Wednesday, March 18, 2015

* Internet *

Disebabkan kawasan rumah kami bukan berada di kawasan bandar, makanya kami hanya mampu melayari internet dengan melanggan tm net streamyx sahaja dan bukannya unifi.
Walaubagaimanapun sepatutnya ianya tak menjadi masalah disebabkan tahap penggunaan disekitar kawasan tempat kami adalah rendah maka sepatutnya tak adalah alasan talian sesak ke apa. Yang menyakitkan hati, dah beberapa kali perhati, setiap kali waktu dekat billing je mesti kelajuan internet jadi slow. Lagi geram bila pihak promo mereka yang tak paham erti kata "saya tak berminat untuk upgrade"
Lower usage dan hanya digunakan sepenuhnya oleh dua makhluk itupun secara bergilir disebabkan waktu kerja dan waktu sekolah.
Musykil juga, bila buat aduan nak telefon susah. Bila direct complaint di media sosial yang boleh dibaca ramai orang, laju pula feedback.
Panggil pihak technical datang rumah kata tak ada masalah di pihak kami. Apa punya hal ni. At last my cousin seorang engineer di syarikat telekomunikasi pecah lubang sebab rumah makcik kami pun selalu kena macam tu. Actually the problem is not from us but from the provider.
Ni buat entry sebab hangin bayar bulan-bulan sama je tapi total usage is different dengan yang diharapakan dek kerana masalah internet yang ngokngek so its not worth for us. Wifi tengok on elok je. Modem tak ada masalah heh....
Takkanlah rumah ada internet tapi nak pakai data plan je memanjang.
Useless la jadinya. Ni tahap sabar masih ok. Kalau tak ok kena call lagilah pihak provider. Gamaknya memang selang 2  bulan atau sebulan sekali depa memang suka bagi aku nombor complaint kan.
Sabar jelah.

4 comments:

Puteri Nuur said...

mari tinggal di kawasan yang ada unifi. hebak ko nyah, everyday ada entry sekarang. iolls dah siap schedule post sampai esok hebat tak? kehkeh

Min Min said...

Mak dah biasa dgn unifi tiba2 kena guna streamyx, ginilah jadinya..Sadis nok tgk entry sebelum2 ni, sebulan satu post je pun ada. Gigih upload blogger dekat fon skrg..hahaha

Puteri Nuur said...

jom uolls kita memeriahkan dunia blog lagiiii. entry iolls untuk tahun 2015 baru ada 7 entries. huk aloh.

Min Min said...

Kak, jom2! Thn 2014 plg sadis..8 entry je..huhu