Friday, January 14, 2011

* Mokcik Pening *

Minggu ni 3hari aku tak masuk opis...
Mana aku melilau?
Aku pergi join training dengan wakil ASEAN dan beberapa wakil dari Malaysia...
Tapi bukan aku terbang negara lain tapi Malaysia yang berbaik hati as world halal hub meng'support' diarang datang...
Include akulah yang telah disponsor habis tak payah bayar satu sen pun...
Siap aku pergi minta kat En Budiman dari HDC bagi extra satu lagi tempat untuk rakan sekerja aku..
Satu company sebenarnya perlu hantar seorang saja....
Banyakla ilmu aku dapat even sampai trainer-trainer kat HDC tu siap cakap kat aku depan yang lain, aku ni macam buat refreshing je..
Siap ada yang pergi training dengan aku dah jadi trainer...
Huhuhu....

Aku tak kisah pun pasal tu, tapi yang aku kisah bila balik dari training ni...
Banyak kerja satu hal, masalah tiba2 datang bertimpa...
Pejabat kesihatan tiba-tiba nak datang buat samplinglah datangla aku tak kisah sebab tak ada benda yang salah, projek untuk Indonesia pendinglah, lab testing fail banyaklah, lab assistant aku tak buat testing, online QA asst tak buat sampling...
Apa kejadah!!!!
Aku macam nak kena migrain nih...
Aku ingat kepala aku balik dari training dah penuh sesak, balik opis tak banyak isu, ini tidak...
Adehhhhhh...
Nak menangis rasa ni...
Kes budak baru tu pun satu hal, exec2 aku semua nak clarified bagai...
KOrang nih, bukannya budak tu repot kat akula...
Aku ni sorang je, nak kena fikir semua alamat botak kepala aku oitttttt....
Dari semalam dah berapa biji ubat aku makan pun aku tak perasan...
Aku malas nak layan...
Cuti panjang awal bulan nanti aku nak balas dendam off tipon..
Aku nak pergi holiday...
Orang2 tertentu je yang boleh contact aku...
Itupun contact no.lain....
Aku nak lari dari semua.....

#Kadang2 aku rasa fed up tapi aku kena fikir panjang....

2 comments:

nABiL said...

besela tu..lagi tinggi jawatan..lagi berat tanggungjawab...

Min Min said...

xde maknany Nabil oitttt...depa tu lg tggi jawatan...aku kuli jek...
depa tau nak benda settle,kadang2 bengkek la aku...