Wednesday, April 10, 2013

*BUSUK*


Sumpah aku akui dua hari ni aku rasa pagi-pagi dah bau busuk.
Sebab musabab utamanya ialah pagi-pagi sampai tempat kerja dah macam orang mandi sauna sebab awal-awal dah terjah production floor.
Semenjak dua menjak ni memang aku dah jarang masuk production floor sebab ada dah orang baru yang cover.
Kalau ada problem, depalah yang bersauna kat dalam tu.
Aku masuk pun sebab nak validate system je.
Kalau tak memang sorry naik lori muka aku ada kat dalam.
Semalam pagi awal-awal dah masuk production floor disebabkan ada incoming stock ada problem.
Nak tak nak sebab incoming stock kan, kenalah pergi tengok sekali assistant buat checking tapi last-last dengan aku sekali buat checking sebab lambat sangat nak tahu result.
Dah dapat kuantiti nak pula kena tangkap gambar.
Buat sesiapa yang kerja dengan benda-benda kualiti ni mesti dah biasa pegang kamera untuk dapat gambar defect yang terbaik untuk buat bahan bukti bagi pada supplier.
So kami memang tak payah dilatih dah memang melatih diri sendiri untuk dapatkan angle dan shot terbaik.
Alangkan hairline defect pun kami dapat captured, apatah lagi muka manusia yang suka camwhore...hahaha
Tapi tak adalah kami buat muka yang suka camwhore tu jadi muka drum ke, botol yang selalu kami ambil..=P
Semalam juga hari pertama kakak tiri masuk kerja lepas cuti kahwin dia yang dia ambil pendek yang amat makanya kami masing-masing stucked kat opis sampai malam.
Nasib baik dia busy buat power point slide untuk meeting hari ni, kalau tak mesti kicauan dia lagi banyak.
Balik-balik dah lewat sebab balik kerja terus pergi makan, balik rumah terus buka tudung terlanding atas katil dan hsilnya selamat sampai ke pagi aku baru mandi...
Hari sebelum tu pun pukul 2 pagi terjaga dan mandi dan juga kena heartburn.
Terbaik package aku sekarang.
Hari ni awal-awal lagi pun dah masuk production floor juga buat monthly checking.
Duk duduk dekat processing room yang bunyi gedang gedung bagai.
Earplug aku nan hado pula.
Petang ni pula duk menyusun balik benda yang diambil semalam.
Sekarang ni aku rasa dah pening sendiri rasa macam badan bau busuk yang amat sebab berpeluh-peluh.
Cepatlah 5.30pm sebab aku nak balik dan aku berdoa, bila tiba jam 5.30pm tu tak adalah aku kena tahan dengan kakak tiri.
Bertabah je ni.

#Tapi busuk-busuk aku bila akutanya orang keliling yang dekat dengan aku ada bau tak, diarang kata tak ada....Adakah perasaan aku saja ni?

0 comments: