Friday, December 17, 2010

* TQVM My Bonda Terchenta & My Bro *

Siang tadi aku baru je update blog aku bercerita aku teringin nak makan bubur Asyura edisi Johore aka hasil air tangan Bonda Terchenta...
Tup2 petang tadi dalam pukul 4 lebih Bonda Terchenta call kata ada buat bubur Asyura dan adik Ngah aku lak ada hal kat KL & Shah Alam...
Makanya adik Ngah aku yang perlu ke KL terpaksa menyimpang buat keje kat Shah Alam dulu dan tadi dalam pukul 10pm dia menibakan diri kat depan rumah aku bersama cousin aku yang memang super senior buat kami..
Sian adik Ngah aku ari ni, berkejar dari Batu Pahat ke JB lepas tu balik umah gerak ke sini....Huhuhu..
Aku pulak siap dipesan oleh cousin aku, Bonda Terchenta dah bekalkan 4 bekas bubur tu kasi makan lebih sikit sebab dia kata aku kurus sangat sekarang nih...
Dia kata aku macam kerja keras tapi tak tahu aku makan hati...Bwahahaha...
Bila masa adik Ngah aku buka nak bagi bubur aku naik heran kenapa dia buka bonet kete dia pulak, rupa2nya bukan setakat bubur je mak aku kirim tapi pisang dengan nanas...
Ni mak aku bawakan bukan apa sebab dia tahu housemate aku yang sorang tu suka makan pisang goreng dan sorang lagi suka makan pajeri nanas...
Berat tu aku mengangkut semua masuk rumah sesorang....
Tapi apa2pun I'm Happy sebab dapat makan bubur masakan Bonda Terchenta...=)

* Bondaku kata kurang bahan tapi aku tetap rasa sedap...=) *
# lepas jadi transporter bubur kat aku, adik Ngah abis sesat barat duk call memanjang semata2 ada hal nak jumpa client memalam buta kat Puncak Alam..Sian pulak kat dia...

2 comments:

Puteri Nuur At-Terawis said...

bila dah air tangan ibu kita, makan apapun akan sedap :)

Min Min said...

Kak,
Betul3.....Air tangan Bonda Lope N Phia pun sedap gak...bwahahaha..