Monday, January 24, 2011

* Pantang *

Aku memang pantang kalau pagi-pagi buta  mood aku kena spoil...
Alamat memang sampai ke petang la mood aku swing...
Pagi ni aku terjaga pukul 3pagi sebab kepanasan...
Sebenarnya bilik aku ada dua kipas..
Satu kipas siling dan satu lagi table fan...
Table fan tu sebenarnya hak milik aku sebab kipas siling tu macam tak ada function (macam perhiasan je, angin sepoi2 )
Tapi aku rasa aku pula yang macam menumpang barang orang..
Mula-mula aku tak kisah tapi lama-lama aku kisah sebab aku respect barang orang as barang orangtapi aku tak suka orang buat barang aku macam bukan barang aku...
Charger ke broadband ke lappy ke...
Aku tak kisah kalau sesekali tapi kalau aku sendiri sampai HP terjerit nak kena cucuk charger tapi still tak leh guna apa kes...
Nak kena charge kat opis pula..
Lappy pulak bila buka je bateri dah kasi warning tinggal berapa % je...
Tak sesuai tau tak...
Aku memang tak berapa nak kisah pasal makan ke, pasal kete ke,pasal nak pinjam ke apa tapi aku tahu hormat hak orang aku juga nak orang hormat hak aku....

Pagi ni juga datang-datang opis ada orang membebel...
Perghhhhh...
Aku bukan setakat tak suka malahan menyampah sebab orang lain punya hal aku pula yang masuk-masuk opis kena bebel...
Dahlah membebel pasal silap orang lain....
Siaplah satu hari ni kompom aku senyap malas nak bercakap dengan sapa-sapa pun...
Aku punya keje lain kali jangan orang lain nak kacau, kalau aku tak ada sila jangan suka-suka pass pada orang sengal nak tolong buatkan...
Lagi satu ni, aku tau aku flu, so aku taulah nak pakai mask ke apa...
Tak payah nak sound-sound, aku tau polisi dengan limit...
Tak payah ajar, sebab benda tu dulu aku yang buat...
Aku pula tengah sakit kepala pening tak hilang...
Pembawa virus utama dah sihat, aku pula yang meleret-leret...
Antibodi aku memang sangat low sebab dulu doktor yang rawat aku pernah highlight benda ni...
Lepas tu aku pulak pernah kena demam denggie, chikungunya dan asma..
Memang senang jelah kena penyakit...
Tapi aku malas nak cakap sebab nanti ada orang kata aku sakit sikit dah sibuk telan ubat, sibuk jumpa doktor...
Cuba orang yang cakap tu  yang ada problem kesihatan macam aku, baru dia tahu susahnya jadi macam aku...

Kesimpulan bagi hari ini iaitu Isnin 24.01.2011 adalah sangat tak best...Sangat menggeramkan...
Petang ni nak balik awal..Aku tak kirala depa nak bising ke apa, aku nak g massage tenangkan otak...
Bagi badan segar sikit....

#Pantang juga kalau dah cakap beberapa kali tapi benda yang sama asyik diulang jek...Aku memang jenis banyak cakap tapi maaflah yek sebab kalau benda yang sama je memang sumpah aku bosan...Sebab aku pun tak suka orang cakap pada aku benda yang sama je....

0 comments: