Saturday, February 26, 2011

* Kisah Orang Hipokrit *

Semalam aku terbaca sesuatu berkaitan seseorang ...
Secara spontan aku terloya depan PC...
Aku terus hantar mesej kepada dua orang yang aku percaya...
Mesej pertama kepada si A berbunyi:

" Adeh, tibe2 mau muntah depan pc"

Tak habis type terus aku ter"send" pulak....Tapi mesej kedua aku pada si B complete:

" Adeh, tibe2 mau muntah depan pc kerana kegelian....=P"

Bukan sengaja tapi terus terbayang, betapa hipokritnya manusia...Tak sampai berapa hari cakap macam-macam, pum pang pum pang, tup-tup sudah muncul sesuatu...
Dalam kata tidak sebenarnya menjadi iye....
Tak payah nak cari, tuhan tunjuk bukti....
Sungguh aku terus hilang rasa respect pada orang tu....Si B pula lepas aku send mesej kedua pada dia cukup dengan ayat-ayat yang aku baca, sepantas kilat dia tahu siapa si hipokrit...
Bila ku tanya macam mana dia tau, jawapannya cukup mudah..

" Akukan kakak...bwahahaha"

Terima kasih kakak kerana sentiasa menjadi kakakku yang sentiasa memahami...
Bila balik ke rumah si A pula sibuk nak tengok dengan mata kepala sendiri....Bila dah tengok siap dia repeat ayat dan ayat-ayat tambahan yang aku tak sempat nak baca....Ceh...aku tak ada perasaan pun..
Layan mata dan tengok Big Momma lagi best...=P
Tapi yang lawaknya dengan serta merta pangkahan dia kepada si hipokrit yang selama ni dipangkah kecil menjadi pangkah besar bapak giant....

Semalam juga lepas balik kerja aku dapat call dari membe aku seorang bakal Papa...
Dia ajak kitarang lepak....Dia tanya apa kes? Aku dengan si A buka cerita, dan aku pun bagitahu apa yang aku bagitahu pada si A, dia tepuk dahi...
Sorrylah Papa sebab menyebabkan ko tepuk dahi ko yang aku tengok semakin luas tu...=P
Dia kata tak sangka....pull stop...

Pada aku no heart feeling tapi rasa hormat aku pada orang macam si hipokrit sudah hilang....Lagipun ini bukan kali pertama aku jumpa orang macam tu....Dia memang sebiji dengan "Budak 7 Years"..
Elok sangatlah duaorang makhluk yang ada persamaan ni  sebab depa dari bidang yang sama...


# Pengajaran : Don't judge a book by its cover...Eventhough the cover looks so pure but in the inside is so opposite....Pada aku pula, sila jauhkan diri daripada manusia-manusia yang seangkatan ala-ala diarang ni..=P