Saturday, January 7, 2012

*Opening of 2012*

Tahun baru 2012 tak ku sambut beriya pun...
Duduk dekat rumah parents dan melepak dengan adik-adik tu pun mujur adik Ngah ada dekat rumah sebab dia balik outstation dan lepas kena buat kerja breakdown..
Kalau tak jangan harap dapat kumpul dengan dia "bergaduh" sekali...
Masuk kerja pun lambat sehari dari orang lain...
Tapi lambat-lambat masuk kerja sehari, ni dia aku sekarang duk terpacak dekat opis...
Start kerja tahun 2012 on 4th January tapi aku akan hanya akan dapat bercuti semula pada 21th January....
Kena kerja 7hari seminggu sampailah Chinese New Year...
Kau hado?
Kalau beberapa bulan yang dah lepas even balik jejak rumah dekat pukul 11pm, weekend adalah rehat, tapi bukan January....

Ada bercerita dengan mak kena kerja non stop without weekend , mak nasihat:

"Rezeki tu, orang lain tak dapat...Orang dah bagi kepercayaan jadinya amanah tu kita kena jaga"

Think positive ye kawan-kawan...
Penat memang penat tapi nanti dapat payment claim sendiri juga boleh hungga-hungga...=P
Bukan nak menulis sangat sekarang ni tapi mataku sudah mengantuk disebabkan opisku sangatlah sunyi sepi macam malaikat lalu (ayat masa sekolah rendah dulu)...
Aku nak tunggu pukul 3 jenuhlah....
Terpaksa balik lewat sebab aku kena datang lewat sikit untuk cover hold day running batches...
Pagi ada mamat sotong datang sekejap tolong tengok-tengokkan...
Orang baru mai dok langut je buat masa ni, tak tau apa lagi...
Kena explain dok mengajar sebutir-sebutir dulu.....
Nanti bila dia dah khatam semua, rehatlah sikit...

#Sampai di sini saja, next time ada masa ku menulis lagi....

0 comments: