Monday, August 8, 2011

* Roadblock Di Bulan Puasa *

Ini cerita atau kisah benar!
Dialami oleh aku setiap kali ada roadblock...Tak kira roadblock polis baju biru ka, putih ka ataupu JPJ...
Baru je tak sampai berapa jam aku kena tahan dengan polis yang buat roadblock di dua tempat yang berbeza....
Aku tak buat salah pun, jadi tak payah takut...
Macam biasa minta IC, lesen, tengok roadtax tapi tadi roadblock yang pertama advance sikit siap tanya ada saman tertangguh ke tidak...
Aku saman tertangguh tak ada, tolong bayar saman orang adalah...
Siap cek online tu kau tau tak...
Pakai ala-ala macam tipon HTC duk klik-klik apa entah...
Sambil klik-klik sibuk tanya aku nak pergi mana, rushing ke tidak...
Aku jawab, YE! SAYA DAH LAMBAT NAK PERGI MEETING....
Sodap yo dia jawab, SEKEJAP YE, SIKIT JE LAGI NI sambil tengok benda alah cek saman dia yang poyo-poyo macam canggih tu...
Macam canggih tapi lambat juga aku tunggu...
Kereta aku Cik Lisa tu kereta standard je abang polis oi!
Tinted pun dah kelam...


* Roadblock & Money sinonim ke? Hehehe...*

Lepas satu roadblock, aku jumpa satu lagi roadblock dekat jalan belakang ke Kelana Jaya bersebelahan dengan kilang Western Digital...
Yang ni lagi sodap...
Polis baju putih, kena ke tepi juga....
Minta lesen dengan IC je...
Tapi sekejap je...
Kenapakah aku selalu ditahan setiap kali roadblock?
Tak kira aku drive kereta apa pun...Muka aku ni ada cap muka POLIS/ JPJ sila tahan ke?
Dah la bulan puasa, lambat sampai PKD, tak larat pula...
Sabar ye Mimin...
Malam ni jumpa buah hati cilik..=)

#Bila balik kampung pun serupa kena tahan juga walaupun dekat pekan kampung sendiri....NAsib badan...

0 comments: