Saturday, January 8, 2011

* Perlu Ke? *

Perlu ke aku cerita di sini?
Mungkin aku tak tahan, aku perlu cerita....
Dengan keadaan aku yang agak sibuk akhir2 ni, aku tak tahu nak kata apa....
Keje untuk awal tahun dan akhir tahun ni dah bersusun dalam planner....
Hal keje satu hal, hal family aku pun pening...
Mungkin orang kata aku duduk jauh dengan family tapi hakikatnya apa yang terjadi sebesar kuman walau sesaat kat rumah family aku semua aku tahu....
InsyaAllah mana yang aku boleh handle aku buat, mana yang tak boleh aku minta tolong "orang2" yang sepatutnya walaupun selalunya pedih je yang aku dapat....

Itu hal kerja dan family, hal di rumah sini pulak lain..
Aku rasa, aku betul2 perlukan my own space....
What I mean, mungkin rumah sendiri...
Bukan aku jenis tak boleh berkongsi tapi aku jenis yang tak suka bersepah (walaupun aku bukanlah pembersih tahap gaban tapi aku rasa semua yang pernah stay dengan aku semua paham)...
Kalau dulu luar bilik sepah aku masuk bilik tapi if my own room pun bersepah, mana aku nak pergi?
Takkan nak pergi check in pula...
We used the same room, the same place, why don't we together clean it up, throw the rubbish, wash the bathroom...
Aku tak minta buat hari2 tapi kalau dah setiap kali pun dah semut berjalan penuh, dan "segala2" naik melata kat lantai tapi dibiarkan jek, aku tak boleh tahan....

Aku tak sure , adakah tapak kakiku aku nipis sangat tak boleh pijak habuk dengan sampah sarap ke hape....
Masing2 kalau bergaya atau mekap tebal seinci tapi tempat tinggal?
Memang aku akui, kalau luar rumah, rumput2 tu aku tak larat nak cabut sebab aku balik pun malam....
Setakat sempat di sapu daun2 kering yang bersepah berterbangan...
Tapi kalau dalam rumah, dari dulu sampai la ni, aku tak tau nak kata apa...
Kadang2 aku balik dari kampung sepenat mana pun, sampai pukul berapa tengah malam buta pun aku buat...
Semak, melekat kaki....

Aku yang banyak kerja serabut2 ni balik rumah pun naik serabut jugak...
Apa nak aku kata?
Hal keje aku pun mungkin banyak benda aku buat multitask, kalau aku tension nak bercerita pun bukan orang lain paham...
Semua kata aku hover pulak...
Baiklah, mungkin job scope kita semua berbeza...
Fine...
Pull stop...
Sampai di sini saja.....
Terima kasih buat semua yang bagi aku pressure tapi semua tu buat aku lagi kuat...
Semangat makin tebal di awal tahun baru untuk aku cari my own space....

# Aku tak tahan, kalau ada yang tau, taulah...aku malas nak kata apa dah....SOrry andai terbaca dan terasa kerana aku jenis tak suka cakap atau ulang banyak kali...Biarlah aku berkata2 sekali kalau tak paham2 juga kalau aku dah buat depan mata dan tak reti buat dekk jek aku malas nak layan...memang aku jenis pendam, aku tak tahu la kadangkala aku dapat release dan pernah juga certain perkara aku meletup.....

2 comments:

cik bebel sentiasa said...

housemate baru ker???

Min Min said...

Ila, akak reserve my comment..akak tgh emo kot nih...=P