Saturday, June 8, 2013

*I'm Back!*

Dah lama tak corat coret kat sini kan....
Alhamdulillah satu audit penting settle so stress aku pun berkurang sikit sebelum next internal audit dalam masa terdekat ni dan another audit penting ngam-ngam during raya week nanti...
Lepas audit raya, 3 audit penting pula akan say "Hallo" on December...
Last week sampai kena demam panas menggigil-gigillah tapi berpeluh dengan serabut fikir kerja, adik aku bertunang dengan mak tak sihat tapi syukur semua settle sikit demi sendikit...nak drive balik ke Johor tu pun siap berhenti-henti 3 Kali...tak larat....
Siap dekat seminggu tak lalu makan pun ye jugak.....
Sehari suntuk tak makan boleh steady selamba jek, tak ke hairan orang keliling aku bila tengok tong nasi tak lalu makan..
Dalam hati ni terfikir,"Duhai perut, dah latih nak bersua dengan bulan Ramadhan yek"
Dan ni kes terbaru, sekarang ni pula cukuplah aku dah tak tidur selama lebih kurang 42 jam lagi...
Malam semalam aku bawa balik kerja yang nak tak nak aku terpaksa buat untuk prepare audit tapi disebabkan buat dalam mood yang ke laut makanya sambil layan movie onlinelah...
Terus mata aku tak boleh lelap...
Sekarang kan dok kecoh drama Sebenarnya Saya Isteri Dia lakonan Izzue Islam dan Tiz Zaqyah...

Aku pulak slow, episod ke berapa entah baru tertengok dekat tv tu pun rasanya sebab aku balik kerja awal sikit.
Cerita series ni jarang dapat follow...
Lepas tu pulun kalau miss je tengok tru online...
Tak puas hati, aku rasa lambat sangat nak tahu ending dia, gigihlah cari novel dia...


Waktu lepak kat kampung sempatlah baca, cuba dah balik sini, buka blog nak baca blog orang lain pun susah...
Blog sendiri tak payah cakaplah bersawangnya tambah-tambah lappy tak ok lagi...

Mingus lepas pulak lepak kat kampung until hari Isnin, mak layan cerita Teduhan Kasih, dah aku terpengaruh pulak dah..


Malam tadi terfikir macam best je bila teringat cerita tu dan bila teringat promo yang keluar dari mulut mak,so layanlah aku dari episod 1 sampai episod 12.... Malam ni pula layan episod 13-14....
Tak sabar nak tunggu episod 15...tapi ikutkan hati disebabkan aku dah alang-alang kena kerja weekend, balik nak pi bookstore cari novel hasil karya Marissa ni..



Hopefully jumpalah stok buku ni di bookstore sebabnya harap maklumlah, drama adaptasi novel ni, mesti novel dia pun jualan dia macam pisang goreng panas...
Dah semua orang spesis tak menyabar jugak macam aku kan..nak tahu ending macam mana..hehe
Geram dengan kakak tiri dia yang bak kata orang Jawa tu suara nyempring...
Hingaq semacam kalau tengok dekat drama tu...
Selain tu aku geram je nak ganyang si perampas nama Ayu tu...
 
Akibat tengok movie online tu sampai ke pagi, attend audit dan kerja dalam keadaan lalok...
Sampaikan auditor yang handsome depan mata pun aku tak berapa perasan sampailah dah 3-4 orang menyebut baru aku sedar....itupun lepas lunch and aku makan menghadap muka dia...
Buat kerja depan PC pun pegang mouse pun asyik terlepas jek...
Bercakap of coz la melalut sikit...huhuhu
Tapi syukur lately kakak tiri tak memekak so siang tadi walau dalam keadaan lalok, jiwa tak adalah kacau....
Huhuhu...now still tak boleh tidur...haiyooooo! 
Apa macam nih....

0 comments: