Saturday, October 29, 2011

* Flaming Steamboat Buffet *

Last week on Saturday selepas pulang dari tempat kerja sewaktu hampir maghrib, aku terus standby untuk solat maghrib...
Tak ada mandi tukar baju semua hanya disebabkan nak pergi makan steamboat lagipun satu hari tu aku kerja memang melekat bontot ni dekat kerusi depan PC menyiapkan banyak repot dalam keadaan opis macam dekat kutub utara seperti hari ini mungkin...
Planning di buat since hari Isnin lagi disebabkan kami serumah baru tahu berdekatan dengan rumah kami ada restoran steamboat baru buka...
Padahal dah buka dekat 3bulan...
Mungkin dengar dalam 10minit menaiki kereta tak jauh tapi hakikatnya restoran ni agak tersembunyi...



Flaming steamboat Shah Alam ni sebenarnya adalah cawangan Flaming Steamboat di Sunway dan Setapak...
Harga kalau buat halal steamboat ianya boleh dikatakan lebih murah berbanding kita pergi Johnny's atau Soul Garden Restaurant...
Bahan mentahnya mungkin pelbagai tapi ice-cream dan desertnya taklah sepelbagai gila babas macam dua restoran yang lain...
Dan kita hanya dibenarkan melepak di restoran tersebut selama 2jam...
Namun harga boleh dikatakan lebih murah hampir 35% mengikut pakej pelanggan serta kawasan dia lebih luas dan boleh buat makan-makan besar...
Aku tak sure dekat cawangan lain macam mana tapi di cawangan Shah Alam ni siap ada satu privacy room untuk buat event...
Tapi itulah, hanya untuk 2jam...
Dia bajet untuk orang melantak je kot...Iyelah, mana ada ada orang yang makan lama gila....

Untuk keterangan lanjut sila klik link di bawah:
*Flaming Steambot Buffet*

#Owner dia tak silap orang Johor so mari kita sokong anak Johor..LOL

2 comments:

norinaomar said...

sedapnya steambot Min..
eh ko tanak try yang kat Kuang tu ke?
Tengok kat Jalan Jalan Cari Makan haritu

Min Min said...

kat mana kak?
org pergi yg dekat2 umah je..
xlarat nak pergi jejauh..huhu