Sunday, November 7, 2010

* What I Feel Right Now? *

Aku rasa nak nangis, nak cite, nak luah tapi tersangkut kat kerongkong...
Bahu kanan aku makin worse..
Sebelum ni kalau bangun tido atau wat benda berat baru terasa sakit tapi dalam minggu ni, sakit non stop....
Kena pegang atau lepas tangan lurus...
Rasa sakit hilang pun sekejap jek...
Tido terpaksa sendal dengan bantal...
Aku nak cite kat mak takut mak risau..
Cakap kat housemate karang diarang kata aku asyik kena sakit jek...
Aku tak minta sakit nih...
Tuhan dah bagi, aku xbuat pun aktiviti lasak2...
No wall climbing, no archery...
Last aku g extreme pun masa kat Taman Pertanian Shah Alam dan yg latest aku g team building company...
Tapi yang last tu pun xla lasak mana, setakat panjat tembok ala tentera tu jek...
Aku nak pergi x-ray tapi aku takut ada pape tapi aku lagi takut kalau pape tu jadi kenyataan sebab tangan kanan aku memang aktif...
Sebelum ni penah rasa kebas tapi bila tanya doktor it should be settle already...
Dan sekarang problem bahu lak makin menjadi2...
Bawa beg pun xberani letak bahu kanan, bawa kete pun banyak pegang guna tgn kiri...
Huhuhu...
Dahla tu, tipon aku baru pakai takk sampai setahun buat hal pulak....
Semua button xleh guna kecuali call n end button...
Serupa tipon perhiasan jek...
Semalam still boleh guna kejap2..
Ari ni semua button not function...
Aku tension,....
Semua nak telan duit jek...
Bulan ni macam2 hal...
Aku punya appoinment dengan Majelis Ulamak Indonesia pun cepat 2minggu...
Aku tak ready pape lagi...
Mak lak message n call jek pasal adik2 aku.,...
Nak tak nak aku as anak kena dengar..
Adik aku pun sama message...
Xkanlah aku nak ignore....
Tapi aku sendiri?
Aku nak cite kat sape?
Aku xlarat la....
Xlarat nak layan semua hal dalam satu masa..
Aku letih fikir semua...
Aku sedih gila....

# Aku hanya mampu buat yang termampu dan berdoa jek....=(

7 comments:

ila haron said...

sabar kak min....
sakit tu penghapus dosa...kena check n buat xray...
ila selalu sakit gak kat bahu kiri...
effect jatuh motor ila rasa...
tapi sakit tu time sejuk jerkk...mcengkam tulang....

oya zihanee said...

+ citer je lah kt blog... haku leh baca... better ko pegi x-ray.. mcm haku dulu.. sakit gak bahu kanan, sbb tiap2 minggu balik muar.. drive. n pegi urut, banyak gilerrr angin... kt bahu sahaja.. gi la jumpa doktor.. ko citerrr kat doktor.. untung2 doktor bujang..ngeee~~~

Min Min said...

Ila & Oya, xsure nape bahu ni...
Kalau kata wat lasak dh stop dh...xde memanjat lagi skrg...baru survey panel yg ada wat x-ray...
#p/s: Oya, kalau doc bujang, alamat lgla asyik sakit g kinik jek...hahaha

org kg ko gak :) said...

ermmm..aku leh dengar min..aku leh pinjamkan bahu aku ni tuk ko..tp make sure bagi balik eh..tu pun kalo ko sudi nak cter n share masalah ngan aku..:)..aku tunggu nie...

Min Min said...

En. Org Kg. Ko Gak :)...Aku nak g repair tipon ni smpai pg td xjumpa warranty kad tu..huhuhu..nih bahu nih mcm dh bergalih tulang...kang aku pnjam bahu ko wat ganti bahu aku boleh? hehehe

org kg.. said...

bkn takat bahu jek min aku bg pinjam..semua boleh jek min..:) asalkan senyuman masih bole terukir lagi diwajahmu selepas nie..:P

Min Min said...

hahaha...bahaya tul semua...neway, TQ..=)