Sunday, June 21, 2015

* 4 Ramadhan 1436H*

Salam 4 Ramadhan 1436H. Hari ni baru sempat nak menggodeh website yang tak berkaitan dengan study dan kerja. Hehehe. Diam tak diam dah masuk 4 Ramadhan. Salam Ramadhan buat semua. Tahun ni my Ramadhan di kampung tapi tak sepenuhnya sebab kena harung final exam di Shah Alam dibulan Ramadhan ni. 
Hari ni baru mula bekerja di bulan Ramadhan. Selalunya waktu rehat aku akan balik rumah untuk lunch tapi tidak semasa bulan puasa ni. 1st Ramadhan Johor cuti so that bolehlah rest dekat rumah sempena menyambut Ramadhan. Bagi aku tahun ni, dapatlah memasak untuk juadah berbuka bagi family. Tahun ni berbeza 1st Ramadhan tak cukup sorang makhluk. Adik Ngah aku tak balik, wife dia balik rumah JB depa. So dengar-dengar last day nanti pun nampaknya tak balik sebab dia beraya di Damansara dulu masa 1st Syawal. 
Nak cerita apa aku masak jadi malas sebab nanti kang perut bunyi-bunyi pula. Share gambar pun tak di FB nor instagram atas sebab yang sama. Aku sendiri bila tengok orang post gambar masa bulan puasa ni, rasa macam, HMMMMM...Biarlah orang nak kata iman tak kuat ke apa tapi memang akan ada satu rasa yang nak buat air liur menjejeh bila tengok gambar makanan. Aku tak sure la, aku saja yang rasa macam tu atau ada orang lain yang ada rasa macam tu. Haha...
Apapun, aku rasa letih gila tahap gaban tapi tak boleh berfikir tapi tak boleh tidur. Semalam punya kes kot, malam semalam tidur dalam satu jam lebih je sebab settlekan assignment dan patut join kelas pagi aku tukar join kelas petang sebab aku tak sanggup nak drive ke Shah Alam tanpa tidur sekejap. Macam zombie dah aku rasa. Lepas tu attend kelas 2 jam than buat gila drive balik terus ke Johor. Sampai rumah lepas 15minit waktu berbuka, tapi mujur masa berhenti dekat RnR sempat beli air. 
Malam tak makan apa kecuali 3 keping kepak ayam. Bangun sahur pagi tadi perut rasa lain macam, ni lesu pun ada. Semoga masa exam nanti aku tak ting tong macam ni.

0 comments: