Saturday, November 13, 2010

* I'm Not Ok *

Bangun awal pagi tadi selepas malam tadi tido awal....
Rasa macam letih gila semalam....
Perkara pertama aku buat ialah mendobi..
Lepas dobi baju aku rasa ada yang tak kena dengan washning machine aku....
Dah lama aku perasan ada bau yang tak best kat blakang washing machine nih...
Aku alihkan washing machine, tengok bawah dia, macam2 ada....
Gila tol la bende tu...
Washing machine aku pun nak dibuat rumah lak...
Aku buka baraikan washing machine tu...
Ya ampunnnnnnnn....
Kat tapak washing machine aku dah di buat toilet tumpangan...
Antooooooooooooo tol makhluk nih...
Nak tak nak kena clearkan kalau tak rosak mesin tuh....
Amik kau....
Lotih aku kejekan....
Siap buat sume, kua nak cari ubat gegat, konon nak letak kat mesin tapi last2 aku terlajak ke Bukit Raja....

Aku xde mood,...
Aku rasa bosan...
Aku rasa kosong...
Aku tak tahu apa aku fikir...
Apa yang aku tau, apa benda depan mata, aku ikut jek...
Just follow the flow.....
Macam tadi sebenarnya aku nak ke Tesco tapi aku g ikut susur masa kat roundbrd Tesco macam nak g keje...
Tu yang sampai ke Bukit Raja...
Sampai2 jek terus g Jusco cari ubat gegat dengan barang keperluan lain....
Dah letak barang kat kete, tengok jam awal lagi...
Aku balik umah tak ada orang....
Sorang housemate selamat balik kampung...
Sorang lagi keje, malam baru muncul....
Arghhhhhhhhhhhh.....
Tak boleh jadi.....
Aku tak leh dok sesorang, nanti kang entah apa lagi aku terfikir....
Payah la.....

Aku masuk balik Jusco g tengok tiket movie...
Ngam2 ada 1st show cite Takers...
Fine, 1st show selalu tak ramai orang....
Aku amik seat atas sekali dan tengah2...
(May be ada orang kata aku sengal tengok movie sesorang tapi pada aku lagi senang)
Tapiiiiiiiiiiiiii.....
Tiba2, kanan aku ada Indian man yang makan popcorn bunyi satu cinema dengan haruman apa dia pakai aku tak tau...
Sepanjang tengok movie tu, aku tutup hidung...
Sekali duduk tangan mendepa sebatu...
Aku kecikkan badan yang dah sedia kecik....
Dan lagiiiiii...
Kiri aku masuk lak sorang mamat Indon...
Bila time action lebih sikit dia naik syok tiba2 pandang aku tercakap dengan muka excited ...
Eikkk...Ko cakap apa tu dan lagi aku tak kenal ko la...
Lepas tu sepanjang cite ada penglipur lara dekat sebelah Indian man...
Ada 3orang brother yang gayanya baru lepas tinggal anak bini kat umah macam orang outstation....
Salah sorang semangat bercerita dari satu babak lepas tu apa lak akan jadik...
Alahaiiii...
Hari2 aku dah parah, nak tengok Takers pun lagi parah....

Aku blurrrrrrrrrrrrrr.....
Mulut gatal nak bercakap dengan sesape.....
Tapi aku nak cakap apa?
Huhhhhh...
Bila aku kata aku tak tau nak cakap apa, itu bermaksud aku dalam keadaan x ok....
Aku tak happy.....
Aku rasa nak pergi jauhh dari semua orang....
Aku nak pergi satu tempat yang xde sape pun kenal aku even sorang makhluk pun....
Aku punya fikiran fikir macam2, kecamuk....
Harap2 kecamuk2 pun janganlah pelik2 happen kat aku...

* Can I have it? *

# Aku berdoa pada Yang Esa, agar segala urusanku dipermudahkan....Aminnnn...

0 comments: