Sunday, March 6, 2016

*Nothing To Say Early In The Morning*

Assalammualaikum...
Sekarang tepat jam 02:48. Aku masih belum boleh tidur lagi. Baru saja go thru iclass update by my lecturer yang sangat berdedikasi. Ini bukan ayat sarkastik tapi ikhlas aku puji lecturer aku yang sorang ni. Kelas kami hanya akan bemula hujung bulan ni tetapi online question dah kena mula jawab dan notes pun dah ada. Maka bermulalah semester baru. Semester ni mungkin akan lebih tough dari semester sebelum sebab more credit hours taken, kelas lebih jauh kerana pertukaran tempat dan evey week kena travel disebabkan jadual seminar yang agak huru hara bagi semester ni. Semoga aku bertabah dan take this as a challenge. Ramai lagi orang yang bersusah payah untuk capai apa yang mereka ingin miliki. So, chill!

Actually, aku tak ada idea apa yang aku nak tulis sewaktu orang lain dah lena dibuai mimpi. Esok adalah hari bekerja tapi mata ni ketegaq tak mahu lena. Petang tadi aku berWhatssApp dengan seorang teman. Borak punya borak untill bercerita pasal kisah cantik, kacak, lawa dan handsome. Hahaha. Apakah punya topiklah kami bercakap ni? Itulah kami. Hahaha. Bercerita sambil release tension dan sambil merapu dengan berangan entah apa-apa. But it's fun for me sebab macam-macam kisah selalunya akan muncul. Adakalanya kisah lucu boleh membawa kepada perbincangan yang agak serius dan ada masa perbincangan serius membawa kepada perkara yang lucu. Inilah realiti kehidupan. Kita takkan statik disatu point saja. Ianya akan ada perubahan. Perubahan dari diri sendiri ataupun dari faktor luar. Oh my2! Apalah aku melalut dah dekat pukul 03:00 ni.

Apapun, jom jadi lebih positif. Please! Hahaha.


0 comments: