Tuesday, February 14, 2012

*Product's Packaging Design*

Office aku dah kosong, tinggal aku dengan sorang lagi budak Melayu yang baru join company kitarang ni...
Orang lain dah burrrrr balik cepat-cepat nak sambut Valentime kononnya...Tak apalah, bukan Muslim..
Tak usah nak pertikai dan persoalkan mereka...
Dulu pernah ada seorang mulut celupar ni cakap, kalau waktu Valentime tak pergi sambut, sesorang je, maksudnya orang tu looser...
Oh, silap! Aku rasa orang tu yang looser sebab dia tak boleh menghargai orang yang dia sayang setiap hari...
Nak hargai orang yang dia sayang nak kena ikut tarikh, apalah...

Aku ni kalau ikutkan hati nak burrrr balik juga, badan rasa tak best lagi tapi teringatkan ada benda aku hutang pada bos so aku stay back dulu...
Tadi kakak tiri pun sebelum balik dah tinggalkan "amanat"...
Mula-mula aku pelik bin ajaib jugalah tengok dia pack barang dia siap-siap, rupa-rupanya tahu juga dia balik awal tapi balik awal pun aku masih tak aman juga...
Company aku ada buat pertandingan ala-ala rekacipta, tak kira produk, packaging atau servis baru...
Untuk department aku,bos aku dengan segala hormat tak tanya apa semua dah submit nama aku pada HR untuk forward ke HQ...
Company kami ada 5 plant seluruh dunia dan company kami di Malaysia merupakan plant paling kecil sekali...
Masa aku tahu tu aku rasa diri ni dah macam kuman...Nasib baik department lain pun ada hantar juga penyertaan...
Aku memang tak mengharap pun dengan penyertaan aku sebab sangat simple...
Idea untuk design packaging...
Makanya buatlah sikit-sikit godeh di Mr.Google, buat survey dan yang refresh balik apa yang aku belajar dulu...
Dulu masa classmate sibuk ambil subjek nutrisi la, sensory la, aku malas nak cara...
Leceh kot sebab banyak repot berkebuk-kebuk nak kena buat...
Dengan segala hormat aku ambil subjek Packaging...
Dua semester layan benda tu sampai final project pun Packaging juga...
Tak banyak repot tapi banyak buat market survey yang betul-betul pergi supermarket...
Dan akhirnya sekarang aku juga banyak terjebak dengan benda-benda tu semua selain banyak layan benda-benda berkaitan produk Halal.
Membebel kan aku?
Aku ni blur dekat opis...
Hari ni baru masuk kerja ada benda yang buat aku rasa macam nak balik rumah, so banyak la membebel kat sini...
Lagipun dah lama tak membebel kat sini pun.....

#Doakan aku menang, boleh dapat iPhone 4S free..hehehe

0 comments: