Tuesday, October 9, 2012

* Swing Lah Wei *

Tajuk dah macam nama chinese pula aku rasa hari ni.
Ayat sebenarnya ialah MOOD AKU SANGAT SWING LAH!
Yerrr, itulah ayat yang betul.
Kerja ada tapi tak apa, pending sat update blog dan kak tiri tak masuk opis dua hari ni sebab dia ke UKM.
Ni apa masalah nak swing-swing bagai?
Aku pun tak tahulah...(ececeh)
Tadi sebelum lunch dah moody pun, bantai makan coklat dekat satu bar.(bukan bar kecik tapi coklat black forest yang besar punya)
Tambah tunggu makcik seorang ni ada problem dekat floor.
Tapi itu tadi sebelum lunch, sekarang ni dah lepas lunch siap dah bantai membuta je dalam kereta sebab ada seorang pakcik apek ni sibuk suruh teman dia pergi pos opis beli setem hari pertama dia.
Tengoklah nanti masa birthday ko, aku belikan buku setem perli sikit sebab asyik suruh aku temankan dia selalu.
Hati rasa gundah gulana tak tahu apa sebenarnya aku rasa sekarang ni.
Sekarang ni aku rasa nak sangat makan coklat lagi.
Macam sedap je.
Rasa malas berkati-kati tapi aku tak mengantuk lepas lunch seperti hari-hari biasa.
Awal pagi tadi, masa nak pergi kerja ambillah tipon dari tempat charging, aku senyum dah.
Seawal 6.30 pagi sengih-sengih sendiri macam kerang busuk tapi sekarang dah muka serupa tauhu busuk.
Janganlah anak buah buat perangai, mahu kena smash karang dengan aku.

Wei, aku blogging stop beberapa kali.
Ni mood nak cerita sudah mari.
Aku sedang terfikir kalau aku ada rumah sendiri aku nak semua barang yang aku beli dan ada dalam rumah aku tu benda yang senang nak dibersihkan.
Bukan setakat barang malahan design dia pun menyenangkan aku nak mengemas rumah.
Sebagai contoh aku tak nak katakanlah ye, kerusi- jangan harap aku nak cari kerusi yang ada ukir-ukir sebabnya sekarang ni aku tahu dah azab nak membersihkan kerusi yang ada ukir-ukir.
Dekat mana? Dekat rumah mak akulah kat kampung.
Setiap kali raya dari dulu sampai sekarang aku kan jadi cleaner cucian besar-besaran kat rumah tu.
Apa yang berbeza sikit sekarang ni aku dah ada assistant kecik yang boleh dijerit-jerit untuk tolong...Hehehe...adik aku la tu.
Ok sampai sini entry orang tak ada mood.
Nanti-nanti sambung balik sebab aku rasa sekarang ni aku macam dah mula rajin balik bloging...ngeh3

0 comments: