Saturday, September 10, 2011

* Saja...Cari Pasal *

Semalam mood aku ke laut tak pun naik bukit pakai gear 5..
Rasa macam nak mengundur turun sajalah...
Banyak benda baru berlaku di opis dan banyak benda yang drag serta muncul kembali selepas cuti raya ini...
Balik dari 11hari bercuti pada hari Rabu, pagi-pagi lagi dah ada benda buat aku sayu hati...
Nak menangis, macam rasa lumpuh terus semangat aku...Burst macam tu je...
Aku punya semangat melayang jauh...
Jiwa aku kosong bagaikan tin yang kosong yang bila diketuk terdengar bunyi nyaring yang berdesing...
Aku pening bagai kepala diputar...
Kisah kerja, kisah pindah rumah dan kisah hati...LOL
Sesungguhnya semangat aku dah hilang...

Akan tetapi semalam pagi sempat juga aku buat kerja sengal...
Bagi soalan cari pasal pada orang berhati ais...
Dan resultnya, aku dah kata hati ais kan, takkan berjawab punya...
Sama juga macam hari sebelum tu, aku tolong bagitahu satu info tapi haram ucapan terima kasih sikit pun aku tak dapat....
Entahlah, aku tengah down gila akhir-akhir ni tapi semakin aku down makin rajin pula aku fokus perhatikan makhluk hati ais ni....
Saja buat sejukkan hati tengok muka orang hati ais tu...
Semalam pagi dalam pukul 9am...Nampak status pasal rugby lagi almaklumlah sekarang kan tengah Rugby World Cup mode ----> tahu dari cousin aku bukan si hati ais..
Dan aku hanya mengetahui rugby merupakan salah satu sukan yang  lasak..
Pasal apa?
Sebab cousin ku dulu terpaksa ambil gambar kahwin semua dalam keadaan duduk dan berarak dengan dipimpin oleh pengantin perempuan dan pengapit lelaki gara-gara main rugby untuk ATM beberapa hari sebelum tarikh nikah..
Kaki injured,kening putus sebelah dan hospitalised...
Orang lain hado?
Tak hado jadi macam tu kan...
So aku tengok makhluk hati ais ni gila sangat dengan team rugby dari Australia dan dia sendiri adalah salah seorang player rugby ---> scrum half (kalau tak silap)...
Aku tak tahu pula Australia punya team kuat ke apa yang pasti aku hanya kenal team New Zealands ----> All Blacks...
Ku tanya soalan kenapa Wallabies dan bukan All Blacks?
Senyapppp...
Aku pun tak ada kerja, sengal sangat pergi tanya...
Tapi aku ada satu tabiat, sebelum bertanya atau sebelum pergi suatu tempat atau nak buat something aku suka search dulu...
HAhahaha...Macam semalam sebelum aku tanya pasal dua team ni aku baca dulu dalam Wikipedia...
Sengalllll tak?
Dan ternyata sangkaan ku benar belaka....All Blacks is the no 1 among others dan team pertama yang terkenal dan team pertama yang bergerak secara aktif dalam sukan ni...

Pagi tadi pula aku bangun awal sebab minggu ni aku kena kerja, senior aku pada mulanya salah tengok planning ingat this week bukan turn aku dan aku perlu bekerja next week dimana salah satu penyebab aku tarik muncung sepuluh depa sebelum ni..
Apa taknya, cuti 3hari tapi kena kerja di hari kedua dan tak dapat balik kampung...
Tapi semalam sebelum balik dia kata dia tersilap pandang...
Wink* minggu depan boleh balik....
Pagi tadi juga ku perasan status dia need wekap call 9am sebab dalam pukul 705am dia masih update status.....
Siap ada nombor tipon tapi kalau tak ada nombor tu pun aku ada dah nombor makhluk hati ais ni...LOL
Aku fikir benda ni, aku buat wekap call tu aci juga...
Hehehehe...and I did it sharp 9am but using my office phone...
Its take few minutes sebelum dia say "Hallo" dengan suara bangun tidur..
Lepas dengar dia jawab call aku letak gagang 9aku guna interkom)..hehehe
Lepas ~15minit status bertukar kepada status bekpes dan dia perlu pergi kerja...
Hehehehe...
Sengal aku...Dah buat macam tu boleh pula terfikir kalau orang return call dah sah-sah machine operator tu akan cakap "Welcome to....nama company aku"
Adeh, bongok betul aku pagi ni...
I dont want he know that I'm the one yang call..
Huhuhu...
Apapun aku tak tahulah apa yang aku buat semua ni...
Sengal namanya...Cari pasal...



Dan pagi tadi aku datang kerja ada sorang budak ni cari pasal dengan aku...
Aku pakai baju ada tulisan L.U.C.K besar...
L & U sebelah atas C & K..
Bila aku pakai tudung hanya nampak C&K dan sebahagian L&U...
Boleh pula budak bengong sorang ni baca F.U.C.K...
Tolol! Aku bukan beli baju ni dekat bundle...
Aku beli kat Esprit la ngek....

#Sekian sudah entry merepek aku di hari ini...TQVM pada abang aku yang hantar gambar hati ais...Tak sangka sampai sekarang Hati Ais masih pakai spec. ----> GORGEOUS!.

0 comments: