Saturday, June 29, 2013

* Lee Min Ho *

Dah hujung-hujung bulan 6 tapi entry ni baru masuk entry ke 3. Makin lama makin berhabuk blog ni.
Hari ni aku kerja!
Macam bangga je bunyinya kan? Padahal aku dah bosanlah...
Tapi tak apa, layankan je dulu. Ni aku tengah meroyan ni sebab malas dan lapar.
Hari ni masuk kerja agak lewat sebab aku nak kena stayback cover system validation.

Kalau tak disebabkan kena kerja hari ni, kemungkinan besar dan sah-sah aku dah follow Kak Put ke Lee Min Ho Global Tour in Malaysia yang diadakan di KWC Fashion Mall.
Aku ni bukanlah hard core bab-bab k-pop ke artis Korea ke tapi disebabkan LMH ni je.
Dia sweet dan bukan aku follow sangat cerita-cerita lakonan dia even aku tak tahu pun dia penyanyi.
Aku hanya minat tengok dia je. Boleh? Hahaha...
Bab-bab cerita Korea aku tak nak tengok sangat disebabkan aku ni kalau dah tengok satu episode, aku gatal nak continue and at the end, tak tidur aku berapa malam.
Sudahlah aku memang ada penyakit susah nak tidur dan bila kurang tidur aku jadi ting tong.
1st cerita lakonan LMH yang aku tengok ialah Boys Over Flower dan penghasut yang bertanggungjawwab untuk aku tengok cerita ni sudah pasti Kak Putlah...
Hahaha...
Lepak-lepak rumah dia than tertengok dan at last sangkut!

Bila tengok latest photo of LMH, Nampak mamat ni dah agak berisi sikit di pipi but his lesung pipit still remain.
LMH ni tak lah jambu-jambu sangat dan mungkin sebab tu aku suka...
Kalau tengok kebanyakkan pelakon Korea yang lain, Nampak macam kejambuan tu terselah sangat...Hahaha


* This is the 1st photo that I received from Kak Put on 27/6/2013 during LMH arrival at KLIA. Even though gambar ni blur tapi kehandsoman LMH still terserlah..TQ kak! hahaha* 
#Psssttt, middle name LMH is MIN same as my nickname! Hahaha

Sunday, June 9, 2013

*hilang kata seketika*

Di awal pagi ini, aku terkejut dengan satu perkhabaran yang tak disangka...
Terkedu lalu berita ku sampaikan ke seseorang yang mengetahui kisah ku...
Itulah yang dinamakan takdir...Semua ketentuan ditangan tuhan..
Memang adakalanya agak sukar untuk diterima namun itulah hakikat yang kita perlu hadapi...
Hakikatnya memang kecewa tapi hidup mesti diteruskan...
Mak selalu kata, mungkin tuhan nak uji kita sekarang tapi bagi sinar kebahagiaan pada kita kemudian...
Sesungguhnya memang aku sedih tapi nak buat macam mana...
Redha adalah salah satu benda yang telah banyak aku pelajari akhir-akhir ini...
Mood aku memang sedih glia....
Tapi tak apa....Doakan saja kebahagiaan untuk semua...pasti ada hikmah disebalik semua ini...
Aminnnnn....

Saturday, June 8, 2013

*I'm Back!*

Dah lama tak corat coret kat sini kan....
Alhamdulillah satu audit penting settle so stress aku pun berkurang sikit sebelum next internal audit dalam masa terdekat ni dan another audit penting ngam-ngam during raya week nanti...
Lepas audit raya, 3 audit penting pula akan say "Hallo" on December...
Last week sampai kena demam panas menggigil-gigillah tapi berpeluh dengan serabut fikir kerja, adik aku bertunang dengan mak tak sihat tapi syukur semua settle sikit demi sendikit...nak drive balik ke Johor tu pun siap berhenti-henti 3 Kali...tak larat....
Siap dekat seminggu tak lalu makan pun ye jugak.....
Sehari suntuk tak makan boleh steady selamba jek, tak ke hairan orang keliling aku bila tengok tong nasi tak lalu makan..
Dalam hati ni terfikir,"Duhai perut, dah latih nak bersua dengan bulan Ramadhan yek"
Dan ni kes terbaru, sekarang ni pula cukuplah aku dah tak tidur selama lebih kurang 42 jam lagi...
Malam semalam aku bawa balik kerja yang nak tak nak aku terpaksa buat untuk prepare audit tapi disebabkan buat dalam mood yang ke laut makanya sambil layan movie onlinelah...
Terus mata aku tak boleh lelap...
Sekarang kan dok kecoh drama Sebenarnya Saya Isteri Dia lakonan Izzue Islam dan Tiz Zaqyah...

Aku pulak slow, episod ke berapa entah baru tertengok dekat tv tu pun rasanya sebab aku balik kerja awal sikit.
Cerita series ni jarang dapat follow...
Lepas tu pulun kalau miss je tengok tru online...
Tak puas hati, aku rasa lambat sangat nak tahu ending dia, gigihlah cari novel dia...


Waktu lepak kat kampung sempatlah baca, cuba dah balik sini, buka blog nak baca blog orang lain pun susah...
Blog sendiri tak payah cakaplah bersawangnya tambah-tambah lappy tak ok lagi...

Mingus lepas pulak lepak kat kampung until hari Isnin, mak layan cerita Teduhan Kasih, dah aku terpengaruh pulak dah..


Malam tadi terfikir macam best je bila teringat cerita tu dan bila teringat promo yang keluar dari mulut mak,so layanlah aku dari episod 1 sampai episod 12.... Malam ni pula layan episod 13-14....
Tak sabar nak tunggu episod 15...tapi ikutkan hati disebabkan aku dah alang-alang kena kerja weekend, balik nak pi bookstore cari novel hasil karya Marissa ni..



Hopefully jumpalah stok buku ni di bookstore sebabnya harap maklumlah, drama adaptasi novel ni, mesti novel dia pun jualan dia macam pisang goreng panas...
Dah semua orang spesis tak menyabar jugak macam aku kan..nak tahu ending macam mana..hehe
Geram dengan kakak tiri dia yang bak kata orang Jawa tu suara nyempring...
Hingaq semacam kalau tengok dekat drama tu...
Selain tu aku geram je nak ganyang si perampas nama Ayu tu...
 
Akibat tengok movie online tu sampai ke pagi, attend audit dan kerja dalam keadaan lalok...
Sampaikan auditor yang handsome depan mata pun aku tak berapa perasan sampailah dah 3-4 orang menyebut baru aku sedar....itupun lepas lunch and aku makan menghadap muka dia...
Buat kerja depan PC pun pegang mouse pun asyik terlepas jek...
Bercakap of coz la melalut sikit...huhuhu
Tapi syukur lately kakak tiri tak memekak so siang tadi walau dalam keadaan lalok, jiwa tak adalah kacau....
Huhuhu...now still tak boleh tidur...haiyooooo! 
Apa macam nih....