Sunday, September 11, 2016

* Assalammualaikum!!! Apa Cerita? *

Hai semua!!!
Lama dah tak menulis. Kalau perasan aku akan menulis setiap kali semester baru nak buka. Teruk betulkan? Nak buat macam mana, blogger suam-suam kuku than pencen pulak dah. Hahaha. Sekarang kurang masa nak belek blog sendiri, blog orang lain pun dah payah. Ada tak ada buka FB dan instagram tu pun masa balik kerja waktu golek-golek. Selain tu adalah buka untuk share info tentang my latest projek sekarang.

Projek konon! Eceh! 
Apa projek dia? Baiklah, dengan tak malunya aku nak share dekat sini.

Siapa berminat dengan kain cotton, bolehlah melawat ke page dekat bawah ni. Sebenarnya projek kain cotton ni aku dah start last year tapi slow sajalah ikut musim:
Selain itu bagi sesiapa yang berada di kawasan Johor terutamanya di Muar dan Batu Pahat, actually tak kisah seluruh Malaysia pun yang nak cari rawatan alternatif yang more to natural resources ataupun more like home remedies, bolehlah cuba produk #YoungLivingEssentialOils. Aku dah guna dan rasa perubahan dia. So sesiapa yang terasa nak tahu khasiat minyak-minyak pati tu, boleh PM di: 

Pasal projek-projek aku tu, InsyaAllah aku akan cerita one by one in the another post. Tak mahu mix dengan post merapu aku hari ni. In Johore Sunday is working day and yes, I'm working today eventhough tomorrow is Public Holiday aka Raya Haji. Inilah kisah orang yang tak balik kampung dah, sebab memang dah duduk kampung untill I didn't realise why so many people keep update "Balik Kampung!!!" "Jalan/ highway Jammed!!"  Hahaha. I already say bye bye to that situation. Aku juga pernah rasa stucked in the jammed for 6 hours masa nak balik raya haji darii KL. The normal journeys only took ~2.5 - 3 hours ok.

Selain tu aku sibuk tolong uruskan company baru, my bro baru set up. Penat bila kita start dari zero ni. Banyak yang aku belajar dan apply apa yang aku belajar sekarang ni. Mujur still in the same track but wider scope macam Trading company apak aku. Enterprise company my bro dah tutup untuk memudahkan diri beliau dan pihak pengurusan (akulah), hahaha. Sdn Bhd company sound macam "Wow!" but to handle it and to keep it on track ni aku tak tahulah. Lebih cerewet tu of course.  Dulu masuk kerja company luar dan tak payah fikir macam-macam but when come to your own baby, the different feeling tu memang ada. 

Anyway till here my babbling. Selamat berpuasa untuk sesiapa berpuasa hari ini sempena puasa hari Arafah dan buat mereka yang masih dalam perjalanan, InsyaAllah moga-moga selamat perjalanan untuk menyambut Hari Raya Haji bersama yang tersayang. Bagi mereka yang menunaikan Haji, semoga mereka mendapat Haji yang mabrur. Aminnn..

#P/S: Sesiapa berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang projek2 saya, boleh PM untu info, details dan free consultation. TQVM

0 comments: