Saturday, October 6, 2012

* Aku Keje Ni*

Tajuk tak boleh belah kan?
Memang aku tengah kerja sekarang ni tapi aku stress sebab mesin ada yang down.
Memanglah bukan aku yang nak kena godeh tapi kalau ada mesin down maknanya kitrang yang back up team pun kena tunggulah.
Tak paham aku dengan budak-budak engineering ni, mesin tu korang tak habis study lagi ke apa dah sibuk nak jalan.
Ni menyiksa aku yang nak balik kampung kononnya half day rini.
Semalam sebelum aku balik kerja dah ada makcik tu merempan-rempan sebab mesin rosak.
Masa makan pun dia sambung.Hari turn aku standby aku pulak merempan-rempan sebab nak gerak balik kampung awal terbantut.
Aiyoyo...Pening kepala...Badan ada sini, hati sudah sampai kampung siap terbayang-bayang keropok leko aku minta mak masukkan freezer.
Tapi niat utama aku yang memang niat suci murni nak jenguk mak tak sihatlah.
Tak kisahla balik kejap je pun.
Aku yang penat bukan aku suruh orang lain drive hantar aku..
Ni ada kerja ni nak buat tapi duk lari masuk floor masuk opis balik jenguk lab.
Kerja sendiri tak terbuat.
Penyakit stress keluar buka blog pula membebel...
Minggu depan lagilah aku kerja Ahad pula...

* Ni muka orang yang kononnya pagi tadi ceria nak balik kerja nak balik kampung tapi hekkkk! Minggu ni meroyan nak pakai warna biru. Minggu lepas hijau kung sampai jiran sebelah orang Kedah kata macam bendera negeri dia..huhu..Psttt..belakang tu tempat kakak tiri..mahu hari-hari telinga aku tak panas..*

#Membebel je ko kan...Kerja tu buat Long! Eik, hari ni dah cukup 26 hari since ...........

4 comments:

norinaomar said...

since what?
haaaaa......

Min Min said...

since 1st day of UPSR kak Noi..hahahaha

Cik BB said...

naper minat kaler biru??? org kat sana pakai kaler biru gak eh....hahahahhaha

Min Min said...

org mana cik bi?haha
thn ni aku dh kena sawan biru..
beg,baju n kasut byk biru..