Tuesday, February 18, 2014

*Hidup Ini Banyak Cabaran*

*Gambar adalah sekadar hiasan...Credit kepada penghantarnya...hahaha*

Siapa kata hidup ini tak ada cabaran adalah pembohong paling besar..
Nak makan pun ada cabaran apatah lagi nak senang.
Bunyi macam MLM pulak...
Maaf, aku tak buat MLM dan merendahkan sesiapa buat MLM...ayat tu tadi terpacul keluar.
Cabaran dalam diri sendiri simple je, dalam meeting kena fokus tapi kita sibuk juga dok nak tekan tipon...
Tengok notification, tengok siapa online, reply email atau whatssapp...
Jangan kata tak ada orang pernah buat...
Aku sendiri pun buat, whatssapp dengan orang duduk opposite aku...Haha

Apa lagi yang mencabar? Cabaran dalam keluarga...
Bukan berkeluarga, baru ahli keluarga...
Part ni yang letih, luah mati mak telan mati bapak...
Cabaran study? Hmmm, dah lepas dan InshaAllah akan lalui semula...
Pointer nak cantik, mencabar jugaklahkan...
Cabaran dalam kerjaya?
This is the biggest one aku tengah hadapi sekarang..
Bertabah! Chaiyok!

Cabaran dalam hubungan?
Yesza! Hubungan keluarga dah sebut,hubungan lain sejenis tak ada ye...
Haha, joking...
Part ni still KIV...so that siapa yang kata langsung tak ada cabaran?
Mengantuk tapi tak boleh tidur pun kira cabaran...
Nak tahan diri dari shopping lagilah ya ampun!

Aku merepek kan petang ni?
Yup! Aku tengah melepak balik kerja awal gila...
Actually bukan awal gila, still sama waktu kerja rasmin, 5.30pm...
Almaklumlah selalu keluar-keluar nak balik rumah dah gelap...
Jakunlah sikit ni...
Tambah-tambah hari ni after lunch ada meeting dekat luar...
Lagilah! Happy!

#Status update lepas menggelapkan duit sendiri tak sampai berapa minit masuk Paradigm n menikmati minum petang dengan nyaman...Esok masuk offices tak tahulah apa yang menunngu...Something from the meeting shared with boss and she's sound not very happy...But not from me...Syukran Ya Rabb
Sent from my BlackBerry® Smartphone

2 comments:

Puteri Nuur said...

gambar itu kacak :p

Min Min said...

Kak, haruslah kacak... My boyfriend but in my dream jelah...haha