Wednesday, March 30, 2011

* Day 2- Favourite Movie *

Movie favourite aku ialah Harry Potter filem hasil adaptasi penulisan penulis wanita terkenal J.K Rowling dari 1st filem sampai yang ke-7 yang baru tayang separuh je....
Aku ni spesis yang suka tengok cerita macam ni...
Lebih imaginasi, tak payah nak kaitkan dengan logika...
Kadang-kadang asyik nak fikir secara logik tapi perkara tak logik pun payah juga...
Jadi layanlah cerita si Harry Potter ahli sihir muda yang ibu bapanya juga ahli sihir terkenal yang telah dibunuh Voldermort (betul ke eja? ) selepas itu dia juga menjadi buruan Voldermort tapi telah diselamatkan atas arahan Albus Dumbledore pengetua sebuah institusi untuk ahli sihir iaitu Hogwarts...
Yang pasti cerita ni ala-ala adventure tapi still boleh relaks lagi...
Lebih bertambah relaks tengok muka pemegang watak utama Daniel Radcliffe si handsome yang sentiasa ditemani dua kawan baiknya si cantik molek Hermione Granger dan si lucu Ronald Weasly ataupun Ron..=)


* 1st Film - Harry Potter and The Sorcerers Stone *

* 2nd film- Harry Potter and The Chamber of Secrets *

* 3rd Film- Harry Potter and The Prisoner of Azkaban *


* 4th Film- Harry Potter and The Goblet of Fire *

* 5th Film- Harry Potter andThe Order of Phoenix *

* 6th Film- Harry Potter and The Half Blood Prince *

* The last Film which just show halfway- Harry Potter  and The Deathly Hallows *
Sebenarnya aku tak sabar nak tunggu separuh lagi siri terakhir...
Ikutkan hati nak terus je baca buku dia tapi tak syoklah kan...
Tapi dalam tahun ni juga aku akan beli juga semua ketujuh-tujuh koleksi buku Harry Potter bukan hanya untuk aku baca tapi juga disebabkan special request dari adik aku si Eryn...

#Aku rasa kalau aku dok ulang tayang tengok semula cerita Harry Potter ni mesti aku tak bosan....Dan mesti ada orang kata, hah? Cerita Harry Potter yang aku suka? Sebenarnya ada movie lain yang aku minat dan tengok secara berulang macam Sydney White, She's The Man dan juga Eat Pray Love...Tak lupa filem tempatan macam filem-filem arahan Aziz M.Osman dan Afdlin Shauki yang lucu dan lebih releks...Aku tak suka tengok cerita-cerita yang berat...

3 comments:

Norazo Aslan said...

wahh min min! tau tak at first i nak buat ni tau masa Day 2 hari tu.. memang i minat gila gila gila ngan HP. Tapi tiba2 teringat LOTR so i have to choose between the 2. in the end pilih LOTR! hehehehe..

Puteri Nuur At-Terawis said...

i likeee

Min Min said...

Jia, org mmg tak tau nk tulis pasal movie apa sebab byk movie yg mmg org suka sbab org mmg kaki movie...tapi HP ni mmg follow dan dua lg movie bersiri, Indiana Jones dgn Transformers tp ada org len yg org pgkah suka dua cite ni so xnak la tulis..hehehe..\

Kakak, u likeeee? I lg likeeeeeeee..