggil xikut turutan no. x berintegriti lgsung... aku kua dr kinik tu tepat kul 11.20am... bayangkanla betapa lamanya..... Psal aku pning doc kata aku nye pemakanan masa xbtul....aku rasa ok jek kcuali pg kekadang aku x amik bekpes... Psal back pain aku tu doc kata dsbabkn aku nye urat/otot yg pnah injured sblm ni bgkak blk and kejang (masa aku form5 dulu aku pnah xciden jd superwoman terplanting jauh sb elak org mlintas xtgk kanan kiri). Dia kata aku xleh baring atas katil yg lembik or keras sgt n jgn smpai bdan tenggelam dlm tilam.... Huhuhu....leh la aku demand lps ni bila nak bli tilam.... aku gak dinasihatkan utk maintain brat bdn

mOOd xbAIk

Aku dr pg td mmg mood xbape ok... pg td ikut kan ati mmg mlas nak keje...tp pk byk keje aku gagahkan gak bdan aku nih... hasilnya dtg keje 4minit lg sblm kul 8am... bila tb ptg ni bdan aku dah makin pnas... ade harapan amik mc ni sok... zila n dak umah dia ajak g celebrate b'day pp bf najwa pun aku xlarat... may b psal ni mood aku berkaler2 ari ni.... huhuhuhu...

AKU TERKILAN

ari ni Tuesday 21.04.2009 aku rase xbesh sgt2.... ni sb terbawa2 letih smlm g audit kilang gula kat kuala nerang kedah kot n xcukup tdo.... smlm aku terpaksa bgn seawal 4.30am utk memastikan aku ade kat umah utk parking kete kat sana kul 5am.... mlm tu lak aku tdo hampir kul 2am sb aku kna backpain n bahu aku mragam....aku sapu yoko2 tp terlebih pulak... panas... sblh pg tu,D entrance kota kemuning 2 aku terlajak n npk tol.... alamak....toleh blkg n tgk xde knderaan len so....aku psg double signal dan UNDURRRRR.... tbe kat LCCT kul 6am....flite kul 7.10am.... spjg perjlnn dr umah jun n dlm flite aku bntai tdo... on the way g GPT pun aku tdo... dah la kilang besa, bertingkat2,pnas lg...grak dr satu tmpt ke satu tmpt, jln kaki yer... pnat.... tp aku bgga bila dtg kat tmpt tu... the owner adalah malay dan segala prasarana siap dsediakan utk staf....termsk umah... kilang ni gak guna air dan bkalan elektrik yg dijana oleh pusat kuasa diarang sndr.... mase kat GPT tu aku dpt call dr seseorg

PENEMUAN ZILA

Ari ahad maghrib tu aku dpt misscall dr satu no.celcom 019-"7".. actually aku mmg alergik ngan no celcom dr johor tp ntah knape no.yg aku xknal ni, aku brani lak call blk... angkat tp xclear or snyap.... lpas maghrib aku dpt m'call lg... n aku dpt msg dr empunya diri "ZILA" dia msg "aku ni, zila....." aku kompius Pastu Ada lak kata "kitarang nak rempit g umah ko ni" aku tggu jek.... dlm kul 8++pm....zila smpai ngan ada dgn JKR 3800 dia... aku masih geram dgn dia tp aku lpaskan kat jalal mase nak amik dia kat jln kebun... even mlm tu spatutnya aku kna tdo awal sb aku kna bgn kul 4.30am pd ari isnin... aku xkisah sb aku nak tau ape yg sbnanye terjd pd dia.... aku plik bin ajaib bila dia hlgkan diri mcm tu jek.... mlm tu g ani sup utara kat sect.9.. dia wat cam bese jek.... geram aku.... tp dia janji utk xplain sume dlm blog dia.... pg ni aku buka blog dia n aku dah phm

Di MaNA ZiLla?

Zila@ Suzilawati Sutrisno diadapati hilang tanpa khabar berita.... Berita terakhir yg aku dpt dr dia ari Ahad (12.04.09)... Waktu tu dia on the way blk Johor dgn ayah dia selepas gerak dr Titiwangsa.... Dia hanya inform aku yg bateri dia low n nak off h/p trus... Since ari tu aku xde dgr kabo berita lgsung dr dia.... Di mana Zila? Dia kata ari Selasa akan blk Puchong tp smpai smlm xde... Aku msg dia dr ari isnin smpai smlm..... no reply.... Aku try call smlm,mcm off... Aku tanye roomt dia najwa,dak tu tanye aku blk mane hilgnya zila..... Kompius den..... Zila, ke mana kau menghilg? Di kg, tp knape senyap? Last week mase kitarang hang out dia asyik ckp kat aku dia ade surprise... Just Nazri, Sumaiyah n geng ronggeng dia jek tau dia kata.... Ape dia hah? Aku time tu mlas nak amik port.... Tapi sekarang... Ke mana hilangnya??? OOOOOHHHHh.... Zila.. Andai kau membaca coretan ini...kau reply la kami.... hehehe

MelAyU VS OtHeRS

Xdinafikan mmg aku anak campuran tp dsbabkan persekitaran aku dr kcik lbh ke melayu n jawa aku akan rasa sedih n malu bila org melayu kita buat hal..... aku pun ade darah melayu yg mengalir dlm badan aku nih...... bangsa lain akan pandang serong bila kita sebagai bumiputera atau lbih tpat bangsa pemerintah atau bangsa kerajaan asal wat hal... diarang kat dpn tunjuk simpati diiringi wajah sinis yg kadangkala kita xperasan tp kat blkg tepuk tgn..... aku rasa sume ni ketara bila aku masuk alam pekerjaan dan zaman belajar .... aku mmg keje dkelilingi oleh pelbagai bangsa dan adat resam yg berbeza.... tp kebykkan adalah ce ya nun alif la....... aku perasan bila org kata... "huh, india!semangat berkaum ngan kaum dia jek...." mmg....diarang mmg mcm tu, tp kita kna pk dr segi positif pulak.... mereka syg bangsa n agama diarg... bersatu dlm satu bgsa... even kes hindraf tu dulu mcm bangkang kerajaan tp pengerusi m.i.c still sokong PM bru kita melepskn tahanan ISA (geng Hi

Pg yg Gelap

Pg ni dlm kul 6.15 ade org msg mnta aku replace wat calibration equipmnt lab.... Reason: "amin ko msk awal ye,sini hujan aku xdpt dtg sb xde baju hujan..." Reason jenis apakah itu? Dia sape utk ckp mcm tu kat aku? aku ignore... aku xkisah utk dtg awal tp dak2 ni sjak2 akhir ni makin mengada2.... malas aku nak layan... masing2 dah tua pn...lg tua jauh dr aku pn ade, 29,50++ lg tua dr abah aku... Tp prangai ntah pape...klu kawin tu masing2 anak dah berderet yg sorg tu dah leh dpt cucu gamaknya... Xlama pastu, msg from my exec msk....hurmmmmm...lain lak msg dak tu pd exec aku... Mmg Melayu nak hancurkan melayu mcm tu la... Dpn ckp len.blkg ckp len... Aku marah btul.... Exec aku call aku dah ade kat toilet .... Ble aku kata aku ok, dia lak reply" xpela, aku dah tbe pn kna hujan nih"...ape jnis ayat tuh? Tp xpela...aku wat xphm jek tp bile aku nak kua pntu blk jek nk g keje, ade botol lotion jatuh jari kaki kiri aku,... pergh....rase pg2 darah dh naik...botol bsa tu....s

teringinnye...

Aku tiba2 terign nak mkn chicken grilled(sb aku xmkn daging) kat stizzer uptown lama... Knape tibe2 aku tergn?aku pn xtau.. aku jugak terbayang sate kat kajang tp bukan sate kajang haji samuri...ini kat seafood restoran kat kajang...lg juicy...hurrmmmmm....sedapnye.... Aku jugak xleh lupa ikan msk 3rasa dia...huhuhu....selera mcm biawak...hahaha... aku lapo pun yek ni..... skrg aku xleh mkn lmbat tp bila mkn ckit2 jek...hurmmmm...xbesh.... Aku mcm nak mkn kenny rogers pn yek...nak mkn dumpling pun yek (yg halal yek) n yg pasti skrg aku gila nak mkn mknn bukan hasil dr padi...huhuhu...blk dr kg.jangkit eryn la ni.... Yg pastinya aku dah tau mane nak cr pasembur sdap kat area selangor n K.l....iaitu kat kepong.... heheheh... aku jmpa mase survey tmpat chinese restaurant halal utk dinner company....n SRC club kitarang... Aku teringin nak mkn....aku tau sape mangsa utk anta ke tmpt2 ni... hehehe...MR.BF la...hehehe

huHUhuHU

this week aku bermasalah dgn kaki tgn ku sndr... maksud aku anggota bdn ku sndr bukannya kaki tgn tmpat keje... Weekend ritu aku blk kg...naik je umah mlm ari jumaat tu aku trus mask blk without on lampu.... Tiba2 kaki aku kna sengat ngan penyengat yg tibe2 bermastautin kat blk aku.... Aku on lampu n dgr bunyi berdengung bygkan la dia nye sarang dah sama besa mcm mgkuk laksa shake.... itupun abah leh ignore lg....yela..bilk yg jarang berpghuni kn....nak wat camno.... ..antooo tul... aku dah basuh kaki la.... dah beberapa ari ni kaki kanan aku chubby semcm jek... mula2 kna lgla jln terhinjut2... Dan lepas beberapa ari tggal rase gatal jek la kat tmpt kna sengat tu... blk dr kg. ahad tu lak.....pergelangan tgn kanan aku lak start sakit... aku xperasan knape... pg2 buta dlm kul 4 ari isnin tu, aku merengek sndr sb tahan sakit kt tgn n back pain.. Aku dah lama ade masalah back pain ni since aku xciden mase form 5 dlu... tp dah lame xdtg menyerang .... Dlu mase study n jd roomate sorg kakak

Selera mkn down!!

Aku mula risau bila selera mkn aku down... Bukan aku sorg jek yg persan tp my BF n dak opis aku pn prasan... Aku nye selera mkn down sjak aku kna Diarrhoea 24.03.09 ari tu... Slalunya aku klu dah mkn laksa penang tu, bleh lg mlantak nasi sparuh dgn lauk yg bnyk lg...(eg.) Tp sejak akhir2 ni, nasi sepinggan dgn lauk ala kadar pn susah nak settlekan.... Tapi ape yg aku prasan, bila berat bdn aku dah mula nak cecah 52++kg...aku nye selera mkn mmg down... Pdhal pd aku xde mende pun.... Yg xbesh nye bila aku g ngan dak opis aku yg sama2 antu mkn, depa leh mlantak aku lak dah full.... Wat masa ni bnda yg aku terign nak mkn ialah pasembor ori penang n cendol melaka...huhuhu... Nape nih..... I LOVE FOODS......

eRyn

Nur Heizryn Amirah Binti Md.Hulifah,…(Cahaya Ketua Puteri) (aka adik ,eryn,mira n nama top masa kecik ulat nangka sb xtau diam n dak kecik @ketot…pdhal dia ni tggi gila berbanding umur) Lahir pd 13 April 2000 bersamaan dengan hari Khamis….. Tempat lahir kat Hospital Tun Fatimah Muar Johor….. Itulah adik bongsuku….(dilahirkan dgn kepala plg besa dlm famili,mnta2 otak pn besa n genius) Nama dia adalah gabungan nama aku,angah n parents aku…. Tukang gabungnya aku la… Nama Nur Heizryn tu aku yg bg n mak aku tambah Amirah kat hujung…. Heizryn tu sbnanye dtg dr nama Heizry,kawan chatting aku masa aku form 3…. Aku pnah ckp dlu klu aku dpt adik lelaki nama tu akan jd Heizryq (Mohd Danial Heizryq) n pmpuan jd Heizryn…( Dulu siap bating ngan angah dpt adik laki or pmpuan, sb mak aku xnak scan) Adik2 aku sume nama mula ngan huruf “H”,c angah Mohd.Huzairi… Aku lak rasa jd mcm anak angkat daaa….. Nama lain sndr n klasik gila….Siti Aminah…huhuhu….nenek bg kan…. Kali ni aku nak cita psal adik bongsu

bALik KaMpuNg at JohOrE!!!

Mmg aku ni dasar yg pantang sgt ade cuti pjg ckit(cuti weekend pn aku blk..hehehe).... x g mane lah....msti nak blk johor....xkira la....plg lama leh thn xblk kg, 2bulan....pastu panas bontot dah.... ade org kata lbih bek duk kat sana n keje sana... Tp aku xnak.....mcm ni baru ada rase blk kg.....hehehe... Mggu ni jek, aku g keje dgn pnuh semgt bukan psal nak keje sgt tp sb fikir bia cpt smpai ari Jumaat n nak blk kg...hehehe.. Act.mggu lpas nak blk tp cancel atas reason tertntu... Ape je yg ade kt Johor tu? Ade mcm2 yg istimewa buat aku even aku dah 7thn duk sndr n lua r JOhor.....(mcm xcaye lak dah 7thn duk berdikari tp 3thn pkai PTPTN n back up by PAMA la waktu study.....hahaha).. -Kat Johor ade parents aku n 2 org adik2 kesayangan aku(even sometimes menyakitkan ati along diarang ni), -Kat Johor tu tmpat aku dlahirkan n membesar dgn nakalnye, -Kat Johor tu la tmpat mula2 aku timba ilmu, -Kat Johor tu la aku start jd nakal n pedajal org..hehehe., -Kat Johor ade makanan

tagged :PrOfiLe PictUrE

1. Letakkan gambar profile anda. 2. Apa maksud gambar itu. Gambar ni ambil masa buln puasa 2008 (awal pose xigt pose ari ke bape) kat villa company plant di Xin Hui China.time ni aku ade business trip+training kat china n H.k slame semggu.aku suka sgt dgn environment tmn dia yg redup(even masa ni aku yg pose tgh tggu bos aku abis bekpes nak g opis ).disebabkan aku suka warna hijau,biru n putih....so dpt la tgk gamba ni ade warna alam sama mcm blog ku jugak... 3. Kenapa pilih atau letak gambar itu? mcm aku kata, aku suka warna alam n gamba ni ade show ape yg aku suka....aku tak suka tmpat yg serabut n bising mcm konsert ke ape ke... aku suka suasana nyaman kat kg...klu dibg pilihan aku suka duk kat kg....nyaman n aman 4. Tag orang lain? xtau sapela, bru mula ade blog... zilla kot(got duble tag) lain aku blurrrr,...

* sleep or sleepy *

klu suruh pilih "sleep" or "sleepy", aku rasa better pilih sleep... tp dari dulu smpai skrg aku mmg susah tido awal wlaupun aku mgantukk....org kata tu penyakit tp aku rasa kebiasaan harian kita... Bila aku mula keje dulu mmg seksa sb tuka peredaran masa dr student dulu suka tdo dkt subuh n kadang2 xtdo 2ari pun xpe..... tapi itu dulu, waktu gila2.... Sekarang x lagi..... Aku dah mula tdo awal ckit dr dulu (kul 11.30-1.00pm)....awal ke tu? Macam last Friday aku g tgk Fast N Furious kat IOI dgn zila n dak umah dia, aku tgk midnite kul 11.10pm(midnite ke tu?) abis dlm kul 1++am....trus blk n singgah mkn kat ABC ngan dak2 ni n tdo umah zila.... aku tdo dlm kul 3.3++am rasenye....tp xtau zila tdo kul bape sb dia duk layan lagu love story... Esoknya bgn kul 8 am n aku grak kua umah skali nagn zila yg nak g keje kul 9.1am.... Aku trus call my BF yg time tu tgh mmbuta lg....aku paksa dia bgn n g bekpes sama tp sbnanya aku nak dia tman aku g cuci kete....hehehe...bukan jauh

04.04.84

ape bnda nombor2 tu kan.....? oooooo...... tarikh la.... kira2 esok gnapla jd 25thn.... ape jublee yek klu 25 thn... aku blurrr xleh pk byk rini... tu sebenarnya tarikh lahir "DIA".... knape aku tau n igt? sb aku tau secara x sengaja..... knape aku igt? sb tarikh tu senang nak igt.... byk benda yg aku tau psal "DIA" scr xsengaja.... kenapa? ketentuan tuhan.... hahahaha....... tuan punya tarikh lahir tak pnah tau aku tau byk psal "DIA" kot.... may b teddy bear pnah cite kat "DIA"....tp ape2 jela,.... aku peduli hape... hehehehe kenangan sepanjang aku kenal dia selama 6tahun ni mmg byk.... manis, sedih, dan sekarang ni pedih.... selama 6 thn ni gak bgai kan menenti buah xjatuh.... mcm lagu yg zila tujukan khas utk aku, tp ending dia blum tntu sama..: We were both young when I first saw youI close my eyes And the flashback startsI'm standing there On a balcony in summer air See the lightsSee the party, the ball gowns I see you make your w

"DIA"......PART 1

Pg2 ni aku dtg opis cam bese....tpat sblm jam 8a.m.....welll.....since aku msk keje kat LKK ni sjak 10.07.2007 aku xpnah dtg lewat kcuali 2 kali mase mmula keje atas sb jln shift n confiuz utk mase bru shift hour yg dtntukan...skrg tidak lg n lgpun dah xde jln shift hour lg.....Act.aku pn xnak salary aku kna cut sb few min.lmbat jek...Company aku tegas ckit bnda2 nih tp kitarang xde punch waktu lunch hour...tu yg jdkan dia besh blk...(2ari ni pun aku dah blk lmv=bt dkat stgh jam) Pg ni tepat jam 8.30a.m., aku kna g tman ast.manager aku g anta kete dia service kat perodua Glenmarie n on the way blk aku kna singgah Jabatan Kesihatan Negeri Selangor seksyen 9 utk keje aku n g lak wisma MBSA seksyen ape ntah kat bandar utk g Bahagian Farmasi JKN utk lesen/permit bahan beracun tp aku tman Ms.Leong lak la...Dingdong2, aku blk opis smula dah kul 11.00a.m Ngam2 kul 12.00 noon aku n June( amoi yg ok,boleh dpercayai n close ngan aku kat opis ni) cepat2 kua g lunch sb nak g LHDN sekali....kit