Wednesday, January 30, 2013

*Rimas*

Aku rimas dengan perangai manusia tak parham bahasa...
Letih dah mulut cakap dan bagitahu tapi itulah orang kalau tak paham bahasa ni memang susah...
Mungkin spesis makhluk macam ni fikir dengan berbuat demikian aku akan tunduk?
Maaf aku katakan, sebenarnya tekaan tu salah....
Serabut memang serabut tambah-tambah dengan keadaan kerja yang entah apa-apa tapi hidup mesti diteruskan, pendirian kena tetap....
Tak perlu mengalah kemudian mengadah....
Prinsip yang ada perlu dipegang..
Tak payah nak menyusahkan diri hanya disebabkan mengalah dengan perkra yang entah apa-apa...
Ada masa ku anggap ianya hanya bunyi-bunyian langau....Ada masanya aku anggap bagaikan salakkan anjing..
Bagaikan anjing menyalak bukit....
Salakkah macam mana kuat sekalipun,bukit tu akan tetap teguh....
Aku akui adakalanya aku perlu menangis, bukan menangis meratapi diri tapi dek kerana geram yang teramat....
Apa pun, we are getting older, we must be stronger and wiser.....
Chaiyok untuk diri Esok semangat nak pergi kerja sebab tadi baru buat hasil tangkapan lagi masa stress....Bahaya betullah.....

#sounds a bit meroyan sebab RIMAS!

0 comments: