Wednesday, October 3, 2012

*Blogging*

Bila aku blogging masa kerja ni maksudnya kepala aku dah masuk angin..
Bukan naik angin tapi dah tepu tak pun aku tengah bosan buat kerja yang aku tak suka atau aku tengah mengantuk..
Sekarang ni aku blogging disebabkan gabungan dua perkara iaitu aku bosan buat kerja dan sedang mengantuk...
Bersyukur ada budak intern seorang ni, banyak juga dia tolong kerja kami.
Macam hari ni, whole day aku booking dia untuk cover projek kesian juga tapi nasiblah.
Dia pun sambil belajar tapi yang tak best aku ni nak kena tapis balik apa yang dia buat.
Ada orang tu pula nak demand macam-macam..Alalalala...
Aku tak laratlah nak buka mata dan fikir banyak hari ni...Mengantuk tahap gaban dah ni...
Niat hati hari ni nak balik awal tapi ada pula amoi dulu kerja sekali ajak jumpa dan makan-makan sebab dia nak kahwin tak lama lagi.
Hari tu janji nak jumpa cancel, ni hari ni kalau tak jadi mahu dia membebel.

Seriously mengantuk dah ni...Tadi masa sujud waktu solat macam melekat kat sejadah tu pun ye juga.
Nasib baik ingat lagi..Huhu
Mata panda tak usahlah lagi nak pertikai, dah sah-sah jelas...
Macam mata budak kena penumbuk pun ada juga.
Macam nak ambil cellophane tape bubuh dekat kelopak mata biar terbuka je ni.
Bertabah je mata ni...
Padan muka, malam Selasa tu mata tak nak tidur sebab siang dah bantai tidur lepas makan ubat...Budak MC lah katakan..
Semalam balik kerja layankan bapak budak dengan bakal tunang orang pergi karaoke..
Padahal aku bukan menyanyi pun hanya seronok dengar diarang nyanyi dan tengok telatah mereka.
Sekarang tak macam dulu boleh lepak sesuka hati, masing-masing dah ada komitmen sendiri.
Hakikatnya aku rindu zaman belajar dulu dan aku rasa macam tak nak kerja dan nak sambung belajar pula..

Sangat mengarut bebelan aku petang ni.
47minit lagi sebelum 5.30pm tapi macamlah boleh balik ngam-ngam 5.30pm pun.
Walaupun tak balik ngam-ngam 5.30pm tapi aura waktu kerja tu dah tak ada sebab bos-bos besar semua dah berangkat balik termasuk bos aku.
Kakak tiri tu lain cerita, sebab aku rasa kalau dia balik dulu dari kami, itu ajaib namanya.

#wokeh , cukup bebelan aku...Mood buat kerja sudah mari semula..

0 comments: