Friday, November 12, 2010

* Mock Recall*

Entah apa kes 2nd big boss aku email bos aku dari US...
Bayangkanlah kalau xsilap aku bila kita kat Malaysia ialah 2PM makanya kat US adalah malam...
Aku balik lunch terus pergi buat visit kat external job..
Balik2 bos aku cakap ada mock recall...
Kua email 2nd big boss....
Ayat paling mudah aku  kuakan ialah:

" Mr._ _ tak tau nak tido ke kat sana MS.?"

Bos aku gelak jek...
Tengok email, baca data mock recall..
Apa daaaa, 2nd BB nih kalau bosan tahap dewa outstn seminggu kat US pun janganla bagi data salah...
Aku cek tarikh xde pun data tu, lain la bos...
Bos reply email 2nd BB tapi buat ayat cover malu 2nd BB...
Pastu siap cakap start kul 2.30pm...
Kitarang dberi masa 2jam jek tuk kumpul semua data product yang nak direcall dari pasaran include dari bahan mentah, packaging sampailah kat mana benda tu dijual...
Huwaaaaaaaaaaaaaaa...
Aku penah dengar teori jek tapi sepanjang 3tahun lebih duduk kat situ, tak pernah lak kena turn aku...
Tapi.....Aku dapat kumpul semua data function aku yang paling byk berbanding funtion lain dalam masa setengah jam jek....
Search data dalam function folder, cross check doc., korek doc dari drawer yang berkaitan...
Siap fotostat lagi dan terus submit kat bos aku...
Bos aku cakap:

"Banyak cepat u kumpul satu bundle nih..."

Hahahaha....see the leg la bos...
Macam mana nak cepat kalau data tu bselalu os minta kat orang lain tapi nanti orang tu menggagau sebab tak penah nak belek benda tu...
Itula untungnya orang suka hands on...=)

# Kawan2, ini adalah entry orang gembira lagi poyo sebab petang tadi dapat bahan orang budget bes dan juga entry orang xleh tidot...HAhaha....tengahari tadi aku layan wat mock recall, muka dia macam blurr...lantak ko la, g la wat keje ko yg aku tak paham buat notisbergamba sekeping cap botol jek amik masa dekat 3jam> xinclude laminate...xpaham aku si BZ BODY tuh..

0 comments: