Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2009

HALAL OH HALAL...Pening Aku

Ari ni pepg mood aku mmg ok,.....xmarah2 even call HDC dr mggu lpas untill ari ni operator dia pekak ataupn bisu xleh angkat fon....ext.no pn xleh pkai...xpe2....hopefully dia nye fon panas n meletup dek pggilan tak d angkat...hehehe....aku cuma nak minta info pasal halal direktori jek padahal.... Pg ni aku kna serangan dr bos aku lg psal soalan cepu mas dr pihak atasan n HQ(H.K) psal kandungan alkohol dalam makanan(pending dr 26.03.09 sb mail aku xdjawab oleh pihak bertggungjwb d hub halal HDC)....alkohol yg terhasil dr natural fermentation ade limit tertentu ke?Jawapannya xde....tp tu yg susah nak xplain kat apek2 ni...amoy sudah phm ckitla....xda susah sb ade background food tech....pg td aku call hub halal cyberjaya lak bertubi2 cari org yg bertggungjab nak mnjawab....Ustaz Khalis dr hub halal sndr dah bg jawapan yg pd aku seperti dbawh dan berpandukan Majlis Fatwa Kebangsaan yg sama dgn pandangan aku pernah bg : - No alcohol limit was set and as long as the alcohol content which

Hari Sabtu Ku

Ari SAbtu ari tu zila tdo umah aku semta2 nak g umah nazri kawin kat bentong... Pg tu dlm kul 11.30 dgn semangat dia ajak aku tman dia 18 tuk set rambut...(nak wat wave katanya) Pg tu jugak sblum g kitarang bru nak bungkus hadiahla, nak iron baju la....ape2 jela....mlm sblum tu kitarang flat abis sb mrayap g giant n guardian tuk cari pncuci muka aku yg kat sume tmpt dah xde stock.... kitarang ade kat saloon smpai kul 1.15pm lbh kurang itupn sb tggu kakak yg nak wat rambut zila tu tgh potg rambut org len..... adui....kat saloon tu xde org lain lak yg tau wat.... Act.Zila dah janji nagn Herry n JAlal kul 1.30pm.... ooppsss....kitarang dah lewat rupanya... Smpai umah aku, sume trjah pkai n gerak ke Puchong smula sb wrong info....Spatutnya JAlal n Herry amik kat S.A lg snang sb we all have to take KESAS h'way ke K.L.... Dalam kete kancil c Herry tu mcm2 ragam n gaya kitarang ade dsbabkan lapo,pnat,ngantok,rushing N SESAT.....huhuhuhu.. Tapi akhirnya kitarang sampai gak kat umah nazri n

KAWAN,SAHABAT,BUDDIES,RAKAN,TEMAN,FRIENDS

Ape maksud sume tu? Same ke? Pada aku lain kot... Sebab mcm2 jnis kita leh jmpa tp bukan sume leh caya... Silap2 ari bulan boleh jadi lawan n macam nak kena sawan... hahaha... KAwan makan kawan pun ada... Yang asyik nak berlawan pun ade gak... Rasa cam nak telan kita pun ada gak... Jangan menyesal la kalau dapat yang suka melawan... Terima jelah jadi pengajaran... Hurrrmmmmmmm...... Tapi ada yang setia dan buat kita bahagia... Janganlah salah sangka semua orang sama...... Ada yang nampak jahat tapi bukan camtu... Ada yang nampak baik dan amat mulia konon tapi sebaliknya... Bagi aku ape yang dah jadi aku terima je ngan hati terbuka.... Pengajaran baru wat aku yang memang dah macam ni perangai... Kepada yang bagi nasihat dan kata yang amat nista.. Terima kasih sebab aku tau apa yang aku nak kena wat sebelum berkawan dgn sapa2.... Jangan main sapu je nak kawan ngan sape yek lpas ni.... Ingat apa yang dah berlaku... Akibat nya memang perit kalau salah pilih... Fikir dulu sebelum kena...

Wanita= Racun@Hiasan Dunia

Orang kata tangan yang menghayun buaian bisa menggoncang dunia, Begitu juga wajah nan ayu, manis bicara dan tutur kata bisa mencairkan jiwa, Bagaikan Hawa memujuk si Adam memakan buah syurga sehingga tercampak ke dunia, Tapi semua itu sebenarnya bisikan iblis durjana menjadi penghasut utama, Namun... Memang ada cinta yang tulus bagai cinta Shah Jehan kepada Mumtaz nya hingga terbina mahligai berharga... Hingga Si Majnun sanggup dan rela menderita untuk buah ati cintanya Si Laila, Tapi.... Dunia sudah berputar seakan x bertamadun dan mengarah ke zaman purba...... Si teruna dah buta hati dan mata xtau beza... Mana kaca mana permata.... Mana nylon mana sutera.... Bodoh ke si Teruna hingga sanggup mempertahankan si Jelita yang kononnya diva dunianya? Jawapannya.... Si Teruna bukan bodoh tapi buta sebuta2nya tanpa perasan petanda dikelilingnya, Semakin diperingat semakin mencaci dan menghina Biarlah... Biar Sang Teruna Mencaci dan menghina Manusia yang hanya ingin memberi ingtan.... Ma

WHY LADIES TODAY ARE STILL SINGLE?

The nice men are ugly The handsome men are not nice The handsome and nice men are gay The handsome, nice and heterosexual men are married The men who are not so handsome, but are nice men with money think we are only after their money The handsome men without money are after our money The handsome men, who are not so nice and somewhat heterosexual, somewhat nice and have some money and thank God are heterosexual, are shy and NEVER MAKE THE FIRST MOVE!!!!!!! !!!!! The men who never make the first move, automatically lose interest in us when we take initiative

Kata Orang

Kata Orang, Cinta itu sangat indah, Kata org, Cinta pertama membaa seribu bahagia, Tapi.... Betulkah semuanya itu sentiasa menjadi nyata ? Sang bulan senantiasa memujuk dalam senyuman…. Namun sayang…. Perindu ketahuan cinta itu adakalanganya sepi dan mati… Hanya bintang dan bulan yang menyanyi syahdubagai ingin memujuk hati…. Sang perindu menanti bagaikan menunggu hujan gula-gula Yang manis yang hadir hanya dalam mimpi… Kata orang lagi, Jodoh kena dicari…. Jodoh tertulis dukar dialih.... Namun perlukah memaksahati andai kata jiwa merinth.... Siapa....? Itu yang perlu difahami.... Bukannya kenapa dan mengapa..? Andaikata, jodoh itu sudah ada... Semuanya akan tidak ke mana..... Jika jodoh tidak kesampaian usahlah dibiar diri terusan merana….. Serah diri pada Yang Esa…. Hanya Dia yang tahu segala-galanya.. Kita hanyalah insan biasa yang mampu berdoa dan berusaha tanpa putus asa….. Sampai masa kita kan pergi padaNya jua…. Hanya disana kan ditemui…… CINTA ABADI SELAMANYA….

MonDay MooD + KeRJa

Cuba tanye sape suka kerja, Mesti ramai xangkat tangan ... TAPI... Cuba tanye sape suka dapat duit,Sila angkat tgn? Orang kudung pun berlumba2 nak angkat tgn ... Hurrmmmmmmmm.... Xkeje xde duit.....Lagi banyak masalah...so kena rajin2 keje Tapiiiiii.... tiap2 ari nak start keje ari Isnin pun malas g keje....' Kenapa?aku pun xphm....tapi ape yg aku tau kebykkan org pun akan dlanda Monday mood xkira start keje ari Isninn ke, Selasa ke....yg pasti sume bila d tanya, "knape xde mood?""I monday mood la" HUhuhu.....termasuk la aku..... asyik dok terfikir lambatnye nak sampai ari Jumaat...tp bila tiba ari Jumaat lak mengeluh, Wahhhh.... "Banyak nye keje nak kena continue next week...." Itula manusia....Selagi hayat dkandung badan....Means Selagi masih hidup n still boleh bernafas mengabiskan oksigen n menambahkan beban bumi ni,selagi tu la macam2 benda nak kena fikir and kena wat....