Monday, September 12, 2016

* Salam Aidil Adha 1437H*

Assalammualaikum!!!

Selamat menyambut Aidil Adha 1437H. Hari penuh makna buat umat Islam tentang pengorbanan. Dalam hidup ini memang banyak pengorbanan yang perlu dilakukan. Erti pengorbanan pada aku sangat meluas. Pengorbanan untuk keluarga, pengorbanan untuk diri sendiri, pengorbanan untuk kerjaya, agama, bangsa, negara dan sebagainya.


So far, buat masa ni aku banyak korbankan telinga aku untuk dengar macam-macam keadaan di rumah sendiri. Hahaha. Selain itu aku korbankan masa, tenaga dan hujung minggu aku untuk mendapatkan ilmu. Aku juga korbankan kerjaya aku selama ini yang aku rasa mungkin agak selesa dan balik ke kampung halaman semata-mata untuk kerja yang membolehkan aku menyambung pengajian. Kalau stay macam dulu mungkin aku tak dapat sambung pengajian. Ye, banyak lagi pengorbanan yang boleh dilakukan dan telah pun dilakukan oleh orang lain lebih dari aku dah buat.

Erti pengorbanan itu terlalu luas. Sirah nabi terdahulu itu adalah sebagai contoh, untuk diteladani bukan setakat untuk dijadikan sekadar perayaan tradisi sahaja. Kisah Nabi Ibrahim menerima wahyu agar baginda mengorbankan Nabi Ismail. Kisah dimana Nabi Ismail dengan rela membiarkan diri baginda dikorbankan kerana perintah Allah SWT. 

Akhir kata, Selamat Menyambut Hari Aidil Adha walau di mana anda berada!!!

#P/S: Untuk sesiapa yang berminat untuk mengetahui details dan free consultation tentang #YoungLivingEssentialOils , boleh PM saya atau tinggalkan komen.


0 comments: