Thursday, September 22, 2011

* Back To School *

Orang lain balik daripada cuti raya ada jamuan hari raya di tempat kerja masing-masing..
Macam aku nan hado sebab company aku memang founder semua dari China...
Tapi majlis berbuka puasa adalah,...Hehehe...
Ucapan Selamat Hari Raya dari kekawan Cina dan India pun bertubi-tubi masuk melalui SMS dan MMS...
Cukup seminggu lepas cuti raya, company aku ada buat Employee Communication Session...
Masa ni lah, semua repot jualan dari sekecil-kecil kuman sampai sebesar gajah dibentangkan pada semua staff include operator dan istimewanya full in Bahasa Melayu even manager-manager dan director setiap negara yang incharge tu pelat...
Memang ada setiap tahun tapi tahun ni ada tema tak macam tahun-tahun yang lepas...
Macam hampagas jugalah...
Tema Back To School! Teruk mamat yang bagi idea untuk tema ni kena balun...
Tapi yang sebenarnya dia cadangkan tema ni untuk dinner...
Budak-budak club saja je bagi peluang dia kena balun..
Hahahaha...
Aku?
Balik beraya kat kampung lupa pula ambil baju sekolah...
Disebabkan lupa, pada awalnya nak pinjam baju anak saudara Puan Puteri tapi apakan daya malam sebelum hari kejadian aku kena stayback kat opis..
Macam hampagas...
Balik dari opis lari pergi ke Plaza Alam Sentral ngam-ngan kedai baju Canggih (yang bakal direpair dan disedekahkan pada adik aku) nak tutup...
Beli baju putih, kain biru sekolah rendah...
Aiseyman! Tudung pula tak ada...
Pergi kedai tudung sebelah beli tudung biru pengawas...
Ada budak sekolah pakai tudung ala Ariani?
Hehehehe...
Balik tampal lencana sekolah yang di print dari website sekolah lama...
Nametag pula, ambil nametag masa aku kerja lama dulu..
Kasut sekolah pakai snickers Adidas company sponsored....
Settle!
Siap ada orang pinjamkan cermin mata cool lagi...
Pergi ke Garden Palm Hotel IOI aku drive, tak nak ikut bas sebab terus nak balik kampung..
Ambik kau, masa drive kena hon...
Sebab? Budak sekolah rendah mana ada lesen lagi...HAhahahahaha...
Macam-macam aktiviti ada dan yang pasti seronok...

* Kanak-kanak terawal tiba *
#Ceria sekejap hari tu tambah-tambah lagi sebab nak balik kampung kan..Hahahaha...

0 comments: