Wednesday, October 10, 2012

* Buat Kerja Gila!*

Hari ni mood aku tak adalah swing macam semalam cuma macam sewel sikit..Hahaha
Pagi tadi aku rasa macam aku dah bosan dengan kerja yang aku buat selama ni tambah-tambah lagi tadi aku buat online sistem untuk satu badan luar negara.
Rasa macam vangang sikit buat kerja dengan sistem tu sebab sistem dia suka hang, ditambah pula tutorial yang disediakan memang lain dengan apa yang appear dekat screen PC aku ni.
Aku fikir aku yang sengal tak tahu guna rupa-rupanya bila aku suruh membe sorang ni buat ikut semua tutorial tu (padahal kerja aku), dia pun cakap sistem tu yang vangang, aku tak...Hahaha
Pagi tadi aku tengok satu iklan jadinya aku ni tak pernah lagi buat kerja gila lepas tengok iklan ala-ala macam yang aku tengok tu than teringin nak join.
Tapi apapun pagi tadi juga aku pergi hantar application...Hehehe
Bukan application untuk tukar kerja tau kawan-kawan (macam seorang mamat kat opis ni fikir).
Be positive, ini kerja gila yang positif punya. Bukan negatif.
Tak baik tau sangka buruk, tahulah aku ni terjal tapi sampai hati kata aku macam tu tambah-tambah lagi bila aku update di FB " * Buat kerja gila!*"
Tak semestinya negatif...
Aku tak nak reveal aku apply untuk apa, nanti kalau berjaya aku cerita tapi kalau tak berjaya aku cerita gak..
Result dia by this week juga.
Tapi kalau aku cerita nanti mesti ada yang gelak sakan kot...
Biarlah, aku tak kisah sebab tadi ada gak seorang yang dah gelak gila vavi bila tahu, sebab aku bengang dengan mamat sorang tu aku tercakap pula pada dia.
Total 4orang saja yang tahu.
Apapun doakanlah aku berjaya nanti so dapatlah duit extra boleh aku berjimba-jimba, eh! silap, duit untuk tampung keperluan sendiri..
Hahahaha...

* inilah rupa budak buat kerja gila pagi tadi...gambar lama nih masa di Hard Rock Cafe Penang..haha*
 
# dengan mak pun aku tak berani cerita ni....hahaha..mesti mak kutuk juga nanti bila mula dengar..huhu

2 comments:

norinaomar said...

Laa ingatkan nak revealed kat sini..hampeh

Min Min said...

ahahaha..nantilah kak..
benda main2 je tu