Wednesday, October 10, 2012

*Bangla Jalan Pegang Tangan*

*Apek ni tak tahu aku snap gambar dia,sibuk menghayati lagu sambil baca paper kononnya...lai2! Masih single lagi ni...Mulut celupar tapi hati banyak baik...tapi suka cari gaduh dengan geng tong nasi!*


Sementara tunggu order untuk dinner datang dan tunggu seorang lagi makcik tong nasi nak sampai,mari kita blogging sebab pakcik apek seorang ni bawa keluar Sin Chew Daily dia dari kereta...
Masing-masing tak ada mood nak melawak sebab masing-masing sakit tekak...
Tadi masa nak datang ke restoran tempat kitarang selalu lepak ni aka Restoran Putra Ayu Padang Jawa ada satu traffic light.
Masa tu aku nak susur ke kiri dan2 ada dua orang Bangla lintas berpegangan tangan!
Mahu aku nak sakit jantung, tak sakit jantung terkejut, aku sakit jantung sebab tengok bagaikan kekasih sedang hangat bercenta korang dia lintas...
Aku nak gelak pun ada,terkejut pun ada...
Mujurlah aku ni pemandu cekap...ececeh...
Aku rasa ni bukan kali pertama aku nampak bangla jalan pegang tangan maksud aku masa bukan lintas jalan...
Masa jalan-jalan keluar beli barang aku pernah ternampak...
Apakah motif mereka?
Budaya mereka ke?
Kalau Myanmar or Vietnamese selalu aku nampak jugalah pegang tangan tapi dengan awek diarang...hahaha
Ko kan Long, nak tunggu makanan pun sempat lagi mengupas kisah macam ni...hahaha
Dekat kilang aku kerja ni ada juga foreigner termasuk bangla tapi tak adalah yang tebiat buat macam tu..
Yang aku respect bangla kat kilang aku ni waktu solat depa jaga...
Kalau aku nampak diarang pegang-pegang tangan macam yang aku saksikan tadi, comfirm dan sah-sah mesti depa kena kutuk depan-depab je dengan aku...
Hahahaha...

#Pssssttt...boleh dikatakan setiap hari kami lepak kat restoran ni, apek cakap kita ada syer besar sini, nanti kita tak datang habislah sale depa jatuh...bulan puasa pun siap lepak buka sini, call order tak yah bagi deposit macam orang lain...hahaha...
Sent from my BlackBerry® Smartphone

0 comments: